Upaljena lampica za akumulator
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 48
- Član foruma od: sreda, 3. okt. 2012. u 18:46h
Upaljena lampica za akumulator
Danas, posle predjenih 70ak kiloetara mi se posle kraceg odmora i ponovnog paljenja, na Focusu 1.8 TDDI upalila lampica za akumulator. Nastavio sam tako desetak kilometara, bio na rucku a onda nakon paljenja, nakon jednog minuta ona se opet upalila i tako sam vozio nekih 80 km (morao sam kuci). E SAD, pre neka dva dana sam imao jedno klizanje na Ibarskoj magistrali kada sam zavrsio u kanalu pored puta, srecom bez posledica po mene i auto. Da li je ovo mozda posledica tog nekog klizanja, malog tumbanja??? Malo cas,na kraju kada sam dosao, pri parkiranju, cinilo mi se da je auto malo cudnije radio. Mozda ostao na minimumu struje? Da li sutra da odem kod elektricara ili mehanicara? Mozda se nesto desilo pri onom tumbanju sto je mehanicki kvar. Mozda kais?
Sad znam da nista ne znam!
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Re: Upaljena lampica za akumulator
Idi kod električara jer alternator ne puni dovoljno ili uopšte ne puni.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
-
Sad sam primetio da mi u onoj posudi za vodu (g12) ima vrlo malo vode, samo malo kod izlazog creva. Da li to moze da bude u vezi sa ovim ili je to vec nesto drugo?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
To je najverovatnije nešto drugo, ali i to moraš da saniraš, nije zdravo voziti sa rashladnom tečnošću ispod minimuma... doduše i to "nešto drugo" može da ima isti uzrok, moguće da su neko crevo, čantra ili hladnjak "zaradili" neku pukotinu. Kad kažeš da je bilo bez posledica po auto, da li si posle tog događaja oterao auto negde da ga malo pretresu i vide kako izgledaju stvari, u svetlu tih simptoma koji su počeli da ti se javljaju? Deluje kao da nije bilo baš bezazleno izletanje, bar pod pretpostavkom da je sve to povezano sa time...
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Odslepan jutros kod elektricara. Sad sam ga zvao, radi na njemu, pomenuo mi je kolektor, rotor, cetkice. Videcemo kasnij kad zavrsi. Ima li neko savet za onu vodu u posudi? Da li bih smeo da sad sunem cistu destilovanu vodu i ispratim neki dan da li ce negde iscureti a onda posle sunem ono kako ide, G12+voda, pola-pola?
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Smes slobodno da dospes destilovanu vodu.
Ja sam u nedelju kad sam radio servis dosuo nekih 400ml vode, jer mi tako na otprilike 6 meseci nivo tecnosti sa sredine izmedju max i min opadne na min. Bas sam pitao komsu majstora koji mi je radio servis da pregledamo creva, kuciste termostata i sl. da nema curenja, on mi rece da se desava da ispari, i da posto radi u hundayi servisu, u skoro svaki auto kad dodje na servis dospe po malo antifriza i da je to normalna pojava.
E sad, obzirom da si ti imao situaciju sa autom, obavezno prekontrolisi creva, posudu i sl. kao sto ti rekose gore
Ja sam u nedelju kad sam radio servis dosuo nekih 400ml vode, jer mi tako na otprilike 6 meseci nivo tecnosti sa sredine izmedju max i min opadne na min. Bas sam pitao komsu majstora koji mi je radio servis da pregledamo creva, kuciste termostata i sl. da nema curenja, on mi rece da se desava da ispari, i da posto radi u hundayi servisu, u skoro svaki auto kad dodje na servis dospe po malo antifriza i da je to normalna pojava.
E sad, obzirom da si ti imao situaciju sa autom, obavezno prekontrolisi creva, posudu i sl. kao sto ti rekose gore

Poslednja izmena: bojan_kv, na dan utorak, 15. jul 2014. u 12:59h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Dospi i prati, ali obavezno odvezi auto kad mehničara da vizuelno pregleda hladnjak i creva.