Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

TPS senzor kod Focusa

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
ljuver971
Poruka: 15
Član foruma od: utorak, 4. feb. 2014. u 19:44h

TPS senzor kod Focusa

Poruka od ljuver971 » četvrtak, 29. maj 2014. u 10:31h

Focus zetec 16V 1.8 benzin-plin 1999g.Pred desetak dana kada u voznji izvadim auto iz brzine i pusim ga u leru, obrtaji poceli su da rastu sami i ako ne stanes u mesto ili ako ne stavis u neku brzinu, obrtaji idu do kraj.Nekad se desavalo i u voznji da auto sam zgolemi obrtaje.Pregledom po forume nasao sam da problem moze da bude TPS senzor i provjerio sam ga na nacin kako je bio opisan i ustanovio da nije u redu.Narucio sam novi ,a dok sam ga cekao izvadio sam konektor koji je spojen na senzor i tako vozio auto ,obrtaji su bili stabilni.Zamjenio sam TPS i sada je sve u redu.Interesuje me zasto nije svijetela chec lampica ni kada je TPS bio neispravan ni kada sam odstekao konektor senzora,jer mislim da ta treba da predupredi da nesto nije u redu sa autom.Lampica je u redu (radi kada dam kontakt kljucom).Dali sada treba da auto odnesem kod nekog autodijagnosticara da bi izbrisao greske (ako postoje) i dali je moguce da nekom postupkom neko pred mene iskljuci chec lampica ( neki autodijagnosticar) ali da ne radi samo kada treba da pokaze neku gresku?

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Re: TPS senzor kod Focusa

Poruka od Daki_81 » četvrtak, 29. maj 2014. u 16:17h

Ne diraj ništa ako je sad sa zamenom rešen problem i ako ne pali "check engine"... thumbsuph
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

ljuver971
Poruka: 15
Član foruma od: utorak, 4. feb. 2014. u 19:44h

Re: TPS senzor kod Focusa

Poruka od ljuver971 » petak, 30. maj 2014. u 11:25h

Ok, hvala! thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“