Evo ovako... Autom, kao autom (ST170) sam prezadovoljan. Međutim, ne mogu reći da sam bio zadovoljan njegovim stanjem kad sam ga kupio, ali to je govorila i cena po kojoj sam ga uzeo. Bilo je tu sve i svašta da se odradi, od osnovnih stvari kao što su veliki i mali servis, svećice, kablovi, dihtung poklopca ventila koji je bio pukao, pa je pri zameni ustanovljeno da je bio lepljen (uhhhh, strašno!) i na kraju je, normalno, opet pustio ulje i u komore za svećice, akumulator, šolje amortizera sa ležajevima, osovina na biraču brzina (koja se u jednom momentu toliko pojela da nisam mogao da ubacim u rikverc uopšte), lambda sonda, čišćenje pumpe za gorivo, tj. onih filtera koji su bili puni i zapušeni, do nekih sitnica kao što su zadnji brisač, poluispravni šiber koji je radio samo na jedno dugme sve radnje (bio neispravan relej), donji gril tj. maska, podbradnik, farbanje okvira maglenki...
Dakle, auto je sada u mnogo boljem stanju nego kad je kupljen, što su mi i potvrdili u Bosch-ovom servisu u Novom Sadu gde sam išao da ga registrujem i uradim tehnički, a gde ga je prethodni vlasnik tako "uspešno" održavao... Kažu: "Svaka ti čast, nikad nije bio utegnutiji." Kad sam prokomentarisao da sam morao da menjam lambda sondu jer je neki stručnjak stavio polovnu od mondea, onaj jedan lik što radi u servisu je prebledeo. Čak je i moj drug koji je bio samnom to primetio. Trebalo bi da zamenim prednje amortizere i verovatno pumpu za gorivo, ali u to još nisam siguran (verovatno mi ona pravi problem, jer mi se neretko dešava da auto radi normalno i da onda stanem, recimo na semafor, i da neće više da vuče kada ponovo krenem, sve dok ne stanem i ne restartujem ga), i auto će biti čaša.
Potrošnju ne mogu da komentarišem, jer to nije auto koji će uštedeti benzin, naročito ne sa takvom naravi. Potrošnja je očekivana s obzirom na vožnju gde ga ni ne forsiram previše, ali ga i ne vozim kao penzioner...
E, sad, što se tiče situacija sa golfovima

, bilo ih je, naravno... TDI GTI i slični su ostajali uglavnom iza ST-a.

Bilo je to neobično i uzbudljivo iskustvo sa početka, ali onda se navikneš...