Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Sierra dohc, problem. POMOC.

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

pavke_88
Poruka: 209
Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h

Sierra dohc, problem. POMOC.

Poruka od pavke_88 » četvrtak, 14. avg. 2014. u 20:19h

Napravio sam problem, tacnije, skidao svecice da ih cisto prekontrolisem, a nakon sto sam sve vratio na svoje mesto, kablove i svecice, auto je poceo da radi neravnomerno i da drzi neki cudno visok broj obrtaja? Auto je normalno radio, palio i isao nego, eto, terao me djavo da prckam oko struje, tj.imao visak vremena, pa rekoh svecice da prekontrolisem, i eto, dodje me glave. :( Sta tu moze biti? A da, promenio sam kabal od bombine, imao neki rezervni, pa njega stavio, posto onaj sto je bio, prilikom skidanja, sam primetio da mu je onaj deo bakarni sto ide na bombinu polomljen. Da li je moguce i da je do njega ili? Pomagajte ljudi, auto mi stoji u garazi, onakvog ga ne smem voziti. :(
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Sierra dohc, problem. POMOC.

Poruka od Markedjani » četvrtak, 14. avg. 2014. u 20:20h

spalo ti neko crevo vakuuma.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

pavke_88

Poruka od pavke_88 » četvrtak, 14. avg. 2014. u 20:24h

Koliko tih creva postoje? Ja sam jedno skidao i vratio gde je bilo, neko sto ulazi u usisnu granu, ali ono je na mestu, ne znam jos koje crevo sam mogao tom prilikom da izvucem?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » četvrtak, 14. avg. 2014. u 20:32h

ima ih sigurno 4-5.

isproveravaj sva creva i džekove.
Slika

pavke_88

Poruka od pavke_88 » četvrtak, 14. avg. 2014. u 20:54h

Hvala druze, nadam se da je do toga, videcu sutra svako crevo i svaki kontakt da proverim. A da nema veze kabal sa bombine sto sam menjao, ako je on los, da li bi mogao takve simptome da manifestuje? :wtf:

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » petak, 15. avg. 2014. u 01:43h

može da napravi neravnomeran rad ali obrtaje... ne.
Slika

pavke_88

Poruka od pavke_88 » petak, 15. avg. 2014. u 21:31h

Proveravao sam sva creva i dzekove i sve je na mestu. Promenio sam svecice i sada kao spusti obrtaje ali dalje ima los rad, a u voznji, na gas najvise, trza li trza, tako da sada sumnjam na kablove. Zvao sam Gazela komerc i imaju za oko 3200 din kablove marke Bremi, a u Euro 07 imaju Magneti Marelli za 2100 dinara. Koje da porucim? Da li razlika u ceni je i razlika u kvalitetu ili?

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » petak, 15. avg. 2014. u 22:29h

To skakanje obrtaja zvuci kao da je skidan IACV malo metalno burence na plasticnom delu usisa bas kod razvodne kape. (osetljiv deo ako se skida)
Ispod leptira ima jos dva tanka creva za vazduh.
Slika
Slika

pavke_88

Poruka od pavke_88 » petak, 15. avg. 2014. u 23:32h

Nisam gledao ta dva crevca, hm, videcu sutra da i to prekontrolisem, mada nisam nista radio osim sto sam svecice ocistio, vratio iste i zamenio kabal od bobine, jer na starom otisao onaj kontakt sto je ispod kape, sto se bode u bombinu... Danas sam malo menjao te svecice ali opet isto, kao slozi rad ali cim ga isturiram on ne spusti obrtaje nego drzi nekih 1200- 1300 pa posle nekog vremena spusti, ali u voznji dosta trza pa sam posumnjao da mi otisli kablovi, ne znam, sutra cu da oteram kod coveka koji ima delove za Sierru pa cemo menjati sve redom dok ne nadjemo sta zeza... Taj IACV sam isto skidao, malo naprskao sa wd-om, kao i klapnu gasa, ali opet isto... Stvarno mi nije jasno sta sam to mogao da zeznem a sve je bilo ok pre te moje operacije???... Jedino mi je ostao taj kabal od bombine, njega nemam u rezervi osim tog sto sam stavio pa eto, sumnjam da je taj los sto sam stavio, pa pravi taj proble. Ljudi, dodje mi da odem na pumpu, kupim 10 l BMB-a i resim ko covek sve sto me muci... a da, i sibicu cu morati, to cu u trafici :)

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » subota, 16. avg. 2014. u 00:56h

pavke_88 piše:... Taj IACV sam isto skidao, malo naprskao sa wd-om,..
dihtung za taj deo pravi problem sa obrtajima.
Slika
Ja sam ga napravio od unutrasnje gume i od tada dihtuje.
Sto se kabla za bobinu baci taj sto je pukao.
Slika

pavke_88

Poruka od pavke_88 » subota, 16. avg. 2014. u 12:32h

Nasao sam kvar sto se obrtaja tice i otklonio, ona dva creva sto se nalaze ispod klapne gasa, jedno je bilo pokidano, tj na onoj debljoj lulici nije bilo nista a koliko sam video, tu je u stvari neki cep napravljen a ne crevo, jer jedno crevo ide na regulator pritiska a drugo (ne znam cemu sluzi uopste ta lulica) ide cep, valjda da bi to drzalo vakum, e taj cep je bio pokidan... A taj IACV se nadam da mi za sada ne pravi probleme, jer kada sam ovo namestio, auto lepo radi, samo mi i dalje trza kad dam gas, pa sumnjam na lose kablove a mozda i svecice jer to skoro nisam menjao... Da li mi ostaje jos neka varijanta da uradim ili da menjam kablove i svecice pa sta mi Bog da? :)

pavke_88

Poruka od pavke_88 » subota, 16. avg. 2014. u 13:38h

Na toj lulici sam nabacio isto pace creva i kraj tog creva zapusio, i to lepo nabacio na lulicu ali tako da mu skidanja nema vise, da li sam to pametno odradio ili je mozda ipak iz nekog razloga to postavljeno tako da u slucaju mozda neke katastrofe ili ne znam cega, izbaci taj cep, kao sigurnosni, ne znam... Najvise me zanima samo cemu sluze te dve lulice ispod leptira gasa, tacnije na samoj klapni??? thumbsuph

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » subota, 16. avg. 2014. u 15:09h

Jedna ide na regulator pritiska
a druga je za recirkulaciju vazduha u kabini (ghia) (neki sistem sa vakumom)
ako ti je ventilacija 3-2-1-0-1-2-3 onda ide crevo
Ja sam sva crevca na grani stavio osigurace jer mi se stalno desavalo da slucajno zakacim neko pa spadne.
Slika

pavke_88

Poruka od pavke_88 » subota, 16. avg. 2014. u 15:58h

Jeste, jedna mi ide na regulator pritiska, a druga ne ide nigde, gumeni cep je stavljen koji je bio inace pokidan, tako da sam isti zamenio i sada auto lepo radi, bar sto se obrtaja tice, u ponedeljak mi stizu kablovi pa cu videti da li cu to trzanje regulisati. Inace meni ide ventilacija 0.1.2.3, nemam u minus, tj ispod nule :D Cemu sluzi ta ventilacija unazad, da li je to za klimu? :)

pavke_88

Poruka od pavke_88 » subota, 16. avg. 2014. u 19:27h

MIslim da imam problem sa ventilom na trecem cilindru sada, pogledao mi covek malo pre i to je uspostavio. Setio sam se jednog detalja a to je da kada sam skidao kablove sa svecice, parce one plastike od kabla mi je upalo u cilindar i nakon toga se sve ovo pocelo i desavati... Da li je moguce da mi je to upropastilo auto? Evo gotovo i da nema treci cilindar i nece da ide, trokira non stop, i cuje se lomljenje neko u motoru, mislim da je to upravo i ventil taj koji ne radi ili sta vec. Jel mora skidanje glave i kako ide ta obrada tog ventila, tj kakve sve posledice mogu da ocekujem kada se otvori motor? :(

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » subota, 16. avg. 2014. u 21:29h

Izgleda da se to parce plastike zaglavilo izmedju pecurke ventila i sica ventila. Mala je sansa da se nesto osteti ako nisi puno vozio. E sad kako ce majstor da izvadi to parce to je pitanje. Ako ima neku ideju da to uradi bez da skida glavu bilo bi odlicno.

pavke_88

Poruka od pavke_88 » subota, 16. avg. 2014. u 21:40h

Bas to druze, to mi majstor jedan rece da je najveca mogucnost. Pa sta da mu radim? Ja sam ga vozio malo ali i dalje isto, cudi me sto nije sagoreo tu plastiku i kako je ona mogla to da napravi? Totalno sam bez resenja, ako neko zna nesto, molio bih za pomoc jer mi auto treba a ne smem da ga palim...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 16. avg. 2014. u 22:29h

Da li su mereni kompresija na suvo i mokro i da li je vakuummetrom proveravan vakuum u usisnoj grani?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

pavke_88

Poruka od pavke_88 » subota, 16. avg. 2014. u 22:40h

Sutra cu kompresiju da izmerim pa cu javiti kakve rezultate cu dobiti, a vakuum u usisnoj nije meren takodje, tako da cu onda i to videti kod majstora. Sta bi mogao da ocekujem, ukoliko kompresija pokaze da nesto nije u redu, i vakuum u usisnoj? Samo da ne mora glava da se dize, jer sam to jednom radio i nisam ni malo jeftino prosao...

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » subota, 16. avg. 2014. u 22:49h

Mozda da proba da komprimovanim vazduhom kroz otvor svecice pomeri taj delic. Pri tome bi trebao da taj ventil dovede u polozaj da je u potpunosti otvoren. Ako mu ne uspe kroz otvor od svecice da to isto proba da uradi skidajuci usisnu ili izduvnu granu.
Postoji mogucnost da se ta plastika istopila i zapekla na sicu ili pecurci ventila. E tada bi trebala veca sila od komprimovanog vazduha da je ukloni.
Ako vec budes skidao glavu bilo bi lepo da se preslajfuju svi ventili i zamene gumice ventila, ocisti kompresioni prostor od garezi. To bi produzilo zivotni vek motoru.

pavke_88

Poruka od pavke_88 » subota, 16. avg. 2014. u 23:13h

A na kom principu se radi sa tim komprivonim vazduhom? Videcu to sutra majstoru da predlozim, jer bi mi to bilo najbezbolnije resenje, i nadam se da cu uspeti nekako da se oslobodim tog parceta, vala bas mi muke zadao...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 17. avg. 2014. u 00:01h

Pa dobro kako je onda majstor ustanovio to što je ustanovio? Mislim, to je kao kada bi ti lekar dao dijagnozu bez vadjenja krvi, slušanja stetoskopom, analiza ili drugog.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

pavke_88

Poruka od pavke_88 » nedelja, 17. avg. 2014. u 00:14h

Ustanovio je na osnovu toga sta sam mu ispricao i onoga sto je video, ali cu sutra da mu oteram auto, da ga prikaci na aparate pa cemo videti sta i kako dalje, sve ovo je nagadjanje i pretpostavljanje, a sutra ce aparati reci svoje... Ja se malo vise informisem da znam sta da me ceka i da li postoji nesto sto bi mozda mogao ja sam da sredim a ne da placam majstora, mada koliko vidim, bice tu posla :(

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 17. avg. 2014. u 02:28h

Koja plastika je upala?
Upalo je meni parce mog experimenta (ploca hdd-a tj. taj materijal) pa je sagorelo.
Jel se salis kad kazes za aparate? misim dijagnostika samog motora, to jos nema bar za taj model.
Da. 3210123 je opcija za klimu.
Da li si dobro nakacio svecice/ kablove?
Meni se rutinska kontrola istih slicno zavrsila sa problemima,
resena je kupovinom drugih svecica.
Nigde nisam naisao da se preporucuju ove ali sam sa njima posao puta i puta i dugo se vozilo sa njima.
Cak mi je i prodavac rekao pa to su univerzalne sta ce ti to.
Evo i model
Slika
Izbegavaj skidanje glave ako bas nemora.
Slika

pavke_88

Poruka od pavke_88 » nedelja, 17. avg. 2014. u 07:56h

Plastika od kablova, od one duboke lule koja ide na svecicu, jer kada sam izvadio kabal, primetio sam da fali parce a kada sam sve vratio na svoje mesto, auto nece da slozi, pa to ti je. Probao sam sa drugim svecicama, premestao kablove, imao neke stare, koji su skinuti kao ispravni, i nece nikako. Ma i meni je to cudno kako je nije sagoreo, pa u ventil da se zaglavio, zar nisu to talike temp da ne mogu plastiku da istope? Juce sam probao da izduvam auto, medjutim nema sanse, slabo ide, trokira, i cuje se neko zveckanje, mislim da su ventili bas. Danas ce majstor na aparate da ga prikaci- aparat za merenje kompresije i vakuum aparat pa cemo videti. Samo se nadam da nece motor da se otvara i da cu resiti to nekako. Sto se dijagnostike tice, radio sam samodijagnostiku pomocu led diode i kaze da je sve u redu, nema gresaka u racunaru.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“