TPS senzor kod Focusa
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: utorak, 4. feb. 2014. u 19:44h
TPS senzor kod Focusa
Focus zetec 16V 1.8 benzin-plin 1999g.Pred desetak dana kada u voznji izvadim auto iz brzine i pusim ga u leru, obrtaji poceli su da rastu sami i ako ne stanes u mesto ili ako ne stavis u neku brzinu, obrtaji idu do kraj.Nekad se desavalo i u voznji da auto sam zgolemi obrtaje.Pregledom po forume nasao sam da problem moze da bude TPS senzor i provjerio sam ga na nacin kako je bio opisan i ustanovio da nije u redu.Narucio sam novi ,a dok sam ga cekao izvadio sam konektor koji je spojen na senzor i tako vozio auto ,obrtaji su bili stabilni.Zamjenio sam TPS i sada je sve u redu.Interesuje me zasto nije svijetela chec lampica ni kada je TPS bio neispravan ni kada sam odstekao konektor senzora,jer mislim da ta treba da predupredi da nesto nije u redu sa autom.Lampica je u redu (radi kada dam kontakt kljucom).Dali sada treba da auto odnesem kod nekog autodijagnosticara da bi izbrisao greske (ako postoje) i dali je moguce da nekom postupkom neko pred mene iskljuci chec lampica ( neki autodijagnosticar) ali da ne radi samo kada treba da pokaze neku gresku?
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Re: TPS senzor kod Focusa
Ne diraj ništa ako je sad sa zamenom rešen problem i ako ne pali "check engine"... 

/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: utorak, 4. feb. 2014. u 19:44h
Re: TPS senzor kod Focusa
Ok, hvala!