Pozdrav forumasi.
Imam Mondeo MK3 TDDI 2.0 66kw i imam problem sa paljenjem.
Desava mi se da kao da nece da sastavi kako treba i tad vratim kljuc jer se uplasim da se nesto ne dogodi.Posle
toga sacekam par trenutaka da se pogase sve lampice i lampica grejaca na tabli i kresnem kljuc i upali lepo ali opet
kao da je anlaser otvoren jos sekund dva.U voznji nemam nikakvih problema radi auto normalno lepo povlaci za 90ks i sve
je to ok.Ali imam taj problem sa paljenjem i pocinje da bude sve ucestaliji.Da li znate mozda kako da popravimo to i koliko bi kostalo??
Unapred zahvalan svima!
Mondeo MK3 TDDI 2.0 66kw problem sa paljenjem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: sreda, 23. okt. 2013. u 16:04h
- Sv 87a
- Poruka: 290
- Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
- Kontakt:
Re: Mondeo MK3 TDDI 2.0 66kw problem sa paljenjem
Trebalo bi tvoju tvrdnju proveriti ( desava se ponekad da anlaser produzeno radi, sto za njega nije dobro ) kod autoelektricara ili ako si ti vican i raspolozen da sam uradis.
Moraces da jedan kraj kabla probne lampe ( auto glimerica ili nesto slicno napravljeno ) povezes sa kablom za pobudu magneta na anlaseru. A drugi kraj probne lampe povezes na minus klemu akumulatora. Neko iskusniji mora da ti pomogne, da zavergla motor ( pokretanje anlasera ). U momentu pokretanja motora upalice se lampa koju si povezao.
Treba da sveti celo vreme dok ti drugar drzi kljuc za paljenje u polozaj za startovanje motora. Cim pusti kljuc, lampa ili auto glimerica mora da se ugasi. Ako ti kojim slucajem probna lampa svetli i dalje, neispravan je ulozak brave.
Ako se lampica odma ugasi po prekidanju verglanja a, anlaser i dalje radi sekun dva, na anlaseru je ostecen deo mehanizma koji treba da iskljuci mali zupcanik koji se uzubljuje sa zamajcem.
Nadam se da sam ti objasnio tvoj problem, mislim da ces morati da posetis autoelektricara. Jer posao nije ni malo naivan kao sto izgleda.

Moraces da jedan kraj kabla probne lampe ( auto glimerica ili nesto slicno napravljeno ) povezes sa kablom za pobudu magneta na anlaseru. A drugi kraj probne lampe povezes na minus klemu akumulatora. Neko iskusniji mora da ti pomogne, da zavergla motor ( pokretanje anlasera ). U momentu pokretanja motora upalice se lampa koju si povezao.
Treba da sveti celo vreme dok ti drugar drzi kljuc za paljenje u polozaj za startovanje motora. Cim pusti kljuc, lampa ili auto glimerica mora da se ugasi. Ako ti kojim slucajem probna lampa svetli i dalje, neispravan je ulozak brave.
Ako se lampica odma ugasi po prekidanju verglanja a, anlaser i dalje radi sekun dva, na anlaseru je ostecen deo mehanizma koji treba da iskljuci mali zupcanik koji se uzubljuje sa zamajcem.
Nadam se da sam ti objasnio tvoj problem, mislim da ces morati da posetis autoelektricara. Jer posao nije ni malo naivan kao sto izgleda.

Eh, sto volim ovaj svet! 

-
- Poruka: 15
- Član foruma od: sreda, 23. okt. 2013. u 16:04h
Re: Mondeo MK3 TDDI 2.0 66kw problem sa paljenjem
Uh.Hvala puno na savetu.
Ako neko ima jos neki predlog neka se javi.
Da li si mislio na ulozak brave za paljenje?
Poz
Ako neko ima jos neki predlog neka se javi.
Da li si mislio na ulozak brave za paljenje?
Poz