Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od dule0911 » sreda, 6. avg. 2014. u 10:40h

Fiesta!!

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » sreda, 6. avg. 2014. u 10:41h

Pa i psi lutalice su zasticeni zakonom. Te neke NVO za zastitu zivotinja, ne neki FB dusebriznici. Pa ljubitelji zivotinja. Nema azlila za pse itd. I onda ti lepo vozis magistralnim putem 80km/h i drknes nekog mesanca sarplaninca i mastifa.....iiii... odavalis pola prednjeg dela automobila.
Popucaju prednji air bagovi, polupas branik, hladnjak, hladnjak klime, interkuler....ma idi.
I sve super, ali ne mozes da naplatis stetu. Brzina je bila propisana, ali nisi prilagodio brzinu uslovima na putu jer trebas da predvidis da ce da ti izleti slon.
A niko od tih sto su pisali zakon, niti osiguravajuce kuce, niti ti pacenici iz nevladinig organizacija za zastitu zivotinja...nikog to ne interesuje sto ti je auto totalno unisten. I da ulozis 1000eura to vise nikada nece biti isti auto.
E ista takva je prica i sa pesacima, samo sto ne daj Boze, ako ti se nesto tako desi...postoji i onaj psihicki deo, gde si svestan da si povredio/ubio coveka.
Da li je on bio pijan, da li ti se bacio pod auto zato sto boluje od neke neizlecive bolesti, ili je samo hteo da naplati osiguranje....to je totalno nebitno.

Zakon treba da glasi prosto. Pesacki, ni metar dalje od njega. Samo po zebri, plus ona zaustavna linija ispred zebre. Pesacki sa semaforom, za pesake STROGO na zeleno. Ako udaris pesaka tada, lepo robija ili kazna...zavisi od povreda.
A ako ga drknes van pesackog ili ako je nejmu bilo zeleno a vozacu crveno...drzava da ti plati i stetu, i odstetu..i psihijatra i psiho terapije...
Meni je samo zanimljivo to, da ...i kao ima pesackih na svakom koraku....Tone i tone boje se potrosi na obelezavanje...pesaci prelaze dijagonalno izmedju dva pesacka. Pa to je za zgaziti, a ne za paziti na njih :eek:

popovicvl
Poruka: 5662
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 6. avg. 2014. u 10:55h

Mislim da ima odredba u zakonu da pesaci prelaze ulicu van pesackog na svoju odgovornost ili tako nesto. Mrzi me da to trazim, mozda je neko to vec procitao.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » sreda, 6. avg. 2014. u 10:57h

To da je auto veci, tezi i zbog toga da staje, koci ne pije vode, primer je voz, gde mi stojimo da bi on prosao.

Neko po meni logicko objasnjenje, pesak moze biti svako, i normalan , i ''lud'' skolovan, nepismen, i ne mora da zna ''nista'' o saobracaju, koliko auto ide koliko treba da se zauustavi. Sa druge strane da bi se dobila vozacka moraju se proci odredjeni pregledi, mada to kod nas i ne vazi bas.
Slazem se da ljudi istrce na pesacki, ali i mi treba da gledamo realno, i ako ga vidimo da ide ka pesackom smanjimo brzinu jer logicno da ce preci taj pesacki.

A izuzetaka ima i sa jedne i sa druge strane.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 6. avg. 2014. u 12:03h

Ja ovde već 100ti put kažem, uz loše napisane (prevedene, prepisane) zakone, politika je kriva i nezameranje potencijalnim glasačima, što bednijim to boljim. To su oni što nemaju ni za polovnjaka, struju, TV pretplatu, ... Na njih se uvek našlepa bagra bezobraznika i poneki politički idealista/ aktivista. I opet, najviše je glupih, koji papagajišu što su negde načuli.

Pešacima mora da se stane, i to je to. Svuda u svetu je tako. U Engleskoj staju čim vide da hodaš prema prelazu, ako si na 3m od ivice. U Americi ti staju na suprotnoj strani raskrsnice i imaju natpise duž bulevara "učinite pešacima" iako nema obečeženih prelaza. Ali, niko tamo ne čini pešacima tako što ih ne kažnjava za prekršaje i ugrožavanje bezbednosti. Na kraju, kad dođe za naplatu, ubiju ih iz pištolja ako se mnogo bune, u najmanjem strpaju u ludnicu. Kod nas se na kraju oprosti, voljom vladajuće političke stranke, sve radi glasova na izborima.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 6. avg. 2014. u 15:48h

Aman zaman, niko ne kaže da ne treba da im se staje. Ali ono što mi smeta, toliko su dali slobode pješacima da se ponašaju bahato.
Nisam ja strani vozača ili strogo na strani pješaka, ali ono što mi smeta je to što ispada da mi vozači treba da vozimo max 30 na sat kako bi mogli zaustaviti se ako neki pješak izleti bez gledanja.
Stanem i propustim, nekada ne pustim jer sam bio na 10 m od prelaza kada je pješak došao do istog, zašto da silujem kočnice, kada vrjeme koje treba da se zaustavim je isto kao ono što mi treba da stanem. U gradu vozim uglavnom 50-60.
Kada sam pješak ne izlećem kao bez glave i očiju po svaku cjenu da pređem. Čak ako vidim da idu dva - tri auta ne primičem se prelaze, pustim ih da prođu, uglavnom nisam u žurbi.

Ako pješaci prelaze ulicu van pješačkog na svoju odgovornost, zašto bude slučajeva da je vozač kriv?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 6. avg. 2014. u 17:07h

Нико те не тера да возиш 30 на сат . Али где је прописано да се вози 30 ту се и вози 30 . То су обично уске улице са паркираним аутомобилима поред , кућама 1 м од раскрснице , жбуњем итд .
Ту може да се деси да на 5 м испред тебе излети неко а да га ниси видео због неке препрпеке . Тамо где су три траке у једном смеру ,са још 5 метара зеленог појаса , човека видиш на 100 метара испред и имаш времена да процениш да ли ће да прође или не да ли да успориш или не . И да возиш 70 на сат па све ово можеш да лагао да урадиш . Ако немаш свест о пешацима и да гледаш у њих као у остале учеснике саобраћаја као нпр. оне са возилима , онда никаква законсак регулатива не може помоћи .
Један од основних постулата цивилизованости је заштита слабијих од себе .
Овде је све наопако , штити се они који су јачи а слабији се шиканирају :(
Пример вам је дечко који је погинуо када га је пре које јутро покупио неки идиот у мини кантримену на Бранковом мосту . А полиција не може да га нађе , кажу не види се број .
Јел и он био бахати пешак и шта је радио на сред пута ,када иде неки татин син или надобудни идиот ?

За 22 године возачког стажа нисам видео никог кога би описао као бахатог пешака ( не рачунам пијане будале у 3.00 ујутру )али сам се нагледао бахатих возача , не зна се број .

zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Poruka od zokkii » sreda, 6. avg. 2014. u 17:27h

Vladan piše:Ja ovde već 100ti put kažem, uz loše napisane (prevedene, prepisane) zakone, politika je kriva i nezameranje potencijalnim glasačima, što bednijim to boljim. To su oni što nemaju ni za polovnjaka, struju, TV pretplatu, ... Na njih se uvek našlepa bagra bezobraznika i poneki politički idealista/ aktivista. I opet, najviše je glupih, koji papagajišu što su negde načuli.

Pešacima mora da se stane, i to je to. Svuda u svetu je tako. U Engleskoj staju čim vide da hodaš prema prelazu, ako si na 3m od ivice. U Americi ti staju na suprotnoj strani raskrsnice i imaju natpise duž bulevara "učinite pešacima" iako nema obečeženih prelaza. Ali, niko tamo ne čini pešacima tako što ih ne kažnjava za prekršaje i ugrožavanje bezbednosti. Na kraju, kad dođe za naplatu, ubiju ih iz pištolja ako se mnogo bune, u najmanjem strpaju u ludnicu. Kod nas se na kraju oprosti, voljom vladajuće političke stranke, sve radi glasova na izborima.
Probaj isto to ali u Grčkoj ili u Tunisu ili Egiptu. Tamo nema stajanja samo gas, ali opet ne videh nikog pod točkovima kola.
Da su bezobrazni i jedni i drugi to stoji i uvek najebe pošten tj onaj koji stane ili da propusti pešaka /pa se govedo vuče ko konj ili kad stane na ivičnjak i čeka da se neko smiluje da stane kako bi bez stresa prešao ulicu.

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 6. avg. 2014. u 18:11h

Ti to pričaj Tunižanima i Egipćanima Kad budemo živeli u Tunisu, ili Egiptu (Ok, i kod nas ima Egipćana, pričaj njima) i ako nam je to ideal onda ok, ako je uopšte tako, nisam bio i ne znam. Za Grčku nije istina da ne staju.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 6. avg. 2014. u 18:22h

Pa s obzirom kako sam te shvatio, ti usporiš kada god vidiš nekog pješaka, jer ne znaš da li će krenuti prelaziti ulicu.
Bahatih pješaka sam se nagledao itekako.
Evo ti neki dan idem, žena ide trotoarom, pješački je 20 m dalje, ali ona iako vidi da ja idem i sam nekih 15 m od nje, ona ide i prelazi van pješačkog i to onako s noge na nogu. Ja sviram, a ona onako mrtva ladna, još nešto grana rukama. Ako već ide da pređe, neka malo pruži korak, a ne da me zajebava.

Opet ih ima kojim stanem da pređu ulicu na pješačkom, a onda kada prelaze idu kao sporije od puža. OK ako je neko izašao u šetnju i ne žuri mu se, onda par ispoštuj me, ne mora da trči, ali neki normalan hod.

Ili onih koji nekog čekaju pa stanu pored pješačkog, pa ti gledaj u pasulj da li čeka da pređe ili ladi j...
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 6. avg. 2014. u 18:45h

Losose, kada bih se prepustio osećanjima, prvi bih ih pobio, i bicikliste, ne sve, ali one ..., ali eto, ..., poenta je u poštovanju propisa i kazni za nepoštovanje, društvenom uređenju i mogućnosti promene legalanim putem, kao i sečenju grane na kojoj se sedi.

peke
Poruka: 61
Član foruma od: utorak, 11. jun 2013. u 18:18h

Poruka od peke » sreda, 6. avg. 2014. u 21:25h

Ljudi...zna li neko da li oni elektricni skuteri podlezu registraciji i nosenju kacige ? :wtf:

zokkii

Poruka od zokkii » sreda, 6. avg. 2014. u 22:31h

Vladan piše:Ti to pričaj Tunižanima i Egipćanima Kad budemo živeli u Tunisu, ili Egiptu (Ok, i kod nas ima Egipćana, pričaj njima) i ako nam je to ideal onda ok, ako je uopšte tako, nisam bio i ne znam. Za Grčku nije istina da ne staju.
Šta ima da im pričam gledao sam kako se vozi i kako se pešaci ponašaju. Za Grčku jeste istina i baš su mi se popeli na ....... niko da ti stane da na pešačkom pređeš. Pričam ono što sam video i doživeo.

E ovo se zove saobraćaj

[youtube][/youtube]

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 6. avg. 2014. u 23:10h

OK, iskustvo za iskustvo. Meni su u Grčkoj svi stajali, a i ja njima. Ponovo, ne vidim nikakvu vezu saobraćaja u Srbiji sa onim u Tunisu ili drugim livadama i nepomislićima, osim ako nam nije cilj da postanemo Tunižani 2. deo.

zokkii

Poruka od zokkii » sreda, 6. avg. 2014. u 23:21h

Jedino što nema veze je da tamo pešak neće da ti tek tako istrči i neće ko slina da se vuče preko pešačkog. Za mene je isto nenormalno da neće da ti stane na pešačkom ali tako funkcionišu.

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 6. avg. 2014. u 23:53h

Blago njima.

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 7. avg. 2014. u 10:21h

Ма најбоље је да сви возе кола и нико не иде пешке , па проблема са пешацима неће ни бити . А згазити оно мало њих што немају кола и иду пешке и проблем решен . :suicide:

alekco

Poruka od alekco » četvrtak, 7. avg. 2014. u 13:22h

Carmageddon :diablo:

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 7. avg. 2014. u 16:32h

van piše:Ма најбоље је да сви возе кола и нико не иде пешке , па проблема са пешацима неће ни бити . А згазити оно мало њих што немају кола и иду пешке и проблем решен . :suicide:
Nazalost nije izvodljivo, ali mi se svidja nacin razmisljanja :)

Ako je napredak preci sa pesacenja, ili volovske zaprege na voznju auta, a jeste, i svi tezimo opstem i pojedinacnom napretku... upravo je to cilj. Daklem pesaci su ustvari jedna dekadentna grupa, koja usporava opsti napredak drustva :)
Kao takve, treba ih sankcionisati, naplacivati im veci porez, podici prava vozaca u odnosu na njih i teziti tome da se njihovo prisustvo svede na najmanju mogucu a jos uvek humanu meru.

Bese nekada jedna SF prica, gde je pesaka koji nije na prelazu bilo dozvoljeno zgaziti bez apsolutno ikakvih posledica (nema ni cekanja policije).
Naravno nastalo je takmicenje izmedju pesaka, koji bi bas da predju van prelaza, i vozaca koji ih cekaju iza coska da bi ih zgazili :)
Djak pesak :)

alekco

Poruka od alekco » petak, 8. avg. 2014. u 15:05h

Kad sad ne izginusmo. Na ibarskoj kod krio gas pumpe (orlovaca). Pravac ka Cacku, ima ona budjava krivina (greska u projektu). Tu se redovno lupaju i izlecu u njuvu.
Vozim levom, ide jos jedno vozilo ispred. U desnoj traci megan...iza neki kombi. I lik u meganu, levi migavac...i iz desne trake u levu ispred nas. I polukruzno kod bankine i preko duple pune...zebre... krivine. Koci ovaj lik ispred mene, kocim ja...sustizu nas kola....ja desno...ma...da se nisam sklonio kakav lep lancani. Sviramo skripe gume...bacim pogled. Lik 40 - 50 god. Jos dvoje u kolima. Ma mrtav ladan...kao da je kupio paklu cigara. Da smo se nardjali, on bi lepo otisao i nikom nista. Eeeee.... :mad:
Kazem vam..polutka fasadne cigle pa kroz prozor u glavu. A vi mene nazivajte i nasilnikom i divljakom.

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 8. avg. 2014. u 17:54h

Idiot.... A kilometar-dva dalje ima normalno i bezbedno mesto da uradi polukruzno, na ukljucenju u Rusanj
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 8. avg. 2014. u 18:00h

A sta cemo sa onim idiotima sto rade polukruzno ispod nadvoznjaka na autoputu BG-NS, kada se prodje Batajnica? lol :rotfl:
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 8. avg. 2014. u 18:29h

Nabit ih na kolac. :D

alekco

Poruka od alekco » petak, 8. avg. 2014. u 18:37h

Strasno je to sto postoje takva mesta, koja oduzimaju zivote. Sama po sebi Ibarska je opasna. A jos kada neki fini i pametni inzenjeri naprave takav propust, pa jos se nadje i takva budala za volanom...pravo je cudo da pored puta nema jos neka spomen ploca i cvece

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 8. avg. 2014. u 19:10h

Lakse malo s taj kolac!! :rotfl:

dule, to ja davna proslost, sva sreca pa vise ne radim tu. Ne smem ni pominjati kakvih je sve drugih prekrsaja bilo, aki sve iskljucivo na duznosti.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“