Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Re: Chat (free talk)
Mene su sa saltera poreske Stari Grad hteli da posalju u poresku upravu Surcin, po neki formular, jer je firma za koju sam to trazio iz Surcina, a formular je obicna A4 fotokopija, ista je za celu Srbiju, I dobija se besplatno, tu na salteru.
Naravno da sam insistirao da mi daju ono sto mi pripada, I dali su mi, a razlog je da su (navodno) dobili nalog da stede papir, I da ce mozda imati problema sa "sefovicom" ,...
Druga nebuloza: ode ortak na biro rada, po neki formular, nesto za dete (skolarca) da sredjuje, nemam pojma, u svakom slucaju, oni ga pitaju da li dete ide u obdaniste ili u skolu, jer ako ide u obdaniste naplacuju 10, a ako ide u skolu onda je 150 (izmisljam cifre, ali znacajna razlika je u pitanju). Dakle, ne prijava, obrada, itd, sto je negde ok da bude popust za predskolsku decu, vec to parce papira. Naravno, rekao je da je za obdaniste.
Naravno da sam insistirao da mi daju ono sto mi pripada, I dali su mi, a razlog je da su (navodno) dobili nalog da stede papir, I da ce mozda imati problema sa "sefovicom" ,...
Druga nebuloza: ode ortak na biro rada, po neki formular, nesto za dete (skolarca) da sredjuje, nemam pojma, u svakom slucaju, oni ga pitaju da li dete ide u obdaniste ili u skolu, jer ako ide u obdaniste naplacuju 10, a ako ide u skolu onda je 150 (izmisljam cifre, ali znacajna razlika je u pitanju). Dakle, ne prijava, obrada, itd, sto je negde ok da bude popust za predskolsku decu, vec to parce papira. Naravno, rekao je da je za obdaniste.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@Bojan
Da si malo citao iskustva drugih po uvodjenju paypala, video bi da je bas takav scenario i ocekivan
Paketi iz evrope se inace i ne carine, ono sto je cudno i dobro u tvom slucaju sto ti ni PDV nisu naplatili. Za ovaj iz Kine je zapravo sve proslo po pravilima i zakonu, sem sto su ti slomili deo posiljke. Posto je paket ispod 50e, placa se samo pored, to su ti i naplatili, ta razlika do 300 i kusur je vrv carinski pregled koji se lupa po sacimetrijskoj metodi.
Sto se drzavne uprave i formulara tice, birokratije nikad dosta u Srbiji. Ali eto, ja bas dobro iskustvo imah juce u gradskoj kuci NS i poreskoj upravi. Mislim, nisam zavrsio mnogo stvari, moracu jos bar jednom-dvaput da idem zbog nekih drugih komplikacija. Ali salterske sluzbenice ljubazne, kupoprodajni ugovor mi odmah dali na salteru da popunim i naravno nikakav problem nisu pravili zbog istog rukopisa, potpisali ja i prodavac na salteru, platio republicku taksu, gradska taksa je bila smesna i vrv medju jeftinijim - po pricama drugih koliko to overavanje ugovora kosta.
Da si malo citao iskustva drugih po uvodjenju paypala, video bi da je bas takav scenario i ocekivan

Paketi iz evrope se inace i ne carine, ono sto je cudno i dobro u tvom slucaju sto ti ni PDV nisu naplatili. Za ovaj iz Kine je zapravo sve proslo po pravilima i zakonu, sem sto su ti slomili deo posiljke. Posto je paket ispod 50e, placa se samo pored, to su ti i naplatili, ta razlika do 300 i kusur je vrv carinski pregled koji se lupa po sacimetrijskoj metodi.
Sto se drzavne uprave i formulara tice, birokratije nikad dosta u Srbiji. Ali eto, ja bas dobro iskustvo imah juce u gradskoj kuci NS i poreskoj upravi. Mislim, nisam zavrsio mnogo stvari, moracu jos bar jednom-dvaput da idem zbog nekih drugih komplikacija. Ali salterske sluzbenice ljubazne, kupoprodajni ugovor mi odmah dali na salteru da popunim i naravno nikakav problem nisu pravili zbog istog rukopisa, potpisali ja i prodavac na salteru, platio republicku taksu, gradska taksa je bila smesna i vrv medju jeftinijim - po pricama drugih koliko to overavanje ugovora kosta.
Fiesta!!
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
E da overa ugovora.... U beogradu(dorcol) sam kupio Yamahu,overa ugovora(5 primeraka) 3400dinara. Pre par nedelje kupio sam focusa u sentu,overa ugovora isto 5 primeraka 1150dinara
Pa zašto 3 puta skuplji lupati 5 pečata u beogradu?
U titelu prošle godine platio sam 300din po svakom primerku,mislim da i u novom sadu se naplaćuje po istom sistemu,300 ili 350/kom

http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- dule0911
-
Tako je, 300 ili 350 komad.
A sta ce ti toliko overenih? Koliko znam treba samo jedan za mup, ostali samo traze na uvid i kopiju. Ja sam overio samo jedan i napravio par kopija istog.
A sta ce ti toliko overenih? Koliko znam treba samo jedan za mup, ostali samo traze na uvid i kopiju. Ja sam overio samo jedan i napravio par kopija istog.
Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Beograd skup za održavanje,Novi Sad jeftiniji a Senta 'leba ne traži.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Čitao sam... ali kao što i sam kažeš, za ovu prvu nisu naplatili PDV (znači opet slobodna procena), a drugu su tretirali kao komercijalnu pošiljku a vrednost joj je smešna. Poreski zakoni generalno imaju veze sa vrstom ali ne sa poreklom robe (plus k'o što rekoh, je'te iz Azije al' ni'e iz Kine)... a i ako je u pitanju "poklon" ne radi se o prometu robe, nema prometa = nema poreza. Pride, ne znam da li se sećaš kako izgleda carinski račun, tu ima mesto gde treba da stoje ostale usluge i takse (carinski pregled, popunjavanje dokumentacije itd itd) ali tu stoji 0 dinara, za naplatu ukupno 169,xx. Sve u svemu, veze s vezom nema, šac metoda kako god da okreneš.dule0911 piše:@Bojan
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Carinska lutrija Srbije!

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ma na službenike nemam prigovora, ljubazni i objasne sve, a ni cjene nisu oni formirali.
Ali oni koji su formirali cjene očigledno nisu baš najbolji u baratanju sa brojevima.
I na fakultetu, upis 6.500 din, ovjera dva puta godišnje 2.000 din. Ne znam zašto toliko.
Inače ne buloza ako je diploma A3 format, ovjera je 760 din, a A4 je 380 din. Kao da mi kopiraju oni diplomi na pozlaćen papir, a slova od srebra.
Ali oni koji su formirali cjene očigledno nisu baš najbolji u baratanju sa brojevima.
I na fakultetu, upis 6.500 din, ovjera dva puta godišnje 2.000 din. Ne znam zašto toliko.
Inače ne buloza ako je diploma A3 format, ovjera je 760 din, a A4 je 380 din. Kao da mi kopiraju oni diplomi na pozlaćen papir, a slova od srebra.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BojanM
- BOFH
Oni overu "prepisa dokumenta" naplaćuju po tabacima, A3 ima duplo više prostora od A4 pa je dupla i cena, a ne gledaju u pasulj da li je u pitanju diploma sa dva slova u tri reda, ili pak gusto kucani tekst koji bi teoretski & doslovno trebalo da provere da li je dobro "prepisan", bez promene smisla itd... Jeste anahronizam u vreme skenera i fotokopirnih aparata, ali ne možeš im ništa.
Nego jedva čekam da uvedu instituciju javnog beležnika (notara), možda neće biti ništa jeftinije ali će valjda biti manje glupiranja.
Nego jedva čekam da uvedu instituciju javnog beležnika (notara), možda neće biti ništa jeftinije ali će valjda biti manje glupiranja.
pozdrav, Bojan

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Apropo gluposti... Ćale mi je pre dve, tri godine podnosio neki zahtev i tražili su mu overenu kopiju nekog dokumenta. E sad, overa te kopije je bila 700 din, a vađenje originala 500 din

- Iosis
- VIP
Odeš i uzmeš orginal. 

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Iosis
- VIP
Ja mislio plaćao 700 din ovjeru kopije. 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
jel moguce da je image shack pobrisao sve slike, sad nemam ni jednu sliku u temi o mondeu

- BojanM
- BOFH
Ne verujem da su brisali (imam u svojom temi slike na imageshack-u koje šljakaju) nego izbacuju neki "Status 403" kad pokušaš da ih otvoriš. Greška 403 ukazuje na to da slikama trenutno nije dozvoljen pristup, a sad iz kog razloga...
Imageshack radi neke velike zahvate na svom sajtu, u suštini komplikuju stvari, ali još uvek nije jasno kako će to do kraja da se odrazi na sve koji su do sada postavljali slike kod njih.
Primećujem, takođe, da i dodaj.rs (alias shrani.si) nešto zeza trenutno.
Imageshack radi neke velike zahvate na svom sajtu, u suštini komplikuju stvari, ali još uvek nije jasno kako će to do kraja da se odrazi na sve koji su do sada postavljali slike kod njih.
Primećujem, takođe, da i dodaj.rs (alias shrani.si) nešto zeza trenutno.
pozdrav, Bojan

- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Predjite na www.pics.rs stari milf image hosting 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
ja sa image-a ne mogu da upload-jem nijednu sliku,jer mi traze da platim neku smesnu sumu za koriscenje od pola godine....milan_gt piše:jel moguce da je image shack pobrisao sve slike, sad nemam ni jednu sliku u temi o mondeu![]()
![]()
...sto je najgore,ne mogu da pristupim ni jednoj svojoj slici,a sve su tu...trenutno sam na photobucket-u,i fercera super...
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
- BojanM
- BOFH
http://mondo.rs/a705595/Info/Drustvo/GS ... tnike.html
Hahahahah kakav štos, "mesečna" pretplatna karta koja u stvari nije ograničena brojem dana nego brojem vožnji... svaka čast onome ko smišlja ovako genijalne poteze.
Ono jes', ne dotiče me se skoro uopšte... ali kao neko ko je mnogo godina koristio usluge javnog prevoza u BGD, smatram da je ovo sprdnja sa onima koji regularno plaćaju pretplatne karte. Što lepo ne ukinu povlastice i pošteno kažu "ne isplati nam se" nego lagano prave sistem koji niko neće želeti da koristi. Umesto da rešavaju problem sve većeg broja vozila na ulicama efikasnim masovnim prevozom, samo stvaraju kontra-efekat.
(nešto sam se u poslednje vreme pretplatio na ove izlive žuči, reklo bi se
)
Hahahahah kakav štos, "mesečna" pretplatna karta koja u stvari nije ograničena brojem dana nego brojem vožnji... svaka čast onome ko smišlja ovako genijalne poteze.
Ono jes', ne dotiče me se skoro uopšte... ali kao neko ko je mnogo godina koristio usluge javnog prevoza u BGD, smatram da je ovo sprdnja sa onima koji regularno plaćaju pretplatne karte. Što lepo ne ukinu povlastice i pošteno kažu "ne isplati nam se" nego lagano prave sistem koji niko neće želeti da koristi. Umesto da rešavaju problem sve većeg broja vozila na ulicama efikasnim masovnim prevozom, samo stvaraju kontra-efekat.
(nešto sam se u poslednje vreme pretplatio na ove izlive žuči, reklo bi se

pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Pa ne mogu da ukinu povlastice i one besplatne karte. Kao i u NS, penzosi imaju besplatne godišnje karte, a neće da im ukinu, jer ipak je to glasačko tjelo. 
Opravdavam besplatne za neke druge kategorije.
Oni penzosi samo smetaju po autobusima, kad god uđeš uvjek su tu. Ne bitno da li je to 5 ujutru, u podne ili naveče u 23. Uvjek se neki fosil nađe...

Opravdavam besplatne za neke druge kategorije.
Oni penzosi samo smetaju po autobusima, kad god uđeš uvjek su tu. Ne bitno da li je to 5 ujutru, u podne ili naveče u 23. Uvjek se neki fosil nađe...
- BojanM
- BOFH
A šta ćeš sutra kad neki "projektant sistema" kaže da ti je dosta 100 vožnji u "mesečnoj" karti, to je 30 dana odlazak i povratak sa fakulteta i 40 vožnji pride "nek se nađe"... a dok sam studirao, znam pouzdano da sam sam svakog radnog dana bio u proseku u 5 vozila JGP, vikendom možda i više.
Što se mene tiče, cela poenta mesečne karte je u neograničenom broju vožnji, tako da možeš da koristiš prevoz na najefikasniji način... makar to bilo da uhvatiš neki levi autobus/tramvaj/trolejbus samo za dve stanice, do nekog čvorišta odakle imaš veći izbor linija ka tvom odredištu.
Što se mene tiče, cela poenta mesečne karte je u neograničenom broju vožnji, tako da možeš da koristiš prevoz na najefikasniji način... makar to bilo da uhvatiš neki levi autobus/tramvaj/trolejbus samo za dve stanice, do nekog čvorišta odakle imaš veći izbor linija ka tvom odredištu.
pozdrav, Bojan

- dule0911
-
Sad mi je jos vise drago sto bojkotujem gradski prevoz, posto se ionako pretvorio u cirkus 

Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
Brže-bolje demantovana vest... informacija je bila "istrgnuta iz konteksta" 
Znači, nije doneta odluka, samo se razmatralo.

Znači, nije doneta odluka, samo se razmatralo.

pozdrav, Bojan

- dule0911
-
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Čim je u razmatranju...biće i doneta uskoro.BojanM piše:Brže-bolje demantovana vest... informacija je bila "istrgnuta iz konteksta"
Znači, nije doneta odluka, samo se razmatralo.![]()
Nego... svi na selo - tamo ne treba gradski .

- BojanM
- BOFH
Tako je, tamo treba prigradski / Lasta

pozdrav, Bojan