Focus tdci "nesto drci"
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Focus tdci "nesto drci"
Danas kada sam upalio auto posle 5s pocelo je nesto da "drci" iz pravca kaisa. Dodavanjem gasa zvuk se pojacavao. Ugasim auto, upalim isti simptomi. Nakon 100m zvuk prestane da bi se posle 500m javio opet i stao nakon 30s. Culo se bas dosta. Toga dana sam vozio jos par puta, ukupno 30km i zvuk se nije javljao. Veceras upalim ponovo, cuo se opet taj zvuk doduse mnogo slabije, ali se cuje kao da nesto udara. Zvao sam jednog majstora koji mi je predlozio da kais napskam detrdzentom za sudove sto meni zvuci suludo. Napravio sam snimak pa ako neko uspe da razazna o cemu se radi i sta uraditi neka javi.
- PsyBoza
- Poruka: 87
- Član foruma od: subota, 18. jan. 2014. u 09:37h
Re: Одг: Focus tdci "nesto drci"
Ako je ovo iz predela zupcastog kajsa onda pravac kod majstora.
FOCUS 1.8 TDCI
FOCUS 1.8 TDCI
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Re: Focus tdci "nesto drci"
Svako odlaganje posete (što boljem) majstoru može da te košta puuuuno evrića
- PsyBoza
- Poruka: 87
- Član foruma od: subota, 18. jan. 2014. u 09:37h
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Koliko sam upoznat auto je kod majstora od sinoc. Cekamo da se javi moj zemljak sa dijagnozom 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Dijagnostikovan kvar, remenica alternatora.
To je neka plivajuca remenica, ili sto u prodavnici kazu sa kvacilom. Ostalo je sutra da mi to ugradi i da vidi sta ce sa nosacem menjaca, tzv. reketom da li da menja ili da proba nesto da ga sredi. Uglavnom po njegovoj prici ima puno losih tih nosaca u prodaji i ne potraju ni par meseci tako da ukoliko mora da se menja samo original se preporucuje.
To je neka plivajuca remenica, ili sto u prodavnici kazu sa kvacilom. Ostalo je sutra da mi to ugradi i da vidi sta ce sa nosacem menjaca, tzv. reketom da li da menja ili da proba nesto da ga sredi. Uglavnom po njegovoj prici ima puno losih tih nosaca u prodaji i ne potraju ni par meseci tako da ukoliko mora da se menja samo original se preporucuje.
- JuSkE
- Poruka: 194
- Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
- Kontakt:
Kod mene je drcalo isto, pogotovo zimi,na kraju bio automacki zatezac, zimi drci 60sec i cim se zagreje prestane, a leti jedva 5sec kada ga palim ujutru u 6 sati kada je niska temperatura....
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god
- Fandjo
- Poruka: 11
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jul 2013. u 09:25h
Ako u leru das gas , pa pustis, a nesto pocne da klepece, pa se onda smiri , to ti je remenica radilice.
Tako je meni bilo.
Tako je meni bilo.
1.6 Tdci 66kW
- DukeLander
- Poruka: 210
- Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Ista prica sa mojim zatezacem alternatorskog kaisa.Sinuo,otvorio,lezaj bio ok ali suv,podmazao,napunio grafitnom mascu i sve ok...JuSkE piše:Kod mene je drcalo isto, pogotovo zimi,na kraju bio automacki zatezac, zimi drci 60sec i cim se zagreje prestane, a leti jedva 5sec kada ga palim ujutru u 6 sati kada je niska temperatura....
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...