Gasi se mondeo 2.0 tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: četvrtak, 22. apr. 2010. u 19:23h
Gasi se mondeo 2.0 tdci
Mondeo 2002 god 2,0 tdci upali i posle par sekundi se ugasi pocne da trepce grejac i ako je ugasen auto broj obrtaja mu skace.Kada ponovo dam kontakt neprijavljuje nikakvu grasku zaverglam i upali bez problema i radi par sekundi i gasi se grejac trepce i obrtaji skacu kao da je upaljenj.Dali znate sta moze da bude?Unapred zahvalan.
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Re: Gasi se mondeo 2.0 tdci
Ne sluti na dobro to sto se pali lampica grejaca. Dragomir kao najkompetentniji ce ti dati odgovor ili neko ko je imao slicna iskustva. Pominjano je nesto slicno zimus, moze da bude i zaprljan filter goriva ali i nesto slozenije tipa dizne, pumpa...
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: četvrtak, 22. apr. 2010. u 19:23h
Nije mi jasno zasto broj obrtaja skace kada je auto na kontaktu a motor ugasen.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ovde bez dijagnostike nema pomoci
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Pogledaj malo i akumulator. Moze biti do toga a nije puno skupo da se provjeri.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
sta mi se desava zadnjih nekoliko jutara..pre toga jednom u par dana a od skoro redovno..
cim auto prenoci ujutru upali normalno, radi 5s i ugasi se, posle mi vergla sekundu duze nego pri normalnom paljenju i upali, i ceo dan palim normalno, ne gori nikakva lampica, nista drugo ne primecujem, nisam isao na dijagnostiku..
kao da je neki vazduh problem..al da je vazduh ne bi mi na prvu upalio i posle bi valjda duze verglao..al jeste vazduh cim se desava kad duze stoji auto..

cim auto prenoci ujutru upali normalno, radi 5s i ugasi se, posle mi vergla sekundu duze nego pri normalnom paljenju i upali, i ceo dan palim normalno, ne gori nikakva lampica, nista drugo ne primecujem, nisam isao na dijagnostiku..
kao da je neki vazduh problem..al da je vazduh ne bi mi na prvu upalio i posle bi valjda duze verglao..al jeste vazduh cim se desava kad duze stoji auto..

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- milan_gt
pa ne'm pojma sta bih proveravao, onako na 'dodir' deluju dobro..menjan je filter pre 8.000 km a problemi su u zadnjih mozda 500-1000km
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Pa pali na prvu zato sto potrosi gorivo iz filtera i ugasi se, a onda mu treba malo vise da opet navuce gorivo. Neznam jel na mondeu isti sistem creva na filteru kao na focusu, ono jeste ok jer je lako zameniti filter, a opet mi se cini da je malo glupo jer tu moze da vuce vazduh i da mu ne mozes nista...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Pa ima tu više mesta na kojima su creva spojena.Ja bih prvo to proverio (da li negde na spojevima rosi ili curi).
- milan_gt
ja sad gledam sve suvo..nista odo u servis pa javljam, reko zna se gde obicno pravi belaj..
-
Ima li to sta veze sa cipovanjem?
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- milan_gt
pa jest se desilo posle cipa al da je neki belaj onda bi mi se to desavalo i u toku dana, ne samo izjutra..
-
Stvarno cudno. Meni zna da ujutru nakon paljenja nemirno radi nekoliko sekundi ali ja to resavam ovim svojim aditivom svakih par hiljada ga naspem pa onda bude u redu. Zato i kontam da je mozda do dizni i da je do cipovanja gdje se nesto poremetilo oko kolicine goriva koja se ubrizgava prilikom paljenja (ujutru je hladnije pa mozda zeza da kazem "cok" koji se stima preko dizni).