Ja sam naručio s te stranice i dosta brzo mi je stiglo, 7-10 dana je trebalo od narudžbe do isporuke.
Procedura je jednostavna, moraš napraviti account, upisati svoju adresu i podatke s kartice. Ništa komplicirano.
Kad ubaciš u košaru i odeš na check out, onda upiši 1 od ova dva koda za 5% popusta: like-dc ili d-world. Like-dc radi samo jednom, više se ne može iskoristiti.
Možeš kupiti i na ovoj stranici: http://www.shinearama.co.uk
Iskombiniraj šta ti je povoljnije. Kod za 8% popusta je H9118
Omjeri snow foama se razlikuju, sve ovisi koji koristiš i koji je stupanj zaprljanja. Sa VP pH neutral radim tako da ulijem 50-100 ml snow foama i ostatak topla voda. Boca je 1 L.
Dok npr. sa Hyper washem i Eagle One car sudsing soap je drugačije, tad moram staviti 200 ml i ostatak toplu vodu. Toplu vodu stavljam tako da bude bolja pjena.
Omjeri su ti u tom rasponu, 50- 200 ml snow foama i ostatak voda. Nećeš napraviti nikakvu štetu ako pretjeraš s omjerom, jedino što neki snow foami skidaju vosak pri jačim koncentracijama.
Foam lance ima na vrhu kotačić za štelanje količine pjene, + i -. S tim se poigraš kako želiš.
Ja radim tako da ga odvrnem na maximalnu pjenu, vratim kotačić pola kruga i onda napršćem auto. Kad pređem cijeli auto, onda vratim na max i nanesem pjenu.
Svi ti namjenski snow foami NE štete laku.
Što se trljanja tiče - NE sa snow foamaom. To je predpranje koje služi da otpusti što je više moguće prljavštine. Većina snow foama izdrži na laku 5-10 min, osim Autobrite Magifoama koji može izdržati i do pola sata. Neznam za niti jedan drugi koji može toliko dugo biti na laku.
Kad vidiš da je pjena oslabila, isperi sa mini washem i zatim slijedi pranje - poželjno je koristiti metodu s 2 kante i rukavicom. U jednoj je šampon s vodom, u drugoj obična voda u kojoj ispireš rukavicu. Uvijek trljaj vodoravno ili okomito, nemoj raditi kružne pokrete.
Da bi pripomogao pretpranju, možeš dodati i do 50 ml univerzalnog sredstva za čišćenje u foam lance skupa sa snow foamom i vodom, ali to ne prakticiraj često jer APC hoće pobjeliti plastike.
Za ovo služi snow foam:

Lijepo se vidi prljavština sa felge: