Mondeo mk3
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: petak, 25. jul 2014. u 16:14h
Mondeo mk3
Mondeo je 2002g.2.0tddi,85kw.
Vracao sam se sa mora,i u Prijepolju je se auto ugasio,sam od sebe sa vise od pola rez goriva,
probao sam na vucu ali nista.
Kada sam ga doslepao kod majstora on je konstatovao da je otisla pumpa od goriva(i mala kod rezer.,i BOš).
Kupio sam polovnu i zamenio je,nije htelo da upali,otisao po drugu i sad je isto.
Baca gorivo na dizne,ima dovod goriva,ali da upali nema sanse.
to je ukratko moj neki problem,ako treba jos informacija recite sta vas zanima pa da napisem.
Nadam se da mi neko moye pomoci oko ovog problema.
Vracao sam se sa mora,i u Prijepolju je se auto ugasio,sam od sebe sa vise od pola rez goriva,
probao sam na vucu ali nista.
Kada sam ga doslepao kod majstora on je konstatovao da je otisla pumpa od goriva(i mala kod rezer.,i BOš).
Kupio sam polovnu i zamenio je,nije htelo da upali,otisao po drugu i sad je isto.
Baca gorivo na dizne,ima dovod goriva,ali da upali nema sanse.
to je ukratko moj neki problem,ako treba jos informacija recite sta vas zanima pa da napisem.
Nadam se da mi neko moye pomoci oko ovog problema.
i da imam,odakle mi.
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Re: Mondeo mk3
Menjaj majstora 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Pod predpostavkom da su obe i dobavna i bosh pumpa ispravne, postoji mogući problem je da je povukao vazduh i da zato sad neče da upali, ali to svaki kršteni majstor mora da zna da odzrači.
Sledeće je koliko se ja sećam mora i da mu opet programira ECU da bi radio kako treba.
Sledeće je koliko se ja sećam mora i da mu opet programira ECU da bi radio kako treba.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
Šta je to ECU,jel to kodiranje pumpe ili nešta drugo??
Gorivo baca na dizne normalno,na dijagnostici ne pokazuje nikakvu grešku,vergla normalno (akum.je nov).
samo mu iskače ovaj osigurač(u sredini žuti) čim da kontakt.čak i kada raskači grejače.
https://www.google.rs/url?sa=i&rct=j&q= ... 9932619048
Gorivo baca na dizne normalno,na dijagnostici ne pokazuje nikakvu grešku,vergla normalno (akum.je nov).
samo mu iskače ovaj osigurač(u sredini žuti) čim da kontakt.čak i kada raskači grejače.
https://www.google.rs/url?sa=i&rct=j&q= ... 9932619048
i da imam,odakle mi.
- FM III
- Vremenski policajac
ECU ili elektronska konrolna jedinica koja kontroliše rad svih senzora i količine ubrizgavanja goriva kroz dizne.
Verovatno je otišao neki od senzora pa mu ne dozvoljava da upali. Reci mi da li je radjena dijagnostika i koje greške očitava?
Gde se sada aauto nalazi?
Za nešto više moraćeš kod nekog majstora koji ima dijagnostiku i koji zna da radi baš Forda.
Verovatno je otišao neki od senzora pa mu ne dozvoljava da upali. Reci mi da li je radjena dijagnostika i koje greške očitava?
Gde se sada aauto nalazi?
Za nešto više moraćeš kod nekog majstora koji ima dijagnostiku i koji zna da radi baš Forda.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
Auto je u Uzicu kod Ljubana,na dijagnostici nema nikakvih greski ni kodova da izbacuje.
Što se tice osigurača,to je onaj žuti od 60 A,on pregori cim se da kontakt,inače je od grejača,ali izgleda da je još od nečega.
Što se tice osigurača,to je onaj žuti od 60 A,on pregori cim se da kontakt,inače je od grejača,ali izgleda da je još od nečega.
i da imam,odakle mi.
- FM III
- Vremenski policajac
Ne bih znao da ti pomognem, ali mu izgleda treba jedan dobar električar po meni. Možda se javi neko ko ima više znanja o ovome.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
cudi me za Ljubana da to nije resio..
-
Vlade je bio i kodirao pumpu,ali neće da upali nikako.Kaye Ljuban da na ovako nešta još nije naišao.
i da imam,odakle mi.
-
ne,ovo je neverovatno,znači sve je pregledano,dijagnostika,pumpa,dizne,instalacija i ništa,auto ispravan,a neće da upali(da je ispravan upalio bi).
Čak je vučen oko 1000metara i ne vredi.Prosto ne znam šta više da radim,jedino da idem da kupim 200ml benzina(haha).
Čak je vučen oko 1000metara i ne vredi.Prosto ne znam šta više da radim,jedino da idem da kupim 200ml benzina(haha).
i da imam,odakle mi.
-
ima li iko ideju,koliko moze da kosta motor za Mondea tddi verzija???
i da imam,odakle mi.
-
- Poruka: 76
- Član foruma od: četvrtak, 29. maj 2014. u 22:30h
i niko nezna sta je
-
jok brate mili,niko ne moze da ga upali,a kao sve ispravno,3 dijagnostike promenjene,
,zlo jedno.

i da imam,odakle mi.
-
- Poruka: 39
- Član foruma od: nedelja, 7. jul 2013. u 16:33h
To je isto bilo kod mene,to djubre treba zapaliti(bez uvrede),jer 3 majstora nisu mogla nista da urade.
Poslednja izmena: djuka, na dan četvrtak, 21. avg. 2014. u 17:18h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Arbeit macht frei.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
-
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Mislis na majstore?!djuka piše:to djubre treba zapaliti(bez uvrede),jer 3 majstora nisu mogla nista da urade.
-
Ne,ne,na tip i marku vozila.Majstori su posebna prica,svaka cast coveku koji kaze"ja neznam sta je u pitanju i nemogu da ovo resim",a ne kao ostali sto znaju sve pa na kraju vise stete nego koristi.
Izvinjavam se ako je neko nesta licno shvatio,nije bila namera.
Izvinjavam se ako je neko nesta licno shvatio,nije bila namera.
Arbeit macht frei.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Izgleda da cemo u off, taman mi dosadno :-)
Filipe tjeraj auto nekom drugom, kako ne moze da se nadje sta je, podsjetilo me na mene kad je focus vukao zrak, dosli doktori svaki upire prstom u nesto ja samo vozim po dijelove i mijenjam a auto i dalje ne pali, krivo meni, kupio auto, odradio servis, nove gume, 500 evra dao a on nece da upali. Naidje jedan stariji majstor, ne radi kao mehanicar nego na odrzavanju industrijskih masina i rijesi problem za minut, jbg
Bez uvrede, 90% automehanicara su debili, pa znam ih iz osnovne skole ko je ko i koliko mozga ima, cast izuzecima. Danas posao automehanicara zahtjeva mnogo vise nego nekad, i ne moze budala da ga radi. Najjace mi je bilo kad lik kupio neku univerzalnu dijagnostiku, nije prevedena a on ne zna rijeci engleskog, ima napisano na papiru sta treba da klikne da iscita greske
Pa ti daj da ti popravi auto, s druge strane imas pametne momke koji prate auto industriju, uce konstantno i usavrsavaju se i nema kvara koji nece rijesiti. Normalni kazu dovezi, napravicu, to je samo auto, nije operacija srca, a nenormalni misle da drze boga za jaja sto znaju popraviti auto
Filipe tjeraj auto nekom drugom, kako ne moze da se nadje sta je, podsjetilo me na mene kad je focus vukao zrak, dosli doktori svaki upire prstom u nesto ja samo vozim po dijelove i mijenjam a auto i dalje ne pali, krivo meni, kupio auto, odradio servis, nove gume, 500 evra dao a on nece da upali. Naidje jedan stariji majstor, ne radi kao mehanicar nego na odrzavanju industrijskih masina i rijesi problem za minut, jbg
Bez uvrede, 90% automehanicara su debili, pa znam ih iz osnovne skole ko je ko i koliko mozga ima, cast izuzecima. Danas posao automehanicara zahtjeva mnogo vise nego nekad, i ne moze budala da ga radi. Najjace mi je bilo kad lik kupio neku univerzalnu dijagnostiku, nije prevedena a on ne zna rijeci engleskog, ima napisano na papiru sta treba da klikne da iscita greske

- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Tddi je jednostavniji motor.Garantujem da ce krsten majstor naci problem za 5min.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Motor nije samo gomila delova koje treba promeniti u slucaju kvara. Pravi majstor mora da razume kako radi motor i cemu ovaj ili onaj deo. E tek nakon toga moze da se menja.
Cela ova prica me bacila u off, ali moram da vam ispricam jedan detalj.
Momak koji radi u servisu u Novom Sadu bio je u Nemackoj pola godine da radi i usavrsava se na radu u nekom tamo servisu. Pitam ga jel naucio nesto, "ne". Kaze tamo se sve svodi na dijagnostiku, menjanje delova dok se ne useres. Prosto nije dozvoljeno u servisu da ti pametujes, kaci dijagnostiku i bojim se da te nista nisam pitao.
Cela ova prica me bacila u off, ali moram da vam ispricam jedan detalj.
Momak koji radi u servisu u Novom Sadu bio je u Nemackoj pola godine da radi i usavrsava se na radu u nekom tamo servisu. Pitam ga jel naucio nesto, "ne". Kaze tamo se sve svodi na dijagnostiku, menjanje delova dok se ne useres. Prosto nije dozvoljeno u servisu da ti pametujes, kaci dijagnostiku i bojim se da te nista nisam pitao.
-
- Trovač foruma!
Jest al minimum pola ljudi koja zivi od tog posla ne zna kako taj motor radi, nekad se bas iznenadim, ja onako kontrolno pitam za nesto sto znam, sta je ovo i cemu sluzi, kakvih tu sve odgovora nema. Meni su se najvise jadali jer u njemackoj moraju postovati proceduru zamijene dijelova, znaci po servisnom uputstvu, ako treba 10 puta dici i spustiti auto da se nesto skine, dizaces ga i spustati 10 puta, a mozda se moglo i iz dva puta ali toga nema, radis kako je propisano jer tako nema greske, moras postovati i vremenski normativ, ako je za neki zahvat propisano 1.5 h i tako se naplacuje nema to uraditi za pola sata pa daj brze drugi auto u radionu, ako zuris onda grijesis i neko moze da pogine ili da se napravi materijalna steta
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
+1
Вељо свака ти је к'а владике.
Вељо свака ти је к'а владике.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
- Trovač foruma!
I ovo bio i servisu u de i nije nista naucio, ima ljudi koji rade par godina tamo i ne znaju rijeci njemackog, zato sto tamo krece sa nasim ljudima a njima u grupi dovoljan jedan da moze otici po pivo. Kad tamo ode mehanicar specijalizovan za neku marku vozila, on prvo mora da zna njemacki da razumije predavanja, mora da nauci sve jer je mrtav ako ne nauci. Jedan moj poznanik drzi Man-ov servis, njemu Man placa po normativu koji pise u Manwisu, recimo 50 evra sat, normativ da se odredjeni kvar rijesi recimo 6 sati, Man ti plati 300 evra a ti si mozda radio 7 dana ko ti je kriv, bio si pozvan da odslusas predavanja, bio si, dobio licencu, e sad ako nisi razumio kad ti u servis udje vozilo u garanciji a ti ne znas da rijesis kvar sjedi i placi
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Наравно да је тако друже. Знање је све. Не можеш сада ни бити мајстор керамичар, а да немаш нове алате и да не знаш нове материјале који се тамо користе, а да не причам о механичарима који би требали поправљати тако компликоване ствари као што су моторна возила.
Ево мој друг, Драшко који је стварно добар механичар, али не зна ни ријеч енглеског је схватио да не може да се бави тим послом ако не почне да учи и језик и знање. Сјећам се колико су му се људи смијали када је купио неку талијанску дијагностику само зато што је италијанска (да се не лажемо ради се о некој скупој марки али не могу се сјетити како се зове). Фора је у томе да ликови који су му је продали нису хтјели да му је испоруче док није отишао у Италију да научи како се то користи. Кад се вратио причао нам је колико смо ми далеко од неких ствари тамо на западу, а и он је промијенио комплетан концепт свог сервиса. Иако човјек ради под киријом након само годину дана развио је посао и добро живи од тога. Стално иде на курсеве и семинаре који организују представници разних произвођача ауто дијелова што веома мало механичара ради. Ваљда мисле да им то не треба, шта ли.
Вјерујем да ћеш и ти тај проблем ријешити само да нађеш правог мајстора који се разумије и зна оно што ради.
Ево мој друг, Драшко који је стварно добар механичар, али не зна ни ријеч енглеског је схватио да не може да се бави тим послом ако не почне да учи и језик и знање. Сјећам се колико су му се људи смијали када је купио неку талијанску дијагностику само зато што је италијанска (да се не лажемо ради се о некој скупој марки али не могу се сјетити како се зове). Фора је у томе да ликови који су му је продали нису хтјели да му је испоруче док није отишао у Италију да научи како се то користи. Кад се вратио причао нам је колико смо ми далеко од неких ствари тамо на западу, а и он је промијенио комплетан концепт свог сервиса. Иако човјек ради под киријом након само годину дана развио је посао и добро живи од тога. Стално иде на курсеве и семинаре који организују представници разних произвођача ауто дијелова што веома мало механичара ради. Ваљда мисле да им то не треба, шта ли.
Вјерујем да ћеш и ти тај проблем ријешити само да нађеш правог мајстора који се разумије и зна оно што ради.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin