Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Sierra dohc, problem. POMOC.

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Re: Sierra dohc, problem. POMOC.

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 17. avg. 2014. u 17:30h

Da li je vakum crevo za map celo i da se nije smaklo negde.
Ja sam po auta rasturio dok to nisam video.
Kod mene kada se smakne to crevo radi kao na 3 klipa i neide nikako.
Slika
Slika

pavke_88
Poruka: 209
Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h

Poruka od pavke_88 » nedelja, 17. avg. 2014. u 20:42h

Gledao sam malo pre to crevo i u redu je, nije nigde osteceno i stoji na mestu. Videcu sutra sta cu dobiti kada stavim nove kablove, inace danas terao auto kod majstora da ga malo bolje pogleda i kaze mi da stavim nove kablove i svecice pa onda da vidim, ako i dalje bude tako radio, onda ce ici dalje... Da li ima jos neko crevo da procerim osim to od map-a i sa klapne gasa? Ima i ono na usisnoj, neka kao plasticna cevka, i nju sam proveravao, tako da ne znam vise sta da mu radim. :blink:
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. :)

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 02:30h

Cek pa da nisi koju diznu slucajno otkacio? pri vadjenju kablova/svecica?
Slika Slika
Slika

pavke_88

Poruka od pavke_88 » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 12:59h

Hm, pogledacu jos jednom, mada sam proveravao i deluje mi da je sve na mestu, nego kod mene ima tu nekih silnih ziva od te struje za dizne a kod tebe Scorpio 696 vidim da je sve spakovano u crevu, sto je jako prakticno, mislim nema sta da ti se pokida ili otkaci kao sto kod mene moze biti slucaj. Kako da proverim da li ima struje u diznama, jer sumnjam, bas na to sto si mi ti uocio, da sam mozda i neku zicu pokidao ili sta vec pa neka dizna brljavi ili sta vec... Jel mogu to nekako pomocu unimera da vidim? Hvala na pomoci jos jednom...

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 15:19h

Ovako je nekad kod mene izgledalo
Slika
Evo i seme ako je nesto pokidano
Ovako je sve spojeno. (sve boje zica su fabricke (kod mene je skorpio ali misim da je za sierru isto)
Slika
Za nase dizne je utikac na plasticni klik i jako lako moze spasti, dok noviji modeli imaju oprugu i metalni deo i nemogu slucajno spasti.
Rad bez dizne je isti kao kad svecica neradi.
Kablove i svecice nove kao sto ti rece majstor i dobro sve prekontrolisi.
Slika

pavke_88

Re:Sierra dohc, problem. POMOC.

Poruka od pavke_88 » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 16:56h

Upravo sam i dizne pregledao i sve je na mestu, svaki kabal sam posebno promrdao i sve dobro stoji, cak sam i isprobao sa drugom bombinom i isti simtomi, cas ima cilindar, cas ga nema, dok na benzinu mnogo bolje i stabilnije radi mada u voznji to se mnogo vise oseti. Nista, sutra idem po kablove i svecice pa cemo videti, inace Scorpio 696, sta da ti kazem osim SVAKA CAST na svim ovim ilustracijama i sugestijama, imam utisak da bih generalnu mogao uz tvoju pomoc da uradim... :D Da li si to nekada auto rasturao pa belezio slikama sve to ili na licu mesta, po potrebi? Ja nisam dovoljno strucan, ali ucim po malo jer me sve to zanima i volim, nego me cesto eto tako neki problemi sprece pa dignem ruke od svega i cak za neke sitnice oteram majstoru, jer izgubim i zivce i strpljenje i onda nista ne uradim. Ja sam pre par godina imao peh sa glavom, i sve skupa me izaslo vise od 600 evra (samo glava 200e, druga, polovna) i od tada gledam da sve sam naucim i uradim, koliko god je moguce jer ne zelim da me ovde, mnogi i nabedjeni, majstori deru... :)

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 19:19h

Ima i dobrih majstora samo ih je teze naci.
Kada sam spizdio pare poceo sam sve sam.
Papir, olovka i foto aparat-mobilni i lagano.
Sve se moze ako se hoce.

Ma jel ti imas i plin ugradjen?
tu nisam strucan jer to dodatno moze da komplikuje stvari.
Slika

pavke_88

Poruka od pavke_88 » ponedeljak, 18. avg. 2014. u 19:34h

Imam, sekvent ugradjen, do sada odlicno sluzio. Mislis da on moze da napravi problem i na benzin? Ja sam to cuo da je moguce ali sam bio skeptican, mada sta znam. Pa ako ovo ne resim, onda cu onom sto mi ugradio plin da teram, ne znam vise sta da mu radim...

pavke_88

Poruka od pavke_88 » utorak, 19. avg. 2014. u 21:56h

Resen problem, konacno, eto posle silnih pretpostavki i nagadjanja sta sve moze biti, uspostavilo se da su kablovi bili u pitanju, kupio danas u Euro07 kablove Eyquem, cena 2500 dinara i sada auto sapuce, cini mi se da nikada lepse nije radio :) no, kabal od bobine je nesto kraci, za nekih santimetar, dva, ne znam zasto kada mi je lik nasao po modelu? A i one plasticne lule, sto idu na svecice, njih nema na ovim kablovima, ali sam u svakom slucaju iste nabacio i sada radi bez problema. Hvala svima na pomoci oko resavanja ovog problema, ipak sam prosao mnogo bolje nego da se motor morao rasturati... :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“