Ulje na svećici - ford focus1
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 79
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 16:07h
Ulje na svećici - ford focus1
Danas kada sam odvio svećice da prekontrolišem u kakvom su stanju radi zamene, svećica prvog cilindra je bila poprilično nauljena, druga malo, dok su treća i četvrta bile potpuno suve. Da li neko zna šta može biti uzrok tome?
Moram da napomenem da su mi pre dva meseca na pumpi greškom sipali evrodizel, tada sam očistio rezervoar, zamenio filter i sipao novo gorivo. Posle toga nisam primetio neke probleme u radu motora. Tada su mi isto prva i druga svećica bile nauljene, očistio sam ih i vratio nazad.
Moram da napomenem da su mi pre dva meseca na pumpi greškom sipali evrodizel, tada sam očistio rezervoar, zamenio filter i sipao novo gorivo. Posle toga nisam primetio neke probleme u radu motora. Tada su mi isto prva i druga svećica bile nauljene, očistio sam ih i vratio nazad.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Ulje na svećici - ford focus1
Koji je motor, 1.6? To ti je gutac ulja, tako da masna svecica nije cudna pojava.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
ili je pak popustio dihtung dekle.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Zaboravio sam da napišem, 1.6, 16v, 74kW. Ne znam šta podrazumevaš pod gutač ulja, ali ja od zamene do zamene ulja a to je nekih 10-12000km ne dolijem više od 600-700gr ulja.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Јел масан део свећице који ја у мотору или онај који иде споља ?
Спољана масноћа је последице цурења уља са поклопца вентила
Спољана масноћа је последице цурења уља са поклопца вентила
-
Deo koji je u motoru, odnosno navoj. Ceo navoj je praktično bio nauljen.
- Sv 87a
- Poruka: 290
- Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
- Kontakt:
Ako je samo navoj nauljen, a elektrode i unutrasnja keramika suve i ciste, nemoj se mnogo sekirati. Trebalo bi proveriti zaptivac na dekli motora, kod pomenutih svecica. Kad izvuces visokonaponski kabal, pogledaj u predelu svecica da li ima motornog ulja ( trebalo bi da ga ima ).piniko piše:Deo koji je u motoru, odnosno navoj. Ceo navoj je praktično bio nauljen.
Eh, sto volim ovaj svet! 

-
Šta se tačno podrazumeva pod zaptivačem, jer se tu misli na one podloške koje idu pre navoja ili nešto drugo. Pošto su moje svećice bez podloški.dobri nikola piše:Ako je samo navoj nauljen, a elektrode i unutrasnja keramika suve i ciste, nemoj se mnogo sekirati. Trebalo bi proveriti zaptivac na dekli motora, kod pomenutih svecica. Kad izvuces visokonaponski kabal, pogledaj u predelu svecica da li ima motornog ulja ( trebalo bi da ga ima ).piniko piše:Deo koji je u motoru, odnosno navoj. Ceo navoj je praktično bio nauljen.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Тај црни поклопац , на коме је чеп за сипање уља, не дихтује лепо и уље капље на спољашњи део свећица . Стави нови дихтунг на поклопац и неће се то дешавати
-
Izgleda mi da je problem u dihtungu poklopca, pošto ima ulja oko svećice a nisam vozio auto iako sam bio obrisao svećice. Može li neko da mi preporuči gde da kupim kvalitetniji dihtung, pošto je zamenjen kada je rađen veliki servis i već posle 6 meseci je morao da se prediktuje pošto je bio popustio. U ovlašćenom servisu su mi rekli da nema da se kupi original samo dihtung, već sa sve poklopca što košta oko 30000 dinara, što se ne isplati.
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Cudo da ne prodaju komplet glavu sa dihtungom poklopca 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Kupi Elring dihtung dekle.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- charuga77
- Poruka: 60
- Član foruma od: subota, 12. maj 2012. u 23:11h
Kupi kvalitetniji svakako! Bivsi vlasnik je stavio losiji pa je mene sacekala situacija kao kod tebe!
Nasao sam neki nemacki, 900 din. Majstoru dao 1000 za ruke i evo vec godinu i pol nema problema.
Nasao sam neki nemacki, 900 din. Majstoru dao 1000 za ruke i evo vec godinu i pol nema problema.
Focus 1.4 2002.