Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

'08 Mondeo Titanium X

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Re: '08 Mondeo Titanium X

Poruka od fancy » ponedeljak, 31. mar. 2014. u 18:29h

Mali isečak o tome kako naši ljudi doživljavaju Bluetooth konekciju sa telefonom u kolima:

Vozim se sa osobom X i reko da pokažem kako sve to radi bez dizanja ruku sa volana (šifra: Vidi bez ruku!)

1. Pritisnem voice taster i kažem "Dial name"
2. On odgovori sa "Name please"
3. Ja izgovorim ime koje sam prethodno definisao u njegovoj memoriji, npr. "Kiza"
4. On odgovara sa "Dialing.." pa pusti snimljen zvuk "Kiza" koji je usnimio kad sam definisao imena/brojeve za voice zvanje "...confirm YES or NO"
5. Ja kažem "YES" ako hoću da zovem ili "NO" ako slučajno nije dobro shvatio koga hoću da zovem i pustio neko slično ime (što se do sada nije desilo!) ili ako neću da zovem, predomislio sam se itd...

Sve to zajedno traje recimo 20-30 sekundi, i ja posle svega pogledam osobu X i kažem nešto tipa: "A, šta kažeš??" 8)
Na šta mi dotična osoba odgovori: "I šta si se ovoliko cimao zbog jednog poziva, mogao si lepo da za to vreme uzmeš telefon i sam da pozoveš!" :wtf:
Ja: :blink: :suicide:

E, to ti je naš narod i tehnologija :ozid:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » ponedeljak, 31. mar. 2014. u 23:19h

Mondeo je perfektan. thumbsuph
PS: Zato tebe nije bilo dugo :) ...tragao si za Mondeom. 8)
Slika Slika

lukijano

 
Poruka: 767
Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Poruka od lukijano » ponedeljak, 31. mar. 2014. u 23:35h

fancy piše: otvoren konkurs za majstora koji bi to mogao da izvede - imam kompletno rešenje nekog tipa iz engleske sa istim TitX-om. Na žalost, nemoguće je izvesti u braniku jer tamo ima 100 qraca, od parking senzora do prskalica, a i maglenke su malo predimenzionirane, tako da okreni-obrni sve opet ukazuje na farove.
Pridružujem ti se u vezi ovoga. I mene to jako zanima, baš ta varijanta, kako si i opisao.
Ako rešiš to sa zamenom sijalica u farovima i povezivanjem na automatski, priključujem se i ja da odradim. thumbsuph thumbsuph thumbsuph

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » utorak, 1. apr. 2014. u 09:24h

Svaka cast na autu prelep je.

Mene jedino sto je smorilo na toj varijanti sa keyless sistemom jeste sto je tamo na stubu volana gde inace ide kljuc na kolima samo stavljen neki plasticni cep, mogli su bas da promene taj deo. Ali dobro, to je bas kad se gleda dlaka u jajetu.
fancy piše: Na šta mi dotična osoba odgovori: "I šta si se ovoliko cimao zbog jednog poziva, mogao si lepo da za to vreme uzmeš telefon i sam da pozoveš!" :wtf:

E, to ti je naš narod i tehnologija :ozid:
Mislim da nije problem toliko sa tehnologijom koliko su svi navikli da drze telefon u ruci i da voze, prosto ti postalo cudno da vidis nekoga da vozi a ne drzi telefon, a ako neko malo krivuda odmah znas da je u nekom zustrom razgovoru :(

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 1. apr. 2014. u 10:40h

Pa trebalo bi da iza tog plastičnog čepa bude mesto za ključić za startovanje auta ukoliko ti je baterija na daljincu riknula (nisam probao)... a taj ključić se inače nalazi u daljincu.
Za sad sam ga isprobao za otvaranje vrata thumbsuph Evo ga ovde, na slici 2:

Slika

A što se telefona u ruci tiče... pa suludo je više držati ga u vožnji kad postoje onolike bluetooth slušalice a i BT audio sistemi u kolima, zar ne? :)

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » utorak, 1. apr. 2014. u 11:02h

A vidis nisam znao da to zapravo moze i da ima ulogu, mislio sam da je samo ostao kao visak iz masovne proizvodnje. Onda je ok :)

A ovo za telefon se ja u potpunosti slazem, ja imam onaj kao spikerfon fazon, nego samo konstatacija koliko su ljudi bahati prema sopstvenoj i tudjoj bezbednosti.

maksimus69
Poruka: 77
Član foruma od: petak, 15. mar. 2013. u 14:37h

Poruka od maksimus69 » sreda, 2. apr. 2014. u 16:10h

e dobar ti mondeo, sedista kombinacija koze? To je filing. Uvek sam voleo kozna sedista - auto drugacije mirise unutra. Mislim da znas o cemu pricam-plemeniti materijali.

A ima samo jedna mana mene moji matorci kad ih vozim, ne znam kako je kod tebe, izludjuju -ne mogu da vezu pojas jer je kopca malo dublje dole i uz sediste(u pitanju su profilisana sedista) a, pritom auto te uredno obavestava - ping,ping,ping... Ja onda posle 50 m stanem ubacim kopcu pojasa kevi ili caletu i nastavim dalje lol

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » četvrtak, 3. apr. 2014. u 13:15h

Odlican.5+ thumbsuph
:wub:
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » četvrtak, 3. apr. 2014. u 13:19h

Super je Mondeo thumbsuph
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 3. apr. 2014. u 15:05h

mhetlerovic piše:... svi navikli da drze telefon u ruci i da voze, prosto ti postalo cudno da vidis nekoga da vozi a ne drzi telefon, a ako neko malo krivuda odmah znas da je u nekom zustrom razgovoru :(
Na***em im se ja svima takvima svega po spisku!

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » petak, 4. apr. 2014. u 18:47h

Pridružujem se Vladanu thumbsuph Toliko dnevno, u vožnji, vidim bolesnika sa telefonom u ruci da to nije normalno... I to ko za inat, što je situacija pipavija, (npr. obilaženje u uskoj ulici prepunoj parkiranih automobila sa obe strane, izlazak s parkinga u rikverc...) to je veća verovatnoća da onaj drugi ima telefon u ruci. Pre neki dan me isek'o iz desne trake naglim skretanjem u levu tip u nekom belom dostavnom vanu... s telefonom, naravno :punnish: )
maksimus69 piše:e dobar ti mondeo, sedista kombinacija koze? To je filing. Uvek sam voleo kozna sedista - auto drugacije mirise unutra. Mislim da znas o cemu pricam-plemeniti materijali.

A ima samo jedna mana mene moji matorci kad ih vozim, ne znam kako je kod tebe, izludjuju -ne mogu da vezu pojas jer je kopca malo dublje dole i uz sediste(u pitanju su profilisana sedista) a, pritom auto te uredno obavestava - ping,ping,ping... Ja onda posle 50 m stanem ubacim kopcu pojasa kevi ili caletu i nastavim dalje lol
Ma koža je super, ne samo što je filing dobar nego doprinosi ukupnom utisku automobila... :)

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 6. apr. 2014. u 11:36h

Odlican Mondeo, vidjao sam ga uzivo, i u pokretu je jos bolji dozivljaj automobila! thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 6. apr. 2014. u 13:23h

Pa u pokretu i nisi mogao nešto dobro da ga vidiš, pošto proleti pored kornjače :P
Slika

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 6. apr. 2014. u 14:26h

Vozio sam bajs jednom, ijos par puta smo se mimoisli ovako na putu, i u raskrsnici. :P
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

ackol
Poruka: 74
Član foruma od: sreda, 7. jul 2010. u 16:07h

Poruka od ackol » petak, 13. jun 2014. u 20:38h

fancy piše:Pa trebalo bi da iza tog plastičnog čepa bude mesto za ključić za startovanje auta ukoliko ti je baterija na daljincu riknula (nisam probao)... a taj ključić se inače nalazi u daljincu.
Za sad sam ga isprobao za otvaranje vrata thumbsuph Evo ga ovde, na slici 2:

Slika
Ispod tog čepa je ležište za ceo daljinski, u slučaju da je baterija prazna.
Inače auto ti je odličan. A da imaš navigaciju kao i mi i ti bi noću smanjivao svetlo.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“