Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Scorpio problem na usisnoj grani

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
breboki
Poruka: 4
Član foruma od: nedelja, 1. jun 2014. u 12:35h

Ford Scorpio problem na usisnoj grani

Poruka od breboki » nedelja, 1. jun 2014. u 12:52h

Pozdrav narode inače sam iz Sombora, bio bih veoma zahvalan ako mi iko može pomoći oko sledeće komponente.
U pitanju je Ford Scorpio 88. godište benzinac 2.0 sa ugrađenim gasom, izmedju usisne grane i filtera za vazduh se nalazi guma koja već dosta ispucala i više puta sam je krpio i lepio.
Guma je propala zbog onih povratnih detonacja od gasa pa je moram više zameniti za drugu čitavu i ispravnu pošto je ova u upotrebi sa ovim gasnim uređajem preko 10 godina. E sada može li mi neko reći kako je tačan naziv te gume pošto sam tražio po netu ali bez uspeha i može li me neko uputiti na nekoga da možda ima tu gumu za prodati. Guma je označena dole na slici.
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Ford Scorpio problem na usisnoj grani

Poruka od Markedjani » nedelja, 1. jun 2014. u 13:18h

Crevo usisne grane.

Nećeš naći to crevo od usisa nigde novo,samo polovno na nekoj Sierri ili Scorpiu sa istim motorom.

Ili svrati kod nekog ko pravi armirana creva i nek ti napravi crevo po uzorku... mora da bude armirano da se ne bi skupljalo crevo zbog vakuuma u usisu.

Video sam na jednoj Sierri da je neko ubacio to armirano crevo i radi posao :)

Inače detonira ti zbog mešača postavljenog između protokomera i kućišta vazduha,prebaci mešač na leptir usisne grane i zaglavi klapnu protokomera da bude stalno otvorena (neće ti tad raditi na benzin al' Bože moj,po slici bih rekao da dugo ovaj auto nije video benzin :) ) i nećeš više imati problem sa plinom.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

breboki

Poruka od breboki » nedelja, 1. jun 2014. u 14:38h

Važi druže hvala ti na informaciji, tako ću verovatno da i rešim to crevo. Auto se inače pali na benzin pa prebacim na gas, nekada ga i provozam na benzinu. Nije mi jasno ovo oko mešača, kako da ga prebacim kada je montiran na kućište filtera vazduha, dimenzije nikako ne odgovaraju pošto je on kockast a ulaz u usis grane je okrugao?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 1. jun 2014. u 14:41h

moraš da namontiraš odgovarajući mešač.

Idi kod nekog krštenog plinadžije... skapiraće poentu priče.

Poenta je da je put plina predugačak kad je mešač postavljen tu kod protokomera,kad se stavi mešač kod leptira usisne grane drastično se smanji put plinu i maltene nestanu detonacije,bolje auto ide,manje troši (normalno pod uslovom da je ispravna struja i sve ovo pričam za plin... kad prebaciš mešač kod leptira usisne grane moraš protokomer da zaglaviš na otvoreno (ima klapnu u sebi koja se otvara i zatvara u zavisnosti od protoka vazduha) inače neće moći da radi na plin a onda ti auto neće raditi na benzinu).
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

breboki

Poruka od breboki » nedelja, 1. jun 2014. u 14:46h

Važi druže hvala ti puno na detaljnom objašnjenju, oterat ću ja njega kod majstora za gas da mi to reši i da nema viže bombi pod haubom. Hvala još jednom thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“