Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8314
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od FM III » subota, 8. mar. 2014. u 14:08h

Joj šta ti je rekao :rotfl: .
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 8. mar. 2014. u 14:36h

Ma to mu kad ide bulevarom niz brdo. mrgreen
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 8. mar. 2014. u 15:59h

Nije nikakav prolem sto neko smanji brzinu kada na putu uoci nesto neobicno, ili nesto u sta nije siguran sta je i kako moze da ga prodje. Nije problem ni sto smanji brzinu na 10 ili 5Km/h.
Problem je KAKO smanji brzinu.
Ako vas dvojica vozite priblizno istom brzinom (izuzetak je ako ga bas tad sustizes), i na rastojanju od 10-tak metara (pri brzini od 60Km/h koju je Vladan pomenuo), to je savrseno dovoljno rastojanje da pri iole normalnom usporavanju onaj iza ima i te kako vremena da uspori i on. Naravno pod uslovom da on obraca paznju na onoga ispred a ne na drvored pored puta.

E sad, sto ljudi gledaju u sojku pored sebe umesto na put, blejace kroz prozor i dive se pejzazu, pa onda to nesto problematicno uoce na 50m i nabodu kocnicu je savim iz drugog vica. Plus garnitura likova koja nema ama bas nikakav osecaj za kocnicu.
Kao sto je zakon propisao da treba drzati bezbedno odstojanje, propisao je i da ne smes naglo da menjas brzinu i pravac izuzev u izuzetnim prilikama (izbegavanje sudara... princip manje stete...)

Uobicajena sudsko/policijska praksa je "onaj od pozadi je uvek kriv", posto im je to jednostavno najlakse, kao i primena cuvene "neprilagodjene brzine". No problem uopste nije u sudovima, vec u nama, posto ocekujemo da ce sud da se trudi da dodje do sitine i odredi stvarnu krivicu. Bas ih nesto zabole. Oni jednostavno odradjuju svoj posao, i kao vecina ljudi pokusavaju da ga odrade sto laganije, a ne da se udubljuju u prolem (to sto tako ne treba je druga prica, al je cinjenica).
"Obican" vizac, pojma nema na sta sve iz zakona moze i treba da se pozove kako bi naterao sud da kvalitetno odradi svoj posao. Tome sluzi advokat (dobar u toj oblasti), al svima nam je skupo da ga platimo.

Digla se skoro frka oko one novinarke sto je zgazila nekoga, i njenog advokata koji prilicno redovno dobija slucajeve vezane za saobracaj, a zastupa uglavnom bogatiju klijentelu (takva mu je tarifa).
Kad pogledam kako su se mnogi ljudi branili na sudu, pa cak i kako su pojedini advokati branili svoje klijente, potpuno mi je jasno zasto vlada misljenje kako je "neprilagodjena brzina" nesto od cega ne mozes da se odbranis, kako svaki put kad udaris pesaka ti si kriv bez obzira sto je on nocu, po kisi, istrcao obucen u crno na sred magistralnog puta, kako si uvek kriv kad pokupis naosvetljenog biciklistu, uvek kad nekoga stignes od pozadi... a nista od toga ne stoji po zakonu kao pravilo.
I nikakvo cudo da neko ko je u tom delu dobar naplacuje masne tarife i dobija slucajeve (ok, mozda stvarno ima "veze", al to je nedokazana novinarska prica).
Djak pesak :)

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 8. mar. 2014. u 17:18h

totti piše:
dax92 piše:Ovo objasnjava i zasto mi do sad nije stigla ni jedna, a vozim oko 60-65 po tim bulevarima).
Voziš pun gas thumbsuph
hahahaha kad mi totti sa njegovom nekretninom kaze! :doh:

bole, svaka cast za postove oko saobracajnih propisa, i sudjenja! :clap: :beer:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 8. mar. 2014. u 17:36h

NEKRETNINA! hahahaha Joj šta ti rekoooo! :haha:

Jeste Bole u pravu, najlakše im da kažu onaj je iza uvjek kriv, a boli ih briga da zavedu reda, da sva signalizacija bude ispravna. Par puta mi se desilo da zamalo nekog sustignem što zbog već starog štop svjetla jer je ogledalo otišlo pa jedva da se vidi, naročito pri jakom suncu, ili jednostavno svjetla nisu ispravna i ne radi ni jedno. Ili najgori su oni koji uzmeu običan sprej pa ''zatamne'' štopalje, pa ih ni ne vidiš.
Jedne prilike vozim po danu iza takvog, koliko se sjećam brzina oko 80 na sat. Pošto mi se nije žurilo idem iza njega nekih 30-40 metara jer sam išao opušteno i zvjerlao sam okolo, pa reko i ako bude kočio imam vremena da kočim.
Pogledam ispred sebe, sve kako treba bude. Zriknem malo na stranu, pa ponovo na put on mi se čini malo bliže, ali reko možda je pustio gas jer ispred ide krivina i znam da natom mjestu često pecaju s radarom pa zbog toga smanjuje na 50. Ja takođe puštam gas i zriknem na stranu na manje od sekunde. Kako sam vratio pogled ispred on mi je na dupolo manjem rastojanju, a približavam mu se baš brzo, kočnica u patos i tek kada sam mu prišao blizu vidim da gore štop svjetla ali su skoro ne vidiljva, jer su ofarbana u crno. Da sam ga zvekno opet bi ja bio kriv, a ti dokazuj kasnije...
Po njihovom prilagođena brzina bi bila 20 na sat ili još bolje da guraš auto, a ispred sebe na 20 m pošalješ izvidnicu pa ti viče šta se dešava ispred.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 8. mar. 2014. u 19:49h

To je u principu relativno jednostavno dokazati na sudu, s tim da moras da pametno popunis zapisnik, a ne da dozvolis panduru da on to otalja kako mu je najlakse.
Takav auto sa presprejisanim stopaljkama je jednostavno tehnicki neispravan, i nije smeo da bude u saobracaju.
Njegova tehnicka neispravnost je i te kako znacajno uticala na to da do udesa dodje (nisi ti baba vanga, pa da pogadjas dal ce on da koci ili nece, za to stopaljke i postoje).
Napises u zapisniku da si drzao pristojno odstojanje (kao sto i jesi), ali da zbog toga sto su njemu stopaljke prefarbane jednostavno nije bilo moguce na vreme ustanoviti da on koci. Ti nemas obavezu da unapred mislis da neko krsi zakon, odnosno da se krece sa tehnicki neispravnim autom. Ocekivao si da ces sasvim normalno videti njegova stop svetla u slucaju da pocne da koci, ali to nije bilo moguce posto su prefarbana. Da su mu stop svetla bila ispravna, bez problema si imao mesta i vremena da stanes.
Insistiras da pandur kao dokaz prilozi delove stopaljki, na kojima se vidi da su prefarbane. Ako on to nece, fotografises i sam uzmes parce stopaljke, a u zapisnik upises da je pandur to odbio.
Kada dobijes zapisnik, ako ti se ne svidja ono sto u njemu pise, imas pravo na zalbu (sta god pisali po novinama, zakon o upravnom postupku pod koji potpada zapisnik, jasno kaze da je na zapisnik moguce uloziti zalbu, postovao sam negde ceo clan zakona)
Ako bude natezanja na sudu, trazis vestacenje.

Sudije takodje, jako dobro prepoznaju kada neko zna svoja prava i poznaje zakon, i tada se obicno prihvate svog posla. Iz istog razloga, advokati mnogo bolje prolaze na sudu, nego "obicni" vozaci koji se brane sami. Sudije jednostavno znaju da ne mogu tek tako da ih "otkace" odnosno znaju da ovi nece skruseno pognuti glavu i ici po sistemu "sta da se radi" kada sudija ocigledno krsi zakon, ili ga ne primenjuje kako treba.
Djak pesak :)

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 8. mar. 2014. u 22:38h

Ma znaš već kako kod nas se prolazi tehnički, znam ja čovjeka, koji zna čovjeka koji radi na tehničkom daj mu 10€ i prošao si, ne moraš se ni pojaviti... Ili imam prijatelja radi tamo pa će me pustiti. Mada i da ne znaš nikoga to na tehničkom ni ne gledaju, koliko ima samo auta sa prednjim svjetlima lošim i zrikavim. Pitam ćaleta kada je išao na tehnički, da li su provjeravali svjetla? Kaže nisu.

Moglo bi se dokazati, samo je tu peripetija i drndanje po sudu.

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » nedelja, 9. mar. 2014. u 01:05h

Da li je noramlno da lik vozi ibarskom ka Cacku, levom trakom 60-70km/h? Ja iza njega, cekam par sec da se skloni...cekam...nista. Blicnem...nista...svirnem...nista...sviram...nista...izgore mi sirena...nista. U desnu...gas...preteknem sa desne strane...nista...ispred njega...4 zmigavca...nista....usporim...nista...usporim vise...nista....usporim jos vise...nista... Odustanem od ispravljanja krive Drine...odmaknem se jedno 100 m i pratim na retrovizoru sta se desava... Lik vozi svoju voznju levom trakom...ne je*** zivu silu. Preticu ga sa desne strane...Uziva covek u pejzazu.
Ma ima da nosim polutke cigle, zivota mi. :diablo:

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 9. mar. 2014. u 04:42h

Treba ti jedna na suvozacevom sto bole prica da se opustis :D
Fiesta!!

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » ponedeljak, 10. mar. 2014. u 19:36h

Danas...
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 10. mar. 2014. u 19:48h

Čitam baš na Blicu, ako je stvarno tačno da je taj s kamionom išao 80 i više treba ga u zatvor na dužu robiju, a dozvolu oduzeti trajno!
Možda nije išao 80, ali je išao brzo, čim je onoliko uništio tramvaj.

alekco

Poruka od alekco » ponedeljak, 10. mar. 2014. u 22:02h

Pa nije imao prikolicu :D Nego da li je neko video kako je razvaljena kamena bankina u Rusnju na Ibarskoj. Neki kamion, predpostavljam...vide se tragovi guma. Ukopao se u bedem

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » sreda, 12. mar. 2014. u 15:18h

Swisslion Volvo sleper :)

alekco

Poruka od alekco » sreda, 12. mar. 2014. u 21:23h

kubura16v piše:Swisslion Volvo sleper :)
To za magistralu kazes? 8)

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » četvrtak, 13. mar. 2014. u 04:27h

Da,da :)

alekco

Poruka od alekco » četvrtak, 13. mar. 2014. u 08:24h

kubura16v piše:Da,da :)
Jel se rasule napolitanke po putu ? :P

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 19. mar. 2014. u 23:17h

:shok: :lele:

Slika

zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Poruka od zokkii » četvrtak, 20. mar. 2014. u 00:02h

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » nedelja, 6. apr. 2014. u 20:33h

Uh, moram da se požalim.
Parking DIS-a na Altini/Zemunu, onaj novi ulaz. Kako se ide prema ulazu, levo je parking a desno su trake; tu su leva i desna traka (je l' te) pa levo kreću parking mesta.
Idem pravo skroz ka ulazu pa ću do kraja i onda levo da vidim neko mesto što bliže ulazu. E sad, moju (desnu) traku oduvek koriste za parkiranje, i dok nisu bila iscrtana parking mesta i trake, pa tako i ovog puta. Dakle, desna traka puna (među njima i jedan pandurski auto), leva slobodna i levo od nje ima mesta za još jednu traku do prvih automobila, tako da se sad te dve štrafte koriste kao trake. Idem ja tako skroz desno, je l' te, a u susret mi ide lik sa nekom valjda škodom jeti. Međutim, ide pravo na mene. Usporimo, stanemo, on mi signalizira da se vratim skroz nazad. Ja njemu pokazujem da sasvim normalno ima mesto desno da prođe, a ja hoću pravo, ali on odvraća da ima ja da se vratim jer sam u njegovoj traci. I stanemo tako oboje, on uzme telefon da priča, nabije mi auto do branika, ja upalim sva 4 i čekamo. Deset minuta on tako stoji, stojim ja, priča lik telefonom, ljudi mu sviraju da prođe, onaj lik što skuplja kolica mu maše da se skloni, ništa on. Kad je završio razgovor, ipak je skrenuo desno i krenuo da me mimoilazi, naravno usput stao pored mene i razmenili smo malo reči najfinije lirske poezije i najbolje citate iz svetske književnosti 1. polovine XX veka.
Kurtončina jedna, da imam 2 metra, 120 kila i da sam muško samo bi prozujao kao mušica, ne bi mu palo na pamet da staje. Tako je to kad ima smoki među nogama.
Ja krećem i u afektu ne odmerim rastojanje od nekog Ševroleta Sparka s kojim sam se mimoilazila i otkinem mu retrovizor mojim retrovizorom. :ozid:
Meni ni jedna jedina crtica, njemu retrovizor puk'o na dva mesta, celom širinom. Kako smo se malo pipnuli retrovizorima, trebalo bi da se svaki malo savio ka unutra i nikom ništa, ali - ili je njemu već bio slomljen retrovizor ili ga prave od najbednije reciklirane plastike
FFFUUUUUUUU

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 6. apr. 2014. u 21:01h

Sad razumem jucerasnju nervozu, koji smor :( ... Sto volim te pametnjakovice, qrce se pred slabijim a inace su manji od makovog zrna...
Fiesta!!

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » nedelja, 6. apr. 2014. u 21:07h

E juče je bio jedan od onih dana kad je bolje da nisi ni izašao iz kuće, kad te ništa neće.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 7. apr. 2014. u 08:29h

S obzirom da ste razmjenili liriku to izgleda baš neki fin i obrazovan čovjek, da kažem na nivou. lol

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » ponedeljak, 7. apr. 2014. u 17:57h

Apropo price parkinga DIS-a, u Kraljevu je DIS otvoren u novembru 2013. god, parking veliki ali bre brate iscrtan kao da se dete igralo. Trake , vamo, trake tamo, parking mesta iscrtana, neka pod 90, neka pod 45 stepeni, uska, ne mozes da pridjes gepeku sa kolicima, narod kao narod udara kolicima po tudjim autima. Zato ja parkiram skroz u cosku gde nema niko. Najbolji je tu jedan mali cigo, ceka te ispred vrata, gura kolica, ubaci ti stvari u gepek, vrati kolica na mesto, das mu neki dinar, skupi para udje u DIS, kupi da jede :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 11. apr. 2014. u 20:52h

Nema šta... Kad se neko rodi sa usađenom kulturom... Nemci 8)

[youtube][/youtube]
Slika

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 11. apr. 2014. u 21:55h

S ozbirom da mi je cale vatrogasac, znam da nije ovako kod nas. Sta vise, neki ljudi namerno nece da se sklanjaju. A svakoga koga udaris u ovakvim situacijama, kriv si.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“