'08 Mondeo Mk4, Titanium X 2.0 TDCi 103 KW

Ovo su slike sa oglasa prošlog leta, kupljen je sa 101,000 Km i nešto malo preko, kupljen u Grandu, gde je i održavan od kad je kupljen.
Dodanta oprema u odnosu na ono što se u Grandu vodilo pod Titanium X je:
1. Metalik boja
2. BiXenon farovi sa autonivelacijom i mlaznicama za pranje istih
3. Blutooth voice kontrol i engleski govorni modul
4. Tempomat (Cruise control)
5. Prednji i zadnji parking senzori
6. Kompakt rezervni točak
Inače kao standard u Titanium X varijanti su 17" petnaestokrake felne (gume 235/45), Alcantara koža, keyless start ("na dugme"), Quickclear grejač vetrobtana, Sony ICE-7 6CD/mp3 radio sa 8 zvučnika, sportska prednja sedišta, retrovizor sa anti-glare funkcijom, grejanje prednjih sedišta, plavo tonirana stakla... i verovatno sam zaboravio još ponešto.
Bio je u oglasu za 9,800€, a gledao sam u to vreme paraleleno i Ghia model isto godište oglašen za 1600 evra manje. Mđt. razlika u opremi i izgledu (!) je bila tolika da ga ne bih uzeo ni da su poklanjali tih 1,600 evra uz auto. Jednostavno, kad krene da se nabraja šta sve Ghia nema u odnosu na TitX, dođe se do neke zastrašujuće razlike. Na kraju sam se ispogodio s tipom za cenu od 9,000 i to je to.
Zašto sam ubio 800€? Pa, na red dolaze nesavršenosti - naime na 3 vrata ima trag od ključa (ex vlasnik je očigledno nekoga podobro iznervirao), i felne su bile izgrebane od kontakta sa trotoarom, plastifikacija je na nekoliko mesta baš bila odrana... srećom nisu izubijane fizički, više mu dođe kao razlog za nerviranje za one što teže estetskom savršenstvu. Ostalo je sve bilo u perfektnom stanju (disagnostika). Auto je redovno održavan, sa Grandovom knjižicom i poznatom istorijom.
U međuvremenu sam obrnuo sa njim nekih 10,000 Km, jedna reč - perfekcija.