Ford Focus TDCI problem
Moderator: Dragomir
- RedMan
- Poruka: 117
- Član foruma od: utorak, 29. maj 2012. u 20:40h
Ford Focus TDCI problem
Pitanje za druga,
Vozi Ford Focus 1.8 TDCI 2004god,danas bio na dijagnostici i prijavio mu je dve greske p0234 i p0251.
Da li mozda znate koji problem je u pitanju?
Unapred hvala
Vozi Ford Focus 1.8 TDCI 2004god,danas bio na dijagnostici i prijavio mu je dve greske p0234 i p0251.
Da li mozda znate koji problem je u pitanju?
Unapred hvala
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Re: Ford Focus TDCI problem
Pa ako je bio na dijagnostici sto mu majstori nisu rekli sta znace te greske.
P0251 - Injection Pump Fuel Metering Control A
P0234 indicates the powertrain control module (PCM) senses a dangerously high boost pressure from the engine's forced induction system. Levels of boost in excess of recommended levels can compromise the structural integrity of the engine.
Javice se Dragomir ili neko drugi sa pojasnjenjem.
P0251 - Injection Pump Fuel Metering Control A
P0234 indicates the powertrain control module (PCM) senses a dangerously high boost pressure from the engine's forced induction system. Levels of boost in excess of recommended levels can compromise the structural integrity of the engine.
Javice se Dragomir ili neko drugi sa pojasnjenjem.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- RedMan
- Poruka: 117
- Član foruma od: utorak, 29. maj 2012. u 20:40h
To sam ga i ja pitao,zasto mu nisu razjasnili sta je sta.
-
- Poruka: 85
- Član foruma od: četvrtak, 29. maj 2014. u 22:07h
Pozdrav forumasi. Nadam se da ne skrecem sa teme. Jedno pitanje za sve one koji dobro poznaju 1.8 TDCi-85kw motore!
Naime,od pre par dana vozim ford fokus 1.8tdci 85kw i danas mi se na putu javio problem. Negde posle 15-ak minuta voznje,na usponu,inace auto je do tada sasvim normalno isao i nikakvih problema nije bilo,odjednom izkubi snagu i nece da prima gas,kao da odjednom prestala turbina da radi??? Ovako na leru radi odlicno,nema trokiranja,ali dolazi neki zvuk gde su kaisevi,zvuk je kao da kajis kaci o neku plastiku? Dakle,ne prima gas i nece da vuce ni priblizno onako kako je vukao do tada! Posto sam bio na putu morao sam tako da vozim jos 50-ak km i primetio sam kada dajem gas,naravno sporo ubrzava,gotovo nikako i izbacuje crni dim pod opterecenjem,zatim,u zadnjih 10-ak kilometara i na leru pojavljuje se nedefinisani dim,mrak pa ne primecujem dobro! Inace odmah je auto ostao u servisu i majstor ce ujutru da ga pogleda! Inace trabao sam sutra da radim mali servis,zamenu ulja i svih filtera...Ako je neko imao iskustva i zna o cemu bi bio problem,neka javi,svaka informacija je dobrodosla! Hvala.Pozdrav
Naime,od pre par dana vozim ford fokus 1.8tdci 85kw i danas mi se na putu javio problem. Negde posle 15-ak minuta voznje,na usponu,inace auto je do tada sasvim normalno isao i nikakvih problema nije bilo,odjednom izkubi snagu i nece da prima gas,kao da odjednom prestala turbina da radi??? Ovako na leru radi odlicno,nema trokiranja,ali dolazi neki zvuk gde su kaisevi,zvuk je kao da kajis kaci o neku plastiku? Dakle,ne prima gas i nece da vuce ni priblizno onako kako je vukao do tada! Posto sam bio na putu morao sam tako da vozim jos 50-ak km i primetio sam kada dajem gas,naravno sporo ubrzava,gotovo nikako i izbacuje crni dim pod opterecenjem,zatim,u zadnjih 10-ak kilometara i na leru pojavljuje se nedefinisani dim,mrak pa ne primecujem dobro! Inace odmah je auto ostao u servisu i majstor ce ujutru da ga pogleda! Inace trabao sam sutra da radim mali servis,zamenu ulja i svih filtera...Ako je neko imao iskustva i zna o cemu bi bio problem,neka javi,svaka informacija je dobrodosla! Hvala.Pozdrav
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Evo sta muci mog fokusa neko vreme. Nece preko 2000 i cuje se neki cudan zvuk. Desavalo mi se nocu pa nisam uspeo da ocenim da li ima dima pozadi, stanem ugasi upalim i sve ok. Vidi klip
-
Nemam zvuka na klipu
I jesi li resio problem,u cemu je stvar? Ovo kod mene odjednom na usponu odjednom iskljuci turbinu i nece da ide,mislim ide,ali bez turbine,i onda primetih kada je motor pod opterecenjem izbacuje crni dim! U povratku s puta primetih da i na leru poceo da dimi,ali nisam bio siguran koje je boje dim,ali bas se videlo?! Pomislih da nije poceo da guta antifriz,medjutim boca sa antifrizom je na max...

-
Kod mene, izgubi snagu, ja udarim pun gas a on nece preko 2000 obrtaja i kalapara, kao da radi na 2 klipa. Bio sam na dijagnostici i jedna dizna preliva. Videcu kako ce se ponasati ovih dana. Nikakvu lampicu mi ne pali.
-
Isto i kod mene klapara i nece da prima gas i ne ukljucuje turbinu,ali na leru mirno i fino radi! Takodje nema nikakve lampice na instrument tabli! 

-
gde tocis gorivo? ja sam samo na Molu ali majstor me je ubedio da moraju dizne da se prociste... Izgleda da focus ne voli prolece 

-
Kada sam uzeo auto,sipao na Nis-u za 2000 dinara,a sutradan ovde u mom mestu na Mol-u za 3000 dinara euro dizel sa aditivima...ma sve je bilo super,do juce na usponu kada izkljuci turbinu i nece da prima gas,tj prima ali daleko od onoga kako bi trebalo i poce da dimi....
-
Nesto ga izgleda ti aditivi zezaju, cim potrosim sipacu na Helenicu da vidim kako ce se ponasati. Citao sam zimus da su ti aditivi umeli da zeznu folter goriva...
-
Ja ranije na Molu i sa ovim evro dizelom nikada nisam imao problema,ali nikada,cak sta vise,bio sam prezadovoljan gorivom! E sad,ovo je ford
Cekam izvestaj majstora,auto je u servisu!

-
Mozda takva neka serija
Javi kako si prosao kod majstora, moj nista nije ustanovio sem da jedna dizna preliva. Nikakvu gresku nije izbacio.

-
Trebalo bi da do kraja radnog vremena javi sta je problem! Sad sam svracao kod njega,krece da ga radi,pa ce javiti sta je! Javljam sta je bilo! Mene samo zabrinjava onaj dim,od cega je i sta je?!?!?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
puklo ti neko crevo ili spao neki vakuum turbine.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Sad me zvao majstor. Interkuler je pun ulja i zato je dimio,a uzrok je turbina koja mora na reparaciju! Eto to mi je majstor sada javio...Znaci da ovako turbina odjednom napravi sranje,ne mogu da verujem,pre ovoga nista nije ukazivalo na neki problem! Zna li neko koliko je servisiranje turbine? Inace salje se u turbo servis Uzice...
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Re: Одг: Ford Focus TDCI problem
Kolko ti trosi ulje? cena ti je od 25-30 000
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
Nisam primetio da trosi ulje,gledao na meracu,bar je tako bilo kada sam juce stigao do cilja,u povratku i kada sam stigao do svog mesta i servisa nisam gledao ulje,samo sam video posudu rashladne tecnosti da je na maksimumu! Medjutim majstor kaze da je u interkuleru jos malo pa litar ulja u njemu! Pa tako sam i ja mislio oko 250 eura...
- montoya
- Poruka: 2144
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Ja bih to jos malo pregledao, svaka cast tvom majstoru ali ipak bih kod nekog jos proverio, po mogucstvu strucnjaka za ford vozila...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
-
Ako cemo iskreno specijalno strucnjaka za forda ovde kod mene nema! Ovaj servis u kom mi je auto jedan je od boljih i tu stalno odrzavam auto...e sad...moze on meni da kaze bukvalno i ono sto nije i ono sto jeste! Jbg...rekao je da je do turbine i da je salje na remont,ako je tako imacu garanciju na istu,racun itd..bicu siguran da je radjena. videcemo preko nedelje sta ce biti...
-
Javi se majstor sa mojim fokusom i problemom. Turbina ne moze da se remontuje vec mora druga nova da se stavi,narucili drugu novu sa kucistem i garancijom,sutra do 12h stize. Oprana je cela instalacija,interkuler,kao i karter neko sito,uljna pumpa,nisam bas dobro razumeo sta mi je rekao...Sutra namesta sve to i menja prvo ulje pa stavlja turbinu i skalapa sve to,pa rece da vidimo kako ce se ponasati. Spomenuo mi je da je moglo da unisti klipove,karike
kako to,to ne znam! Pitao mi je da li sam mogao da ugasim auto kada se to desilo ili je dobio veliku turazu i da nisam mogao ugasiti auto?! Nista od toga se nije desilo,normalno sam stao i ugasio auto a zatim i normalno upalio i na leru je radio super...e onda mi rece da ne bi trebalo da je stradalo jos nesto!

- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Zasto imam osecaj da su te odrali.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
-
*pancer druze i ja imam takav osecaj!!!
Neke stvari mi nisu zaista jasne! Aj videcemo sutra kada odem licno da vidim sta ce mi reci!

-
Ford juce zavrsen! Zamenjena turbina sa izduvnom granom,grejaci sva 4,ulje i svi filteri plus jos neke sitnice,ciscenje egr ventila,interkulera itd...! Ceh,gotovo 25 000din + 350 eura turbina! Vozio juce i danas auto,negde oko 150km,savrseno je sve sredjeno,auto ide kao mecava 

- MarkoMara
- Poruka: 87
- Član foruma od: utorak, 27. jan. 2015. u 20:34h
Re: Ford Focus TDCI pomoc oko rada turbine
Ford Focus 1.8 tdci.. Fokus ponekad ima problem oko turbine, kao da ne radi, slabo ide i dimi.. Kada je otvorim pomocu vakum creva (vidi sliku) on ide kao blesav, kad ga tako provozam i sastavim creva ponovo on opet neko vreme lepo ide i onda se desi ponovo da prestane... cini mi se kako vratim onu plastiku sto stoji preko motora tako on prestane da ide..
Zanima me da li moze da bude da je do vakum ventila (nekog od ova tri)? Da li mozda tu negde gubi vakum i u nekim momentima nema snage da otvori turbinu? Kada stavim prst tu gde je na slici zablokirano crevo, na toj racvi,(samim tim isklucim onaj treci vakum ventil) tu je vakum dosta jaci od onog vakuma na kraju creva koje ulazi u vakum rezervoar (nakon tog treceg vakum ventila)?
Probala sam da menjam te vakum ventile ali nisam primetila poboljsanje a mozda se desilo i da je taj zamenski bio los kao moj..Izmenjani i dzekovi misleci da moji gube kontakt, jer se to desava ponekad..
Ili je geometrija turbine pa ona zeza? Znam da napamet ne moze nista, bila sam prosle godine kod Dragomira, verovatno cu uskoro opet, ali eto ako moze neki savet, misljenje, mozda je neko imao isto iskustvo? Mozda Gagi ima neki predlog?
Hvala momci unapred...

Zanima me da li moze da bude da je do vakum ventila (nekog od ova tri)? Da li mozda tu negde gubi vakum i u nekim momentima nema snage da otvori turbinu? Kada stavim prst tu gde je na slici zablokirano crevo, na toj racvi,(samim tim isklucim onaj treci vakum ventil) tu je vakum dosta jaci od onog vakuma na kraju creva koje ulazi u vakum rezervoar (nakon tog treceg vakum ventila)?
Probala sam da menjam te vakum ventile ali nisam primetila poboljsanje a mozda se desilo i da je taj zamenski bio los kao moj..Izmenjani i dzekovi misleci da moji gube kontakt, jer se to desava ponekad..
Ili je geometrija turbine pa ona zeza? Znam da napamet ne moze nista, bila sam prosle godine kod Dragomira, verovatno cu uskoro opet, ali eto ako moze neki savet, misljenje, mozda je neko imao isto iskustvo? Mozda Gagi ima neki predlog?
Hvala momci unapred...

Ford Focus 1.8 TDCi 2002god. 85kw 115ks
Ford Focus 1.8 TDDi 2003god. 66kw 90ks

Ford Focus 1.8 TDDi 2003god. 66kw 90ks