Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Čudan problem?!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Čudan problem?!

Poruka od SimkeFordMK3 » petak, 29. avg. 2014. u 11:19h

Sinoć sam imao veoma čudnu situaciju... :wtf:
auto mi je ceo dan bio na parkingu... vozio sam nekih 10ak km i primetim da mi skala od temperature polako prelazi normalu... malo preko pola... reko nije to ništa,nastavim dalje kad skala nastavlja da se penje... :eek:
odmah stanem... pustim ventilaciju na max , na kontaktu ostavim auto... posle minut otvorim haubu i čep od boce za vodu... kad nema vode a prekjuče je bila malo iznad min... pogledam ispod kola kad kaplje voda ,kap po kap...
tu mi je odmah bila pumpa.. uzmem 5l destilovane vode i naspem u bocu... i voda i dalje kaplje samo više.. bukvalno curi... kaplje malo levo od sredine... ali iz boce ne curi...
ja pomislim da je neko crevo bušno i sednem u auto ,pozovem tatu da dodje sa drugim autom... trebalo mu je sigurno pola sata da dodje... auto se za to vreme skroz ohladio...
naspemo sada običnu vodu da vidimo gde curi i dalje nemožemo da provalimo...
ništa, upalimo aute krenemo kući... sve normalno, temperatura OK...
Jutros ustanemo, ja mislim sva voda je ponovo izašla.. otvorim čep od boce.. kad ono voda na max... evo došao sam na posao sve OK temperatura Ok voda nigde ne curi?! ništa mi nije jasno...
Da li je moguće da neko crevo samo pod velikom temperaturom propusti vodu?!?
ili mi se neki gremlin zavukao pod haubu :wtf: :doh:
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Čudan problem?!

Poruka od milan_gt » petak, 29. avg. 2014. u 11:28h

moguce da ti je pumpa zveknula..

SimkeFordMK3

Poruka od SimkeFordMK3 » petak, 29. avg. 2014. u 11:46h

Mislim da mi je vodena pumpa zajedno sa servo pumpom.. .a koliko znam one se nalaze sa desne strane gde je onaj kaiš.. ne znam.. nisam siguran.. meni je kapljalo negde od prilike ispod lanca... e sad ne znam da se nije gde slivalo...
a kako sada drži vodu ako je otisla.. jel to pusti samo kada se pregreje...?!
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

SimkeFordMK3

Poruka od SimkeFordMK3 » subota, 30. avg. 2014. u 09:14h

Sinoć i jutros sam dolio po pola litra vode... :doh:
ipak je nešto bušno.. oterah auto kod majstora da mi pregleda sve...

SimkeFordMK3

Poruka od SimkeFordMK3 » subota, 30. avg. 2014. u 19:00h

Našli smo gde je ispuštalo vodu... ipak je u pitanju crevo... i nije htelo da pusti vodu sve dok auto nismo bas izvozali... dok pumpa nije podigla pritisak i onda je počelo da kaplje... :D
e sad šta mi je činiti... da li da poručujem ona creva što su neki sa foruma uzimali za intercooler ... ili da skinem sa nekog polovnjaka :wtf:

Ako bih poručio ona creva koliko bi trebalo dana da stignu?! imam drugi automobil ali mi treba i ovaj... imam dosta posla sl. sedmice...

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 30. avg. 2014. u 20:57h

pa idi u kit komerc u ue i kupi..

SimkeFordMK3

Poruka od SimkeFordMK3 » subota, 30. avg. 2014. u 23:37h

zaboravio sam na njih... zvao sam ostale servise niko nema... a treba im nekoliko dana dok stignu.. pa zato.. nadam se da će oni moći brže da nabave...
najvažnije je da je problem nadjen... :D
Može lock :lock:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“