Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Apolon » sreda, 19. feb. 2014. u 12:51h

Jutros udario pesadiju do obliznje prodavnice, magla poprilicna, treba na dva mesta da predjem ulicu, al oces, ne znam dal je zbog magle ili je nesto drugo, vozaci poludeli, to niko ne ide normalno , jurcaju ko pomahnitali ne sme covek da predje ulicu od ludaka. Kao vrhunac nalete jedan sleper sa jedno 80 na sat najmanje, za malo ga ne udari jedan sa dzipom koji je jedva zakocio iz druge ulice, naravno i on nije nista laganije vozio iako je tu pesacki prelaz i nas nekoliko pacenika koji pokusavamo bezbedno da predjemo ulicu. Svi se krstimo i komentarisemo da ce uskoro smak sveta, ne mogu da verujem da se po takvoj magli toliko jurca iako se stalno apeluje po medijima da se voznja ptilagodi uslovima saobracaja. Mislim, sta ce ti ko govoriti, pa zar sam ne mozes da shvatis.

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » sreda, 19. feb. 2014. u 22:01h

A onaj baja sto je po NS vozio BOV? :vid budale:

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 19. feb. 2014. u 22:12h

Saobraćajna kultura kao produkt mentaliteta - u okolini Beograda ima jedno poprilično veliko naselje, u koje čim udjem da se ne bih razlikovao od ostalih - odvezujem pojas, gasim farove, vozim po sred ulice da ne bih pobio pešake koji za trotoar ne znaju čemu služi čak i tamo gde ga ima poprilično, mogu da budem neregistrovan, neregularan, sa ćelavim gumama dok pada sneg, da 'ebem mater i trubim onom ispred koji je stao da propusti pešaka na pešačkom, da se parkiram u sred raskrsnice, sa 60+ kmh obilazim autobus u stanici tik ispred koje je i pešački.... U pogrešnom sam ubedjenju izgleda da zakon o saobraćaju važi u svakoj ulici i sokokaku, a ne samo pored osnovne škole, jer onih koji treba da ga zavode i sprovode ima nažalost samo tu...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

alekco

Poruka od alekco » subota, 22. feb. 2014. u 23:57h

911s [SK] piše:Saobraćajna kultura kao produkt mentaliteta - u okolini Beograda ima jedno poprilično veliko naselje, u koje čim udjem da se ne bih razlikovao od ostalih - odvezujem pojas, gasim farove, vozim po sred ulice da ne bih pobio pešake koji za trotoar ne znaju čemu služi čak i tamo gde ga ima poprilično, mogu da budem neregistrovan, neregularan, sa ćelavim gumama dok pada sneg, da 'ebem mater i trubim onom ispred koji je stao da propusti pešaka na pešačkom, da se parkiram u sred raskrsnice, sa 60+ kmh obilazim autobus u stanici tik ispred koje je i pešački.... U pogrešnom sam ubedjenju izgleda da zakon o saobraćaju važi u svakoj ulici i sokokaku, a ne samo pored osnovne škole, jer onih koji treba da ga zavode i sprovode ima nažalost samo tu...
Daj reci koje je to mesto ? :D

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 23. feb. 2014. u 07:05h

Ja tipujem na meni susedno "selo".
Fiesta!!

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » nedelja, 23. feb. 2014. u 14:00h

Ili sto bi se reklo: ''Selo do moga''. lol
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

alekco

Poruka od alekco » nedelja, 23. feb. 2014. u 18:44h

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 24. feb. 2014. u 11:57h

911s [SK] piše:... sa 60+ kmh obilazim autobus u stanici tik ispred koje je i pešački....
Ovo mi malo upalo u oci.
OK, 60+ i OK za pesacki, ali gomila ljudi misli da je obilazenje autobusa u stanici zabranjeno.
Nije, zabranjeno je samo ako je autobus za prevoz dece (i odgovarajuce obelezen).
Djak pesak :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 24. feb. 2014. u 12:44h

Nije zabranjeno samo ako postoji isprekidana linija.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 24. feb. 2014. u 16:40h

Ako mislis na obilazenje tako da moras da predjes u drugu traku, naravno da nije dozvoljeno preko pune linije, pa to nije dozvoljeno ni kad nema autobusa, odnosno autobus nema bas nikakvog uticaja na to, sve jedno je dal je u pitanju autobus, putnicko vozilo, trotinet...

A ako mislis na obilazenje dok je autobus u stajalistu, uvucenom, tako da ti mozes da prodjes a da ne predjes u drugu traku, bilo ili ne pune ili bilo koje druge linije mozes da ga obidjes.
Djak pesak :)

pelepop
Poruka: 159
Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h

Poruka od pelepop » utorak, 4. mar. 2014. u 14:18h

Koliko vremena u praksi treba da ti stigne zabrana upravljanja iz MUP-a, nakon sto presuda postane pravosnazna?
Znam da ima veze i sa tim odakle si, i gde je napravljen prekrsaj. Konkretno me interesuje za BG.
Kom opanci tom i džeri.

alekco

Poruka od alekco » utorak, 4. mar. 2014. u 16:57h

Danas, odlazim do policijske stanice da pokupim novu vozacku. I naravno, cekao vise od pola sata samo da pokupim dokument. Tako revoltiran birokratijom krenem nazad do parkinga. Kad preko puta zgrade opstine u Barajevu...na samom pesackom prelazu, sa desne strane kolovoza, pola na trotoaru...parkiran Fiat Stilo karavan BG 706 TH. Sirom otvoreni prozori, glasna muzika...sve tresti. (neki narodnjak). I nista, razmisljam u sebi kako sad policije nigde nema.
Pesacim tako jos jedno 10ak metara, kad pored prolete isti taj auto...dimcina crna...pun gas...skripe gume...staje isto sa desne strane odmah pored ulaza u postu (isto zabranjeno parkiranje) a ujedno i 50m dalje od prvobitnog mesta. Ja polako idem ka javnom parkingu iza zgrade opstine, izlazim... i isti taj lik izlete ispred neke zene u golfu i pun gas. Prvo, jako je opasno voziti u centru Barajeva brze od 40. Ko je nekada prolazio tuda, zna o cemu pricam. Eh sada, ne da meni djavo mira, moram ja da isteram pravdu do kraja. Krenem ja za njim. Kod glavne autobuske stanice Lasta, potpisuje, skripe gume, cepa neki SInan na sve zvucnike. Prolazi pesacke, klinci se vracaju iz skole....koci skripi i staje ispred prodavnice brze hrane. Koci i hodom unazad se parkira na trotoar (isto zabranjeno parkiranje). Ja lepo otvorim prozor sa suvozaceve strane, stanem paralelno sa njim, i baja me onako pogleda...misleci da ga poznajem pa da mu se javim. Ja lepo telefon i slikam :D Eh sada, tu cu sliku prebaciti sa telefona na ovaj post, pa da vidite koje je to GOVEDO od coveka.
Doslo mi je da pozovem policiju i da ga prijavim, ali koliko ja znam nemam pravo to da uradim...a ne vidim i kako bih mogao da ga JA prijavim za nasilnicku voznju i ugrozavanje drugih ucesnika u saobracaju. Verovatno bi me ovi ludaci sa 192 naduvali i jos bih ja nadrljao zato sto radim njihov posao.
Poslednja izmena: alekco, na dan utorak, 4. mar. 2014. u 19:16h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » utorak, 4. mar. 2014. u 17:18h

Evo od malopre jedan nas sapatnik, Fokus kec karavan, plavi, zatamnjen, skace iz trake u traku kao divljak, u zurbi je ili glumi ludilo ali obavezno upada u jos vecu guzvu, za te stvari treba iskustva i predvidjanje odvijanja saobracaja pa onda mozes lako izbiti uvek prvi na semafor, uskociti negde iz prve u trecu traku itd., uglavnom ovaj pravi katastrofalnu gresku ili bahatost kada se iz srednje trake prestrojava u desnu i iz pozadine prolece preko pesackog iako su svi ostali u tom trenutku stali da propuste par pesaka koji se pojedinacno krecu, svaki na par koraka udaljenosti jedan od drugoga, ja iza u srednjoj traci i ne vidim jasno situaciju na pesackom iako sam na solidnom rastojanju od vozila ispred koje je taman stalo a ovaj lik se prestrojava desno i prolece praznom trakom iako je u mrtvom uglu ovoga sto je stao i definitivno ne vidi nista ali pun gas uz neko cimanje levo desno, onako da odma upada u oci, proleti i hvala bogu bez posledica ali samo je sreca u pitanju, koja svakog dana nekome okrene ledja.. Oce gradska guzva da napravi vozaca malo drskijim ali za ovakve poteze bi vozacku cepao na licu mesta..

Sent from my GT-I8750 using Tapatalk
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 4. mar. 2014. u 18:42h

Ne vredi tu cepanje vozacke vec zatvor.

A to za guzvu si 100% u pravu. Tako mi je smesno kad gledam pacijente kada u spicu kroz Beograd pokusavaju da budu brzi. A vidi se da ne idu tuda svaki dan i da umesto njih vozi nervoza, samo iz guzve u guzvu upadaju lol

Meni je bio interesantan "biznismen" na brankovom mostu pre neki dan. Ko prelazi brankov most svaki dan zna kakva je situacija u zadnjih 6 meseci (mozda i vise) sa pesackom stazom iz pravca novog beograda ka gradu. Tj, ne postoji, zato sto su gradske vlasti nesposobne da saniraju most koji se raspada. Ja sam tu pesacku stazu koristio dok je radila i za prelazak mosta biciklom, posto ljudi ne paze previse na brankovom mostu (citaj: vecina vozi pun gas cim ima manje od 10 vozila na istom). Medjutim posto staze nema, moram kolovozom. Posto se vracam kuci u spicu, kraj radnog vremena, koristim zutu traku, a kada naidje autobus, primarknem se (uglavnom stacionarnim) automobilima u srednjoj traci da bi me autobus lakse i bezbednije obisao. Gotovo svaki vozac autobusa mi se zahvalio, jer u suprotnom me veoma tesko obidje a da to bude bezbedno po mene, jer me ili isece ili nabije na nepostojeci ivicnjak, tj u ogradu, u pokusaju da se provuce. I tako pre par dana ista situacija, sklonim se, vozac se zahvali, iza ide lik sa S klasom otvara prozor i psuje nesto sto ne vozim uz ivicu. Valjda se iznervirao zato sto je autobus usporio na 30km/h da bi me obisao i nije mogao zutom trakom da ide pun gas do kamere. Kao vecina njemu slicnih u to vreme, samo cekam kad ce neko iz srednje da im iskoci a oni da ga pokupe sa 80, jer vecina misli da je na pisti u toj zutoj traci, sve do kamere, gde ko pi.... koce i prestrojavaju se.
Ja sam mu mahnuo, i kad je prosao vratio se lepo uz ivicu :) Primetio sam da je to izuzetno efektivna odbrana od situacija u saobracaju gde ljudi pokusavaju da se isteruju, samo se zbune i jos vise iznerviraju :rotfl:
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 5. mar. 2014. u 01:27h

Večeras kod mene u kraju vozim 50tak na sat, relativno slabije osvetljen deo puta, kao po običaju bar trećina vozila ima raštelovane farove, prelazim pešački... i tek na 5 metara od njega spazim da na sred puta stoje dve siluete obučene u komplet crno i čekaju da prodjem da bi završili prelazak ulice... Em su bili totalno neuočljivi em su mi se zenice skupile od farova, mogao sam glat da ih zakačim i ko zna ko bi bio kriv...
Ford weist den Weg.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 5. mar. 2014. u 07:58h

Pa kako ko, ti, nisi prilagodio voznju uslovima na putu. Vozio sa si jednom nulom vise, divljao, umesto da ides normalnih 5km/h.
Fiesta!!

alekco

Poruka od alekco » petak, 7. mar. 2014. u 12:24h

Prilagoditi brzinu uslovima na putu. Ok, skini znakove pa kad je suvo da mogu da teram 100 :)
Jedna od glupih stvari u ZOBS-u. A kakvi su putevi, ako se prilagodis..moras da stanes negde cak da juris 30km/h

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 7. mar. 2014. u 13:57h

Evo, ja sam pre neki dan doziveo na onoj "rampi" sto sa Obrenovackog void na Lazarevacki, prema Zarkovu, posle Ade. Tu ljudi voze dosta brzo. I ja vozim malo brze, ali ne mnogo. Oko 60Km/h. Kad lik ispred, koji vozi malo brze od mene, 'ladno koci, smanjuje na 10km/h, da bi presao preko neke resetke za odvod vode. Kao da je naisao na 20cm ivicnjaka.

Ludak.

Da mu je iza nailazio neko ko vozi 80, skucao bi ga samo tako.

A koliko ta resetka utice, dovoljno je reci da ono kad ides preko Pancevackog, pa trucne tamo gde se ploce sastavljaju, deluje kao razorni zemljotres u poredjenju sa ovim. Bolje reci, ovo se jedva primeti.

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » petak, 7. mar. 2014. u 14:55h

Mozda je ludak al dovoljno rastojanje i nema zime..

Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 7. mar. 2014. u 15:03h

mozda je bio sa b5.5 da mu se trap ne raspadne :D

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 7. mar. 2014. u 15:36h

Ja kad god nisam siguran je sta to na sta nailazim, ili koliko je duboko (rupa, sahta...) a ne mogu da ga obidjem, uvek priilicno usporim (visina auta, profil gume, ne bih bas sebi da napravim bespotreban trosak), a problem onog iza je sto ne drzi odstojanje dovoljno da moze da ukoci a da me ne stigne. Mada nikad nisam kocio naglo kad vidim da se budala iza zalepila i znam da nece stati a da me ne udari. Usporim koliko mogu, pustim kocnicu pred prepreku i sta bude nek bude, po cenu da iskrivim felnu, polomim branik i slicno.

Cale mi je pre koji sat menjao kamere na Brankovom mostu za zutu traku i popricao malo sa covekom koji je upuceniji u sve to.
On kaze, tamo gde je ogranicenje 50 (pricam o brzinskim kamerama), kamere hvataju tek od 74km/h (+/-2). Kaze da su na pocetku tooliko problema imali sa sistemom koji je bio prebukiran kolicinom podataka onih koji su vozili tipa 55-60 (tad su kamere bile nastelovane na 50 + nesto sitno ) da im je sistem bio u blokadi danima, dok nisu nastelovali na vecu brzinu.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 7. mar. 2014. u 17:01h

Adje ti to testiraj, prođi sa 70 pa da vidimo. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 7. mar. 2014. u 18:06h

Pazi, dve su stigle na moju adresu, jedna je bila 76, druga 78. :)

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 8. mar. 2014. u 11:54h

Cedo piše:Mozda je ludak al dovoljno rastojanje i nema zime..

+1 thumbsuph

Vladane, znam tacno o cemu pricas, i onda mogu reci da sam ja isti taj ludak jer znam te divno odradjene spojeve, pa kad idem tim putem, jos na pocetku leve krivine pustim gas, da bih mogao bezbedno da usporim do toga. Koji god da je profil gume, nebitno da li je 70 ili 40, ja cu to preci eventualno 2. brzinom.

sasa_f1 piše:Cale mi je pre koji sat menjao kamere na Brankovom mostu za zutu traku i popricao malo sa covekom koji je upuceniji u sve to.
On kaze, tamo gde je ogranicenje 50 (pricam o brzinskim kamerama), kamere hvataju tek od 74km/h (+/-2). Kaze da su na pocetku tooliko problema imali sa sistemom koji je bio prebukiran kolicinom podataka onih koji su vozili tipa 55-60 (tad su kamere bile nastelovane na 50 + nesto sitno ) da im je sistem bio u blokadi danima, dok nisu nastelovali na vecu brzinu.
Ovo objasnjava i zasto mi do sad nije stigla ni jedna, a vozim apsolutno normalno (oko 60-65 po tim bulevarima). Po meni je to skroz realna brzina za te ulice, i bilo bi debilno da i kamere snimaju na 52-53..
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 8. mar. 2014. u 13:58h

dax92 piše:Ovo objasnjava i zasto mi do sad nije stigla ni jedna, a vozim oko 60-65 po tim bulevarima).
Voziš pun gas thumbsuph
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“