milan_gt piše:a jesi ti jurio potrosnju il nekog na motoru?

Nisam jurio nikog na motoru, a nikad nisam jurio ni potrošnju...
Volim brzo da vozim... oduvek...
Prvi auto mi je bio fića... to je bila skroz sređena mašina... uvek besprekorno... išao je kao đavo... ispadne mu skazaljka od brzine iz opsega...
Posle toga 128-ica... takođe udešeno... mašina sređena... široke gume... spuštena... šipke za ukrućenje- ojačanje karoserije u motoru... šipke za ojačanje dole... išala je kao zver...
Zatim leganca... kablovi vrh, svećice iridium trkačke... KN-filter, skinut katalizator, spuštena... uvek sve besprekorno održavano... i ona je išla jezivo dobro...
Dakle, nikad sa autom na otvorenom nisam išao 80km/h... Vozio sam svaki oštro i brzo koliko uslovi puta i saobraćaja to dozvoljavaju... E sad da se razumemo, nisam ja ludak, samo volim brzo da vozim... Evo ove godine će biti 30 godina vozačkog iskustva, nikada nisam nikog ni očešo, niti sam se slupao... Valjda i to nešto govori...
Ali da volim da ga nagazim... volim...
A da sam mislio da gledam potrošnju, onda bih verovatno kupio auto na struju ili benzinku, pa na plin...
Na brzini od 80km/h, kad sam skroz odmoran i naspavan, posle 15 vminuta takve vožnje, meni od dosade, počinje da otiče mozak... jednostavno grč u mozgu... ne znam šta ću sa rukama i nogama... znači robija... Blenem tako sa strane... svuda samo nemam koncetraciej za vožnju, toliko mi je dosadno.... zevam, puštam muziku, jače, pa slabije... ma strašno...
A da ne pričam, kako ovaj Mondeo, radi u šestoj brzini na 80... jedva je na granici optimuma da mu funkcioniše obrtni momenat... Još samo malo sporije i mislim da bi se gušio... Čak mislim da mu više prija (da manje troši), kada bi ga petom vozio 80.