Citao sam ovdje teme i slicnih problema ima, ali opet otvaram temu zbog vise problema.
Pa idemo redom svi problemi su se pojavili u roku od mjesec dana...
Slucajno ili povezano ne znam.
Prvi problem je famozno i poznato blinkanje grijaca motora, koje rezultuje slabijom vucom i nestaje posle gasanja ide po starom.
Da nastavim s tim, nikad mi se ne pali lampica u nizim brzinama, probao sam mnogo puta da idem do crvenog u 1, 2 i 3coj brzini do crvenog i ne pali se. Ali recimo ako sam u petoj na lupam oko 2.500o/min i stisnem gas u pod u 80% slucajeva ce se lampica upalit i auto ce prestat da vuce, upali safe mod il kako vec, posle gasenja auto ide normalno. Vazno je napomenut da ako sam njezan na gasu auto normalno ide, njezan se odnosi na 4 i 5 brzinu, dakle kad je motor pod vecim opterecenjem, posto ima 140ks racunam da prve 3 brzine i ne osjeca.
Auto plai normalno, trosi normalno. Dizne preventivno reparirane prije 20k. Bio sam kod majstora i zamjenili smo pumpu visokog pritiska, polovnu, auto je isao 200km normalno i opet isti problem se pojavio? Gresaka na dijagnostiki nema

Naravno za 10 dana idem do mehanicara da stavimo drugu pumpu jer ova ocigledno nije ok ako je donje i bilo.. ali moguce je do nje, ali mozda nije bas bila u ok stanju i opet isto, jer tih 200km auto je bio kao nov, moje laicko misljenje

Idemo na problem broj dva, cadi, uzasno cadi, crn dim, uvjek cadi po malo, al kad ga stisnem ostaje oblak crnog dima iza? Do cega li je to?
I treci problem, klima, napunjena skoro, radi normalno i onda se sama iskljuci i nije je moguce ukljucit neko vrijeme. Nekad radi citav dan normalno a nekad 5 min i iskljuci se i citav dan nmg da je upalim?

Dakle sve ovo se desilo u sklopu jednog mjeseca, prije problema nije bilo.
Imam jos par sitnica od ranije, imam u autu cd radio sa 6 cd-ova, i kad stavim da automatski trazi stanice nikad se ne ustavlja i prije 3 sedmice mi je progutao 6 cd-ova i nece ni da ih ucita ni da ih izbaci

Gdje mogu nac radio koji bi popunio onu prazninu ako izvadim taj orginal radio i da rade posle komande s volana, moze link s ebay

To je sve... nadam se da cu uspjet to sredit, jer auto mi je prirastao srcu

PS: Imam viska euro kuku, sa njega, ne znam treba li kome i kolimo to cudo uopste vrijesi?