Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo MK2 1.8 TD tesko pali

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
lowireless
Poruka: 11
Član foruma od: utorak, 9. apr. 2013. u 08:10h

Mondeo MK2 1.8 TD tesko pali

Poruka od lowireless » petak, 23. maj 2014. u 18:00h

Pozdrav svima
Vec dugo me muci ovaj problem a to je da mi auto mondeo MK2 1.8TD 1999 tesko pali.

Situacija je sledeca
Prilikom anlasovanja uravnotezen rad anlasera i potrebno mu je od 5-6 sekundi da upali.
Kada upali stabilan i miran rad, ler je jedva nesto malo iznad 4 crtice na instrument tabli, ne dimi dobro vuce od 2200 i navise oseca se funkcija turbine.
Potrosnja je na otvorenom ako se bas stedim na gasu neka "casica" ispod 5 litara u gradu strogo gradska voznja isto tako "casica" ispod 8 litara.
Na radnoj temperaturi kad se izvadi merac nivoa ulja nema ni pritiska ni bilo kakvog dima, u radu kad skinem cep za sipanje ulja jedva da malo odskace toliko da je neznatno. Ulje potrosi na 10000 km oko 0,8 litara.
Nepovratni ventil postavljen pre filtera goriva, predfilter providni sam postavio izmedju filtera goriva i lucas pumpe samo da bih proverio da ne uvlaci vazduh (nema mehurica vazduha u predfilteru).
Prelivna crevca stavljena nova i dobro nalezu.
Druk pumpica proverena ispravna.
Actutator se cuje prilikom svakog davanja kontakta serijom ravnomernih klikova od 1 - 1,5 sekunde.
Pumpa nigde ne curi.
Motorcic za saugh radi (prilikom prvog paljenja digne obrtaje izmedju 4 i 5 crtice i za par minuta ih spusti na regularan ler).
Turbo ventil ne curi (suvo crevce kada se svuce onaj konusni gumeni prelaz koji ide na cev koja vodi do turbine).
Ulje ford formula 5w30 (zeleni davac pritiska na motoru)
Auto ne dimi ni hladan ni vruc (gotovo kao benzinac) kad se nagazi na 3000 izbaci crnca :)
Stelovanjem ugla pumpe nismo mogli otkloniti problem.
Kad ga ugasim ako ga u roku do 5 sekundi probam da upalim pali kao mina.
Grejaci provereni svako ponaosob vuce struju (nisam ih detaljnije merio), skinuta sina koja ih napaja i sa + akumulatora svaki varnici slicno.
Akumulator nov (punjenje provereno 14,45 V)
TPS podesen na 0,9 V
Relej grejaca radi regularno posle gasenja lampice jos neke 4 sekunda i cuje se klik da su grejaci iskljuceni (provereno voltmetrom)
Cak ni zagrevanje grejaca vise puta ne pomaze da auto lakse startuje

Najinteresantnije za kraj

Ove zime su bila 2-3 mraza sve vreme kad je bilo oko -8 do -12 svako jutarnje paljenje auto je palio na pola kljuca sa jednim grejanjem dakle bukvalno na zub.

Mislim da sam dobro opisao situaciju.

Hvala na svakoj pomoci.
Poslednja izmena: lowireless, na dan petak, 23. maj 2014. u 19:07h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Mondeo MK2 1.8 TD tesko pali

Poruka od milan_gt » petak, 23. maj 2014. u 18:05h

grejaci slabo dobijaju struju..odnosno iako rade proveri sve dovode do njih..

lowireless

Poruka od lowireless » petak, 23. maj 2014. u 18:29h

Hvala na predlogu ali onda tek ne bi na -10 upalio.
Poslednja izmena: BojanM, na dan nedelja, 25. maj 2014. u 08:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj poruku koja je direktno iznad tvoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 23. maj 2014. u 18:54h

jeste, al se od zime nesto izdesavalo..

lowireless

Poruka od lowireless » petak, 23. maj 2014. u 19:06h

Sustina je da na minusu pali , mislio sam da sam bio detaljan ali nisam dovoljno. :)

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 23. maj 2014. u 19:12h

cek drug, da je proslo leto zezao pa onda celu zimu normalno palio pa sad kako je sve toplije da opet zeza-pa da razumem, ovako imas problem sa strujom..da eliminisem problem sa vazduhom..posto si ti..

lowireless

Poruka od lowireless » petak, 23. maj 2014. u 20:01h

Kupio ga prosle godine u leto i identicno pali kao i ovog leta ova prosla zima mu je prva kod mene na minusu pali na zub cim krene temperatura u plus njemu treba 5-6 sekundi. Ako ne sredim sacekacemo iducu zimu pa cu pisati :)
Poslednja izmena: BojanM, na dan nedelja, 25. maj 2014. u 08:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj poruku koja je direktno iznad tvoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš.

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Poruka od riddick » petak, 30. maj 2014. u 00:11h

mislim da je u pumpi problem,kad ugrej vani zalij pumpu ledenom vodom malo duze pa probaj onda
Endura DE

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“