Remap (Chip tuning) za Fordove by BokiRS
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Remap (Chip tuning) za Fordove by BokiRS
Daß es keinen? http://suchen.mobile.de/auto/ford-monde ... SE_CONTROL
- lukijano
-
- Poruka: 767
- Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Dakle
Mondeo
1.8 tdci, 125 konja, 320 nm.
remap
160 konja, 380 nm[/quote]
Dakle bez namere da trujem, pljujem i nipodaštavam... stvarno bez i najmanje namere, ali meni ovo deluje malkice preterano...
Porast za 35 konja i 60 nm????
Ne znam??? Toliki porast bi čovek morao drastično da oseti... jer to su defacto, parametri od mog auta (160Hp i 380nm)... E sad to izvući iz 1.8 litara ???
Pa čemu bi ja onda trebao da se nadam???? 200 konja i 440 nm ???
Istina, toliko si mi odprilike i rekao (skoro) da bi bio porast, ali mi je i to odmah stvarno delovalo neverovatno...

Kako Boki Care, možeš da kažeš da taj auto sad ima 160 konja i 380 nm, bez dyno-valjkova???
Ajde reci još koju reč ??? Ako sam te dobro razumeo malo ranije u postovima, tebi su ovo "izvedene" brojke, na osnovu proračuna... Odnosno, na osnovu parametara (pritisaka brzina-vremena ubrizgavanja, itd...itd..), koje si ti sad postavio, tvoja je pretpostavka, da bi taj auto sad trebao da ima tu snagu i obrtni momenat (na osnovu sličnih parametara koje ima mapa jačeg automobila)???
Ili možda grešim?
Na primer, da pokušam da naslutim... Ako određene parametre turbine i ubrizgavanja ima moj model motora (sa fabričikh 163Hp i 380nm), onda takve slične parametre podesiš u slabiji motor i ti onda po analogiji, možeš da kažeš, da sad i taj auto ima isto toliko konja i obrtnog momenta i bez dyno merenja? Da li je to to ?
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
ma sta kazesBokiRS piše:skines ecu i posaljes mi, ja ga odradim i vratim ti.

postoji li fora da ti posaljem moj ecu da vidis sta mu je

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- popovicvl
Lukiano, snaga se moze izracunati i matematicki. Digitronom.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Lukijano ja stvarno ne mogu da ti objasnim princip i metodu chip tuninga.
Ti mislis da svaki auto kada ga fabrika pravi ide na dyno?
Nije ovo zajebancija, ozbiljna stvar je u pitanju i zna se sve tacno kako se i sta radi.
Da li se razlika oseti ili ne to najbolje znaju ljudi koji su odradili.
Ti stalno nesto nemas nameru da hejtujes, a stalno to radis.
Ja ti lepo ljudski kazem da nema potrebe da bacas pare na dpf off i egr off ti napises kako sumnjas da uopste to znam da uradim i da ti zato kazem da ne radis.
Stalno nesto ti sumnjas i ne verujes.
Ja nemam nameru da se sa tobom natezem i dokazujem i objasnjavam.
Kao sto svi vi mozete da izaberete kod koga cete nesto raditi tako i ja mogu da izaberem musteriju.
I da bismo prekinuli ove glupave poruke i sumnje ti nadji lepo nekog drugog kome verujes da ti odradi auto i svi mirni i zadovoljni.
Ti mislis da svaki auto kada ga fabrika pravi ide na dyno?
Nije ovo zajebancija, ozbiljna stvar je u pitanju i zna se sve tacno kako se i sta radi.
Da li se razlika oseti ili ne to najbolje znaju ljudi koji su odradili.
Ti stalno nesto nemas nameru da hejtujes, a stalno to radis.
Ja ti lepo ljudski kazem da nema potrebe da bacas pare na dpf off i egr off ti napises kako sumnjas da uopste to znam da uradim i da ti zato kazem da ne radis.
Stalno nesto ti sumnjas i ne verujes.
Ja nemam nameru da se sa tobom natezem i dokazujem i objasnjavam.
Kao sto svi vi mozete da izaberete kod koga cete nesto raditi tako i ja mogu da izaberem musteriju.
I da bismo prekinuli ove glupave poruke i sumnje ti nadji lepo nekog drugog kome verujes da ti odradi auto i svi mirni i zadovoljni.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
hirurzi i operacije na otvorenom srcu

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- pelepop
- Poruka: 159
- Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h
Totalno mi je nebitno koje su brojke u pitanju jer je sadašnje iskustvo u vožnji nemerljivo u odnosu na ranije. Što se mene tiče Boki je mogao da premapira na 126ks i 321nm, a da mašina ide kao sada.lukijano piše: Dakle
Mondeo
1.8 tdci, 125 konja, 320 nm.
remap
160 konja, 380 nm
Ne bih se uopšte bunio. :-)
Sent from Android
Kom opanci tom i džeri.
- BokiRS
- Neizleciv
Ljudi se mnogo drze brojki.
Najbitnije je da je razlika u voznji drasticna.
Najbitnije je da je razlika u voznji drasticna.
Chip tuning za Ford-ove
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21543
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
[youtube][/youtube]
Od 14:55 do 18:50 je ključni deo.
Od 14:55 do 18:50 je ključni deo.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

ima se,moze se - nema se,mora se....
- popovicvl
truepelepop piše:Što se mene tiče Boki je mogao da premapira na 126ks i 321nm, a da mašina ide kao sada.
Ne bih se uopšte bunio. :-)
- lukijano
-
Niti te hejtujem, niti sam rekao da ne znaš oko DPF-a i EGR-a... Ne znam stvarno zašto se toliko ljutiš? Ja samo postavljam pitanja u skladu sa onim što čitam na temi.
Da me ne interesuje tvoj chip tuning, ne bih se uopšte zadržavao na ovoj temi, zbog toga što nemam druga posla, nego da tebi miniram posao...
Uopšte mi to nije bio cilj i ako si tako shvatio, pogrešno si shvatio i evo ja ti se iskreno izvinjavam...
Ja oko chip tuninga, u odnosu na tebe, ne znam ništa i zato i pitam svašta jer me to zanima, a ne zato da bih tebe minirao.
Svi koji komentarišete, kažete da nema veze šta piše (nego kako čovek sada oseća auto), a takođe i da nema veze šta si čoveku rekao da sad ima (160/340), mislim što se tiče brojki, a ne što se tiče njegovog osećaja u vožnji...
I uopšte ne sporim da je kod "pelepopa" dobro odrađen remap... Pa čovek i sam kaže da mu auto ide fenomenalno...
Ne razumem samo zašto piše 160/340... onda se moglo reći, "na autu je odrađen chip tuning i auto ide sada mnogo bolje nego što je išao"...
Takođe ne tvrdim ni da moj auto fabrički ima to što piše... ko zna? Moguće je?
Ja lično, nisam nikad probao ni Mondea 1.8 od 126 konja, ni model 2.0 od 140 konja, da bih mogao da kažem, " e evo probao sam i osećam razliku od 20 ili 40 konja ili 40 - 60 nm".... samo čitam ono što piše u specifikacijama, a da li je to to... pitanje je? Probao sam Audia 6 sa dizel motorom 2.0 od 170 konja i mogu reći, da u odnosu na mog Mondea, koji po specifikacijama (napismeno) ima slične preformanse, po mom osećaju ide bolje... bolje povlači... e sad šta je u pitanju? Da li je ovih 170 Hp kod Audia, "pravih" 170 konja (sa srazmernim obrtnim momentom), ili su ovi kod mog Mondea malo slagali, ne znam? Ali mi se razlika od 7 konja (pošto je obrtni isti po papirima) kod Audia, ovako po papirima, čini isuviše mala da bih to trebao subjektivno da osetim? E sad šta li je onda?Pretpostavljam kad bi mu se izvršila merenja i testiranja, da bi onda nešto pokazao?
Sorry, još jednom
Da me ne interesuje tvoj chip tuning, ne bih se uopšte zadržavao na ovoj temi, zbog toga što nemam druga posla, nego da tebi miniram posao...
Uopšte mi to nije bio cilj i ako si tako shvatio, pogrešno si shvatio i evo ja ti se iskreno izvinjavam...
Ja oko chip tuninga, u odnosu na tebe, ne znam ništa i zato i pitam svašta jer me to zanima, a ne zato da bih tebe minirao.
Svi koji komentarišete, kažete da nema veze šta piše (nego kako čovek sada oseća auto), a takođe i da nema veze šta si čoveku rekao da sad ima (160/340), mislim što se tiče brojki, a ne što se tiče njegovog osećaja u vožnji...
I uopšte ne sporim da je kod "pelepopa" dobro odrađen remap... Pa čovek i sam kaže da mu auto ide fenomenalno...
Ne razumem samo zašto piše 160/340... onda se moglo reći, "na autu je odrađen chip tuning i auto ide sada mnogo bolje nego što je išao"...
Takođe ne tvrdim ni da moj auto fabrički ima to što piše... ko zna? Moguće je?
Ja lično, nisam nikad probao ni Mondea 1.8 od 126 konja, ni model 2.0 od 140 konja, da bih mogao da kažem, " e evo probao sam i osećam razliku od 20 ili 40 konja ili 40 - 60 nm".... samo čitam ono što piše u specifikacijama, a da li je to to... pitanje je? Probao sam Audia 6 sa dizel motorom 2.0 od 170 konja i mogu reći, da u odnosu na mog Mondea, koji po specifikacijama (napismeno) ima slične preformanse, po mom osećaju ide bolje... bolje povlači... e sad šta je u pitanju? Da li je ovih 170 Hp kod Audia, "pravih" 170 konja (sa srazmernim obrtnim momentom), ili su ovi kod mog Mondea malo slagali, ne znam? Ali mi se razlika od 7 konja (pošto je obrtni isti po papirima) kod Audia, ovako po papirima, čini isuviše mala da bih to trebao subjektivno da osetim? E sad šta li je onda?Pretpostavljam kad bi mu se izvršila merenja i testiranja, da bi onda nešto pokazao?
Sorry, još jednom

- BokiRS
- Neizleciv
Ja tebi opet lepo kazem, nije ovo gatanje u pasulj.
Evo ti plastican primer, ja tacno vidim u mapama koliko auto ima fabricki nm i ja mu dam novu vrednost koliko ce da ima posle remapa.
Evo ti plastican primer, ja tacno vidim u mapama koliko auto ima fabricki nm i ja mu dam novu vrednost koliko ce da ima posle remapa.
Chip tuning za Ford-ove
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@lukijano
Nemaju svi motori istu krivu OM, zato si i osecao da Audi ide "bolje". Bolje namerno pod navodnicima jer na to utice mnogo faktora, posto nisu isti automobili u pitanju. Tezina, prenos (tj menjac), raspon u kojem motor razvija snagu itd itd... Tako da snaga jeste na papiru slicna, ali to u stvarnosti ne mora da bude tako za razlicite modele. I meni moj Mondeo mk3 ide lepse od Mondea mk4 iako mk4 ima 10ks vise, samo zato sto na drugaciji nacin razvija snagu i samim tim je interesantniji za svakodnevnu voznju, dok je mk4 ugladjeniji.
Nemaju svi motori istu krivu OM, zato si i osecao da Audi ide "bolje". Bolje namerno pod navodnicima jer na to utice mnogo faktora, posto nisu isti automobili u pitanju. Tezina, prenos (tj menjac), raspon u kojem motor razvija snagu itd itd... Tako da snaga jeste na papiru slicna, ali to u stvarnosti ne mora da bude tako za razlicite modele. I meni moj Mondeo mk3 ide lepse od Mondea mk4 iako mk4 ima 10ks vise, samo zato sto na drugaciji nacin razvija snagu i samim tim je interesantniji za svakodnevnu voznju, dok je mk4 ugladjeniji.
Fiesta!!
- lukijano
-
Ok... sad te iskreno, bolje razumem... rekao sam ti da ne znam skoro pa ništa... nisam znao da to može da se vidi u mapi...BokiRS piše:Ja tebi opet lepo kazem, nije ovo gatanje u pasulj.

- popovicvl
Recimo moj drugar ima dva Passata B6, jedan je 2.0 TDI PD 6b 140 KS, drugi je 2.0 TDI CR DSG 170 KS. E sad, ovaj prvi, slabiji, ima "spicastu" krivu OM, odjednom pukne i povuce, dok drugi jaci CR ima "ravnu" krivu.
Ako gledas prema osecaju, PD bolje ide, jer udari i imas osecaj da poteze bolje, CR ima veci OM (350 Nm), on vuce, vuce, vuce, reako bi covek ne ide bas kako treba, a ustvari kazaljka skace ko luda. Znaci osecaj vara.
Ako gledas prema osecaju, PD bolje ide, jer udari i imas osecaj da poteze bolje, CR ima veci OM (350 Nm), on vuce, vuce, vuce, reako bi covek ne ide bas kako treba, a ustvari kazaljka skace ko luda. Znaci osecaj vara.
- BokiRS
- Neizleciv
Tacno se zna sta koja mapa predstavlja, koje su joj vrednosti, zasto i kako se menja.
Chip tuning za Ford-ove
-
- Poruka: 20
- Član foruma od: ponedeljak, 9. sep. 2013. u 08:24h
koliko bi kostalo za 1.8 tddi focus 2001 godiste?sve komplet ?:)i dali vredi...
- BokiRS
- Neizleciv
iskreno, ne vredi...
Chip tuning za Ford-ove
- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ja sam imao standardno 100ks 240 Nm, sad se ocekuje oko 130 i 300Nm, ici cu verovatno u martu na merenje snage, pa cu imati i papir (idem na neutralan teren na merenje snage). Nije iskljuceno da cemo jos raditi, jer je trebalo vec da se mapa koriguje, al' se nismo Boki i ja uspeli jos naci.Dakle bez namere da trujem, pljujem i nipodaštavam... stvarno bez i najmanje namere, ali meni ovo deluje malkice preterano...
Porast za 35 konja i 60 nm????
Ne znam??? Toliki porast bi čovek morao drastično da oseti... jer to su defacto, parametri od mog auta (160Hp i 380nm)... E sad to izvući iz 1.8 litara ???
Pa čemu bi ja onda trebao da se nadam???? 200 konja i 440 nm ???
Istina, toliko si mi odprilike i rekao (skoro) da bi bio porast, ali mi je i to odmah stvarno delovalo neverovatno...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kako Boki Care, možeš da kažeš da taj auto sad ima 160 konja i 380 nm, bez dyno-valjkova???
Ajde reci još koju reč ??? Ako sam te dobro razumeo malo ranije u postovima, tebi su ovo "izvedene" brojke, na osnovu proračuna... Odnosno, na osnovu parametara (pritisaka brzina-vremena ubrizgavanja, itd...itd..), koje si ti sad postavio, tvoja je pretpostavka, da bi taj auto sad trebao da ima tu snagu i obrtni momenat (na osnovu sličnih parametara koje ima mapa jačeg automobila)???
Ili možda grešim?
Na primer, da pokušam da naslutim... Ako određene parametre turbine i ubrizgavanja ima moj model motora (sa fabričikh 163Hp i 380nm), onda takve slične parametre podesiš u slabiji motor i ti onda po analogiji, možeš da kažeš, da sad i taj auto ima isto toliko konja i obrtnog momenta i bez dyno merenja? Da li je to to ?
Kako bi poverovao za Pezoa 2.0 HDI od onog Slovenca?!

Poslednja izmena: dax92, na dan utorak, 18. feb. 2014. u 17:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Hebalo te citiranje Dax
Čitam šta ovo pišeš i ništa mi nije bilo jasno, a i tekst mi delovao poznato

Čitam šta ovo pišeš i ništa mi nije bilo jasno, a i tekst mi delovao poznato

- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ispravio sam sad. Lepo sam citirao, al' ne znam gde je nestao prvi deo umetanje citata. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- BokiRS
- Neizleciv
jos cemo da korigujemo
Chip tuning za Ford-ove
- lukijano
-
Iskreno, ne znam ništa oko tog Slovenca... aj pusti neki link, da vidim o čemu se tu radi...dax92 piše:
Kako bi poverovao za Pezoa 2.0 HDI od onog Slovenca?!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
jesi nabavio taj gajtan preko kog ces mi cipovati ovo moje dostavno vozilo? nasao sam u kabini, iznad gasa neku Denso nalepnicu sa nekim podacima, e sad dal je i to ubrizgavanje nemam pojma ne mogu da provalim gledajuci motor, al gledajuci sam provalio da je karter identican ko na mondeu, kao i filter ulja, interkuler, neka creva itd..al ne moz da zacadi ni hladan ni kad se odvali gas, ma nikako, nema trika, pa se bojim da ima dpf al ne mogu da ga ugledam..