Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 hoce da me ubije!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Mondeo mk3 hoce da me ubije!

Poruka od totti » nedelja, 17. avg. 2014. u 15:12h

Ja i dalje ne mogu da verujem da je neki majstor savetovao 15W-40 u bilo koji savremeniji motor...

Sent from Sony Xperia M2
Slika

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8319
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 17. avg. 2014. u 19:12h

Dalmatinac piše:... jedino su oni uspeli da provale problem sa poluosovinom koju cak ni 2 ovlascena fordova nisu (a znali su da naplate po 2000 za pregled :diablo: )
E ovo me strasno nervira :mad: .
Da pogledam auto znam i ja, a ja dolazim kod njih u servis da nešto utvrde što ja ne mogu. U poslednje vreme se sve više srećem sa servisima (nevezano za automobile), koji kad primaju nešto na rad odmah kažu: detekcija kvara košta toliko, a ako se odlučite da radite sa nama to ulazi u cenu popravke. Ako ne utvrde kvar nema naplaćivanja.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 17. avg. 2014. u 19:40h

totti piše:Ja i dalje ne mogu da verujem da je neki majstor savetovao 15W-40 u bilo koji savremeniji motor...

Sent from Sony Xperia M2
totalno nije normalan, ja mu ne bi ni kosilicu za travu odneo da pogleda besplatno, to ulje nevalja za turbo, nevalja za motor ......

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 17. avg. 2014. u 19:57h

popovicvl piše: Sto se tice cene ljudi gube iz vida par cinjenica, a to je da Castrol posluje u okviru BP Petroleum-a, a Ford Formulu proizvodi bas taj isti Castrol. Tako da je ne razumem zasto ljudi kupuju bilo koje ulje pored Ford Formule F.
Stvar je više u mentalitetu u kom se odomaćila izreka "ako ne znaš šta je dobro, pitaj šta je skupo". Da ulje pod imenom Ford košta bar 1000 dinara litar svi bi ga kupovali i apsolutno se niko ne bi razmišljao.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 17. avg. 2014. u 20:20h

jes i ovom pise full sintetik a ovom drugom 'kao' sintetik :D

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » nedelja, 17. avg. 2014. u 21:49h

A i što se tiče gradacije ulja, mnogi samozvani majstori guraju onu priču kao '' taj auto je prešao već više od 150k i sada treba da se sipa 15w 40.'' Imao sam takve predloge, pre i kao laik slušao sam pametnjakoviće.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » nedelja, 17. avg. 2014. u 22:27h

A da ti majstori nemaju malkice neki dogovor sa prodavcima, pa zato forsiraju to ulje posto pretpostavljam da se slabije prodaje?
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 17. avg. 2014. u 22:48h

Nemaju, nego jednostavno imaju neke stare zaostale navike i spoznaje motora i mehanike pa i dalje misle da sve školjke nadžive motor, da se generalne rade na 100-150.000, da su motori koji su prešli više odlični primerci konstrukcije i kvaliteta i kao takvi jako retki i jedinstveni...
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 08:50h

Мало је мајстора на нашим просторима који уопште прате трендове и новитете у области у којој зарађују за хљеб. А навика и устаљених мишљења (углавном митова и легенди) се јако тешко ријешити. Типа да је М+С гума љето зима....нема шансе да објасниш да није.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 09:30h

Pančevac piše:A i što se tiče gradacije ulja, mnogi samozvani majstori guraju onu priču kao '' taj auto je prešao već više od 150k i sada treba da se sipa 15w 40.'' Imao sam takve predloge, pre i kao laik slušao sam pametnjakoviće.
to je bilo nekada za golf dva, danas svako zna da to nesme tako!

Dalmatinac
Poruka: 1257
Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 16:28h

Pančevac piše:A i što se tiče gradacije ulja, mnogi samozvani majstori guraju onu priču kao '' taj auto je prešao već više od 150k i sada treba da se sipa 15w 40.'' Imao sam takve predloge, pre i kao laik slušao sam pametnjakoviće.
Upravo je ovo bio slucaj, kazu auto ima 170 000 treba da se sipa 15w40 jer je gusce.... a ja sam im rekao da necu nego da cu sipati castrol ne iz razloga sto je skup nego sto nisam nasao ford formulu u Subotici, a vec sam procitao da je i jedno i drugo Castrol samo se na formulu "sumnja" da je polusintetika... tako sam procitao na ovom forumu u temi nekoj tamo "koje ulje sipate u tdci" i slicna rasprava je bila u vezi 15w40 i 5w30
Slika
Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 2002.
Programming

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 17:40h

Čekčekček. hoćeš li da kažeš da Grand Motors ispostava u Subotici nema Ford ulje? :wtf:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 18:07h

Mene više zanima šta je bilo na kraju, jel ga je ubio il... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ford weist den Weg.

Dalmatinac
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 18:54h

BojanM piše:Čekčekček. hoćeš li da kažeš da Grand Motors ispostava u Subotici nema Ford ulje? :wtf:
Ne znam, od kad su mi tamo uzeli 2000 ni za sta, tamo ne idem ni da je cena kao za 1L Rose mrgreen
911s [SK] piše:Mene više zanima šta je bilo na kraju, jel ga je ubio il... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Nije jos ali ima tendenciju :woohoo:
Slika
Programming

Dalmatinac
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » ponedeljak, 8. dec. 2014. u 15:40h

Mali update na temu. Resio sam sve pre koji mesec pa samo da podelim iskustva. Na kraju nije bilo nista od ranije pominjanih stvari vec su dve dizne (treci i cetvrti cilindar) imale ogroman preliv - citaj neispravne. Kada sam vec menjao dizne odlucio sam i da za svaki slucaj uradim servis pumpe visokog pritiska i ciscenje rezervoara i celog sistema ubrizgavanja (cevi i to).
Motor je sada totalno drugaciji, nema skakutanja obrtaja na leru, drzi obrtaje kad je hldadan, radi mirno skoro kao benzinac a LIMPa vise nema. :ford:
Slika
Programming

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“