Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kapljanje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
kvazarija
Poruka: 215
Član foruma od: utorak, 19. mar. 2013. u 23:01h

Kapljanje

Poruka od kvazarija » petak, 27. dec. 2013. u 17:31h

Danas primetio da mi kaplje antifriz koliko vidim. Vrlo sporo ali kaplje i napravilo je malu fleku na betonu. A koliko vidim podliva i na filter ulja i iznad filtera ulja i po karteru...Ne znam odakle ni gde...Evo par slika...Fokus 1.6 benzin 2000god...

Slika

Slika

Slika

JuSkE
Poruka: 194
Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
Kontakt:

Re: Kapljanje

Poruka od JuSkE » petak, 27. dec. 2013. u 19:35h

Kućište termostata otislo....
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god

kvazarija

Poruka od kvazarija » petak, 27. dec. 2013. u 20:07h

Koliko je love zamena? I da li se moze voziti ovako neko vreme,par stotina km-a...Hvala

JuSkE
Poruka: 194
Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
Kontakt:

Poruka od JuSkE » petak, 27. dec. 2013. u 20:20h

Ne znam koliko je kod tebe na benzincu, meni je propisalo na tdci, oni imaju plasticni i ne valja ku*cu, a nov kosta oko 100e, pa sam nabudzio aluminiumski od tddi, u sustini je isti ali je jedan prikljucak za malo crevce pod vecim uglom, malo vremena treba da se uglavi i bude bolji od ovog plasticnog. Ja nasao polovni za 1000din na otpadu, sad ti se raspitaj koji ti je i da li pasuje ovaj od tddi...
Mozes ga voziti, ali pazi da ne ostanes bez tecnosti
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god

kvazarija

Poruka od kvazarija » nedelja, 29. dec. 2013. u 00:11h

Danas bio kod majstora,gledao je oko kucista termostata,creva i nista. Nema kapljanja...nije mi se spustio nivo antifriza...Vozio sam nekih 100 km,onda je auto stajao neko vreme,recimo tri sata i tada ga je gledao...Sve suvo,nigde frke...Jel postoji neko objasnjenje? I da li se kod pucanja plastike to vidi,odnosno da li kaplje konstantno ili ne?

kvazarija

Poruka od kvazarija » petak, 7. mar. 2014. u 20:00h

Evo novosti,nije bilo frke nedelju dve,majstor ubacio onu speciju za hladnjake LM Kulher dichter i nije bilo kapljanja odnosno spustanja nivoa antifriza i juce pogledam ispod i imam sta da vidim...Sa leve strane kartera nema onog vlazenja od antifriza a sa desne strane se nakuplja ulje. Ne gubim ulje,ne kaplje mi na beton,bio je dva tri dana na istom mestu ali to vlazenje stoji...Sumnjam na taj filter od ulja,jel moguce to da je to u pitanju?

Slika

Slika

Slika

Slika
Sad vidim da je proslo dva meseca od tada,uh. Znaci nije bilo problema od tada.

kvazarija

Poruka od kvazarija » subota, 8. mar. 2014. u 22:21h

Jel ima nekoga da ima pretpostavku sta je u pitanju? Osim kucista termostata...

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » subota, 8. mar. 2014. u 22:35h

Ne znam kakve veze ima filter ulja sa antifrizom? Da ne curi na nekom kolenu koje je slabo dostupno pa se ne vidi. Mozda prvo da operes motor, pa cim procuri odmah kod majstora da vidi. Mozda se sliva negde iz bloka motora.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

kvazarija

Poruka od kvazarija » nedelja, 9. mar. 2014. u 11:15h

Pa ne curi antifriz,kao sto sam napisao.Nivo se ne menja u posudi.Nema nigde kapljanja na beton.Na bloku motoru ?! To je ozbiljno?

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » nedelja, 9. mar. 2014. u 12:14h

Proveri prvo sve u gornjem delu motora, poklopac motora, vakuum pumpu (ustvari ne znam tacno gde se nalazi kod benzinca, trebalo bi da je na istom mestu), zato sto kod tebe ovo curi sa visine negde, i iznad filtera je musavo. thumbsuph
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

pancerFF

Poruka od pancerFF » nedelja, 9. mar. 2014. u 12:29h

kvazarija piše:Pa ne curi antifriz,kao sto sam napisao.Nivo se ne menja u posudi.Nema nigde kapljanja na beton.Na bloku motoru ?! To je ozbiljno?
Aaaa, nije mi bilo jasno sto je majstor ubacivao to za diht. ako nije antifriz. To za blok motora nemoj da brines, ja sam mislio na creva koja idu iz bloka, do bloka, kako vec, posto je kod mene pustalo antifriz na jednom takvom crevu. Jesi proveravao nivo ulja?

kvazarija

Poruka od kvazarija » nedelja, 9. mar. 2014. u 14:11h

Jesam,to mi je postalo navika na ovim kolima.Nije se menjao nvo ulja za ovih 250-300 km-a.Znaci samo ''stoji'' , da tako kazem ta umazanost oko filtera i iznad filtera ulja. A sta predstavlja taj otvor iznad filtera ulja ?
http://postimg.cc/image/d8iq8co1b/

I da li moze neka priblizna slika gde da pogledam ? Koje crev ti je pustalo ? Mozda je ovo antifriz ali se od silne prljavstine i blata ne vidi dobro. Mozda da liznem pa da po ukusu ukapiram? :)

pancerFF

Poruka od pancerFF » nedelja, 9. mar. 2014. u 15:43h

Koje je crevo pustalo stvarno ne znam, znam da se slivalo od gore preko bloka motora, cim je skinuo suspleh, videlo se da se sliva, slicno kao kod tebe. Dzaba nagadjamo, teraj kod majstora, nek podigne auto pa nek vidi. Taj otvor ne znam od cega je.

kvazarija

Poruka od kvazarija » nedelja, 9. mar. 2014. u 23:03h

A koliko je rizicno pranje motora? Mislim na kaiseve,instalacije,alternator . Video sam ovde na forumu da ljudi sami peru motor sa sredstvima za odmascivanje i sl. Ja nemam uslova za to dok sam u Novom Sadu. Gde to rade u Novom Sadu ako neko moze da mi preporuci?

kvazarija

Poruka od kvazarija » ponedeljak, 10. mar. 2014. u 18:03h

Pregledana creva,donji deo oko filtera.Creva su prasnjava i zgodna da se vidi neka masnoca i slicno.Nema nigde masnoce na njima. Odgore nema masnoce i naslaga. Samo je oko filtera ulja masnoca i sjaji se masnoca okolo.Ne gubi se ulje. Ne gubi antifriz. Sumnjam na taj filter ulja i dalje. A od 10 ljudi 9 mi je reklo da ne perem motorni deo nikako. Velika verovatnoca je da mi se zezne nesto.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“