Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus MK2 2.0 tdci problem pri paljenju

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Sale023
Poruka: 5
Član foruma od: utorak, 17. sep. 2013. u 19:29h

Focus MK2 2.0 tdci problem pri paljenju

Poruka od Sale023 » utorak, 17. dec. 2013. u 23:27h

Pozdrav drugari!

Pre svega se izvinjavam ako ovakva tema već postoji, ja nisam uspeo da je nađem.. :(

Vozikam fokusa mk2, 2.0 tdci titaniuma i poslednjih par dana mi se pojavio problem prilikom startovanja motora. Naime, kada zaverglam, motor krene kao da ce da startuje uredno, međutim radi par sekundi na vrlo vrlo niskim obrtajima i nakon toga ugine. Odmah posle toga zaverglam opet, startuje normalno i kada startuje radi bez apsolutno ikakvih problema. Vuče odlično, nema nepravilnosti u radu niti bilo kakvih smetnji. Negde na netu sam pročitao da problem može da nastane zbog lošeg senzora temperature cilindra. Inače, pre 8000km je urađen veliki servis, mali servis, set kvačila i sva 4 grejača su zamenjena. Na netu sam našao video koji prilično odgovara mom problemu:
[youtube][/youtube]

Da li se nekad nekome nešto slično ovome desilo i ima li neko savet šta da radim?

Hvala svima unapred na odgovorima i sve najbolje,
Aleksandar

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Focus MK2 2.0 tdci problem pri paljenju

Poruka od totti » utorak, 17. dec. 2013. u 23:33h

Ovaj sa klipa prilično teško vergla, loš aku/anlaser.
Čini mi se da ga on namerno ugasi par sekundi posle prvog paljenja. Je l' se tebi sam ugasi auto?
Slika

Sale023

Poruka od Sale023 » utorak, 17. dec. 2013. u 23:41h

Ja nemam problem sa verglanjem, a čini mi se da nema ni ovaj u videu, rekao bih da se čuje nešto drugo u pozadini pre nego što njegov auto zavergla. I ovaj moj vergla uredno i da, sam se ugasi. Ako recimo pumpam gas, taj rad u niskim obrtajima potraje malo duže, ali na kraju se ugasi. Nakon toga čak ne moram ni da isključim kontakt i dam ga opet, samo okrenem ključ na paljenje i motor startuje normalno. I to se dešava nasumično, i kad je motor vruć i kad je hladan, bez razlike. Nekad se desi da startuje 5-6 puta normalno, nekad zapne skoro svaki put, kako je kad raspoložen :)

darko19777
Poruka: 35
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 08:01h

Poruka od darko19777 » utorak, 17. dec. 2013. u 23:54h

Dijagnostika,
posto je cesto to majstori lakse nadju sta je ,kod mene je startovao bez problema mesecima pa onda nece , epilog injektori ,mozda te zeza regulator pritiska. Takodje nisam nikad imao problema sa radom u voznji ,znaci nikad isao je i 180km/h,jedino mu start bio problem ,ali probaj sa zamoenom filtera goriva za pocetak i nadaj se da je to sve drugo kosta vise.ps nadji dobrog majstora sa orginal dijagnostikom da se na zamajavas s loderima

Sale023

Poruka od Sale023 » četvrtak, 27. feb. 2014. u 12:49h

Pozdrav drugari! Samo da se javim sa epilogom vezano za ovo, čisto da podelim svoje iskustvo. Nikako nisam uspeo da se nakanim da odvezem auto kod majstora da vidimo šta je problem sa tim paljenjem. U međuvremenu sam sa ebay-a poručio blanking plate:
Slika
koji zatvara protok povratnih gasova iz egr-a u usis jer navodno smanjuje potrošnju i produžuje životni vek motora. Od kako sam to stavio, auto pali normalno, što me navodi na to da pomislim da je egr ili prljav ili loš. Takođe, od kad sam stavio ovo, auto baš dosta mirnije radi pri niskim obrtajima, ima dosta više snage pri istim i potrošnja naročito na otvorenom je opala. u 5. brzini, pri 90km/h, potrošnja je negde oko 3.3-3.4 po boardu. Jedina loša stvar je što postoji senzor koji meri protok tih gasova pa povremeno pali EM lampicu na tabli. Auto ne ide u limp mod.

Daniel
Poruka: 6091
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » četvrtak, 27. feb. 2014. u 14:24h

Mislim da boki moze to da ti resi da se ne pali lampica.. pitaj ga ;)

http://fordclubserbia.org/forum/viewtop ... 94&t=19067
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“