Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Chat (free talk)

Poruka od Vladan » petak, 27. jun 2014. u 11:50h

Mene su sa saltera poreske Stari Grad hteli da posalju u poresku upravu Surcin, po neki formular, jer je firma za koju sam to trazio iz Surcina, a formular je obicna A4 fotokopija, ista je za celu Srbiju, I dobija se besplatno, tu na salteru.

Naravno da sam insistirao da mi daju ono sto mi pripada, I dali su mi, a razlog je da su (navodno) dobili nalog da stede papir, I da ce mozda imati problema sa "sefovicom" ,...

Druga nebuloza: ode ortak na biro rada, po neki formular, nesto za dete (skolarca) da sredjuje, nemam pojma, u svakom slucaju, oni ga pitaju da li dete ide u obdaniste ili u skolu, jer ako ide u obdaniste naplacuju 10, a ako ide u skolu onda je 150 (izmisljam cifre, ali znacajna razlika je u pitanju). Dakle, ne prijava, obrada, itd, sto je negde ok da bude popust za predskolsku decu, vec to parce papira. Naravno, rekao je da je za obdaniste.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 27. jun 2014. u 12:25h

@Bojan
Da si malo citao iskustva drugih po uvodjenju paypala, video bi da je bas takav scenario i ocekivan :)
Paketi iz evrope se inace i ne carine, ono sto je cudno i dobro u tvom slucaju sto ti ni PDV nisu naplatili. Za ovaj iz Kine je zapravo sve proslo po pravilima i zakonu, sem sto su ti slomili deo posiljke. Posto je paket ispod 50e, placa se samo pored, to su ti i naplatili, ta razlika do 300 i kusur je vrv carinski pregled koji se lupa po sacimetrijskoj metodi.

Sto se drzavne uprave i formulara tice, birokratije nikad dosta u Srbiji. Ali eto, ja bas dobro iskustvo imah juce u gradskoj kuci NS i poreskoj upravi. Mislim, nisam zavrsio mnogo stvari, moracu jos bar jednom-dvaput da idem zbog nekih drugih komplikacija. Ali salterske sluzbenice ljubazne, kupoprodajni ugovor mi odmah dali na salteru da popunim i naravno nikakav problem nisu pravili zbog istog rukopisa, potpisali ja i prodavac na salteru, platio republicku taksu, gradska taksa je bila smesna i vrv medju jeftinijim - po pricama drugih koliko to overavanje ugovora kosta.
Fiesta!!

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » petak, 27. jun 2014. u 12:52h

E da overa ugovora.... U beogradu(dorcol) sam kupio Yamahu,overa ugovora(5 primeraka) 3400dinara. Pre par nedelje kupio sam focusa u sentu,overa ugovora isto 5 primeraka 1150dinara :) Pa zašto 3 puta skuplji lupati 5 pečata u beogradu? :D U titelu prošle godine platio sam 300din po svakom primerku,mislim da i u novom sadu se naplaćuje po istom sistemu,300 ili 350/kom
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 27. jun 2014. u 12:53h

Tako je, 300 ili 350 komad.
A sta ce ti toliko overenih? Koliko znam treba samo jedan za mup, ostali samo traze na uvid i kopiju. Ja sam overio samo jedan i napravio par kopija istog.
Fiesta!!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 27. jun 2014. u 12:56h

Beograd skup za održavanje,Novi Sad jeftiniji a Senta 'leba ne traži.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 27. jun 2014. u 13:25h

dule0911 piše:@Bojan
Da si malo citao iskustva drugih po uvodjenju paypala, video bi da je bas takav scenario i ocekivan :)
Čitao sam... ali kao što i sam kažeš, za ovu prvu nisu naplatili PDV (znači opet slobodna procena), a drugu su tretirali kao komercijalnu pošiljku a vrednost joj je smešna. Poreski zakoni generalno imaju veze sa vrstom ali ne sa poreklom robe (plus k'o što rekoh, je'te iz Azije al' ni'e iz Kine)... a i ako je u pitanju "poklon" ne radi se o prometu robe, nema prometa = nema poreza. Pride, ne znam da li se sećaš kako izgleda carinski račun, tu ima mesto gde treba da stoje ostale usluge i takse (carinski pregled, popunjavanje dokumentacije itd itd) ali tu stoji 0 dinara, za naplatu ukupno 169,xx. Sve u svemu, veze s vezom nema, šac metoda kako god da okreneš.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 27. jun 2014. u 13:42h

Carinska lutrija Srbije!
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 27. jun 2014. u 16:20h

Ma na službenike nemam prigovora, ljubazni i objasne sve, a ni cjene nisu oni formirali.
Ali oni koji su formirali cjene očigledno nisu baš najbolji u baratanju sa brojevima.
I na fakultetu, upis 6.500 din, ovjera dva puta godišnje 2.000 din. Ne znam zašto toliko.

Inače ne buloza ako je diploma A3 format, ovjera je 760 din, a A4 je 380 din. Kao da mi kopiraju oni diplomi na pozlaćen papir, a slova od srebra.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 27. jun 2014. u 16:52h

Oni overu "prepisa dokumenta" naplaćuju po tabacima, A3 ima duplo više prostora od A4 pa je dupla i cena, a ne gledaju u pasulj da li je u pitanju diploma sa dva slova u tri reda, ili pak gusto kucani tekst koji bi teoretski & doslovno trebalo da provere da li je dobro "prepisan", bez promene smisla itd... Jeste anahronizam u vreme skenera i fotokopirnih aparata, ali ne možeš im ništa.

Nego jedva čekam da uvedu instituciju javnog beležnika (notara), možda neće biti ništa jeftinije ali će valjda biti manje glupiranja.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 27. jun 2014. u 19:24h

Apropo gluposti... Ćale mi je pre dve, tri godine podnosio neki zahtev i tražili su mu overenu kopiju nekog dokumenta. E sad, overa te kopije je bila 700 din, a vađenje originala 500 din :blink: :doh:
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 27. jun 2014. u 21:56h

Odeš i uzmeš orginal. lol
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 27. jun 2014. u 22:55h

To je i uradio.
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 28. jun 2014. u 00:07h

Ja mislio plaćao 700 din ovjeru kopije. hahahaha

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 28. jun 2014. u 10:15h

jel moguce da je image shack pobrisao sve slike, sad nemam ni jednu sliku u temi o mondeu :war: :war: :war:

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 28. jun 2014. u 10:39h

Ne verujem da su brisali (imam u svojom temi slike na imageshack-u koje šljakaju) nego izbacuju neki "Status 403" kad pokušaš da ih otvoriš. Greška 403 ukazuje na to da slikama trenutno nije dozvoljen pristup, a sad iz kog razloga...

Imageshack radi neke velike zahvate na svom sajtu, u suštini komplikuju stvari, ali još uvek nije jasno kako će to do kraja da se odrazi na sve koji su do sada postavljali slike kod njih.

Primećujem, takođe, da i dodaj.rs (alias shrani.si) nešto zeza trenutno.
pozdrav, Bojan

Slika

Daniel
Poruka: 6091
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » nedelja, 29. jun 2014. u 00:34h

Predjite na www.pics.rs stari milf image hosting :)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

batarihter
Poruka: 473
Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h

Poruka od batarihter » nedelja, 29. jun 2014. u 07:25h

milan_gt piše:jel moguce da je image shack pobrisao sve slike, sad nemam ni jednu sliku u temi o mondeu :war: :war: :war:
ja sa image-a ne mogu da upload-jem nijednu sliku,jer mi traze da platim neku smesnu sumu za koriscenje od pola godine....
...sto je najgore,ne mogu da pristupim ni jednoj svojoj slici,a sve su tu...trenutno sam na photobucket-u,i fercera super...
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 29. jun 2014. u 10:17h

http://mondo.rs/a705595/Info/Drustvo/GS ... tnike.html

Hahahahah kakav štos, "mesečna" pretplatna karta koja u stvari nije ograničena brojem dana nego brojem vožnji... svaka čast onome ko smišlja ovako genijalne poteze.

Ono jes', ne dotiče me se skoro uopšte... ali kao neko ko je mnogo godina koristio usluge javnog prevoza u BGD, smatram da je ovo sprdnja sa onima koji regularno plaćaju pretplatne karte. Što lepo ne ukinu povlastice i pošteno kažu "ne isplati nam se" nego lagano prave sistem koji niko neće želeti da koristi. Umesto da rešavaju problem sve većeg broja vozila na ulicama efikasnim masovnim prevozom, samo stvaraju kontra-efekat.

(nešto sam se u poslednje vreme pretplatio na ove izlive žuči, reklo bi se sign0007 )
pozdrav, Bojan

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 29. jun 2014. u 10:46h

Pa ne mogu da ukinu povlastice i one besplatne karte. Kao i u NS, penzosi imaju besplatne godišnje karte, a neće da im ukinu, jer ipak je to glasačko tjelo. :)
Opravdavam besplatne za neke druge kategorije.
Oni penzosi samo smetaju po autobusima, kad god uđeš uvjek su tu. Ne bitno da li je to 5 ujutru, u podne ili naveče u 23. Uvjek se neki fosil nađe...

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 29. jun 2014. u 10:54h

A šta ćeš sutra kad neki "projektant sistema" kaže da ti je dosta 100 vožnji u "mesečnoj" karti, to je 30 dana odlazak i povratak sa fakulteta i 40 vožnji pride "nek se nađe"... a dok sam studirao, znam pouzdano da sam sam svakog radnog dana bio u proseku u 5 vozila JGP, vikendom možda i više.

Što se mene tiče, cela poenta mesečne karte je u neograničenom broju vožnji, tako da možeš da koristiš prevoz na najefikasniji način... makar to bilo da uhvatiš neki levi autobus/tramvaj/trolejbus samo za dve stanice, do nekog čvorišta odakle imaš veći izbor linija ka tvom odredištu.
pozdrav, Bojan

Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 29. jun 2014. u 11:08h

Sad mi je jos vise drago sto bojkotujem gradski prevoz, posto se ionako pretvorio u cirkus :)
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 29. jun 2014. u 16:18h

Brže-bolje demantovana vest... informacija je bila "istrgnuta iz konteksta" :doh:

Znači, nije doneta odluka, samo se razmatralo. thumbsuph hahahaha
pozdrav, Bojan

Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 29. jun 2014. u 16:50h

Uf, dobro je, povratio sam poverenje u vlast.
NOT!
Fiesta!!

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » nedelja, 29. jun 2014. u 17:17h

BojanM piše:Brže-bolje demantovana vest... informacija je bila "istrgnuta iz konteksta" :doh:

Znači, nije doneta odluka, samo se razmatralo. thumbsuph hahahaha
Čim je u razmatranju...biće i doneta uskoro.
Nego... svi na selo - tamo ne treba gradski . :)
Slika Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 29. jun 2014. u 17:18h

Tako je, tamo treba prigradski / Lasta hahahaha hahahaha hahahaha
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“