Engine Sistem Failure - Focus 2007
Moderator: Dragomir
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Engine Sistem Failure - Focus 2007
Ja bih to cipovao na 170 i zaboravio probleme. Nisi imao srece, ali sad bi trebao da cipujes auto i budes srecan.
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Slazem se sa Popovicem. Sad makar znas sta vozis, jeste, spucao si 1000E u njega, ali nema da te boli glava 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- popovicvl
Ako ce ti biti lakse da prihvatis cinjenicu da si upucao 1000 eura u auto, ja sam u mog Mondea upucao 1500 bez da mu fali nesto, jes da sam se nakupovao gluposti, ali i onih bitnijih stvari, lova ode. Spisak nije ni blizu kraja, ima tu jos bar 500 da kazem to je to.
Auto = Trosak.
Auto = Trosak.
-
- Poruka: 77
- Član foruma od: utorak, 19. feb. 2013. u 16:54h
I to što kažete, sad bar mogu da ga čipujem bez bojazni da će se raspasti motor (valjda turbina i kvačilo neće
)

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Kad se moj nije raspao sa mnogo vecim povecanjima, ti nemas zasto onda brines.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
Pa brinem se za tu turbinu i set kvačila sa zamajcem, još i to kad bih morao da menjam u skorijoj budućnosti završio bih u ludari. Koliko se povećava pritisak turbine pri čipovanju?
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
maksimalno za 0,15.
kod turbine nije problem pritisak, turbinu ubija temperatura izduvnih gasova.
kod turbine nije problem pritisak, turbinu ubija temperatura izduvnih gasova.
Chip tuning za Ford-ove
-
Evo da napišem još jedno iskustvo koje me koštalo. Drugi dan nakon što sam uzeo auto, prvo paljenje auto nemirno radi, kad ga vozim na 1800-2000 obrtaja kao nešto da zatrokira, svratim do servisa, kažu sigurno je do te dve dizne od Sima i Gileta, pošto su moje dve poslate na proveru u Stopanju u auto servis Goran i tamo su rekli da su te dve u redu. Prvo smo pomislili da nisu u redu te dve Simove dizne i ne budem lenj, odem kod Sima i Gileta i pitam ih da mi daju još dve dizne da probam pošto one dve što su mi dali verovatno ne valjaju. Daju mi oni njih, ja do servisa, opet isto sve. Opet mi pomislimo da Simove dizne nisu dobre jer su one dve proverene u Stopanji. Rešim ja da odem u Stopanju i da vidim valja li koja od te četiri Simove dizne (dve u motoru i poneo sam dve u kutiji). Zovnem vlasnika, zakažem za sledeći dan u 8 ujutru. Ustajem u 6h, krećem i stižem u 8:02, otvorena vrata servisa, nigde nikog, posle 3 minuta stiže kombi sa 3 radnika i 3 radnice. Kažu mi evo sad ćemo da dođemo da pogledamo. Al ne lezi vraže, to sad ćemo je značilo 40 minuta jer su gospoda čekala da se skuva kafa, pa da je popiju natenane, zezajući se kao da imaju ceo dan na raspolaganju. Stajao sam tu u servisu pored auta 40 minuta (niko me nije pitao ni da li ću vode da popijem), na šta sam pitao momke hoće li skoro krenuti na šta su me bledo pogledali. Posle 5 minuta se svi izgubiše, jedan se vrati, otvori haubu i poče da mi skida filter goriva, pogleda ispod filtera, kaže ima malo opiljaka, ček da zovnemo gazdu da vidimo šta kaže. Nema gazde još 15 minuta, ja ga zovem na mob i pitam kad će da dođe do servisa, na šta on meni kaže evo me u servisu
Izađe gazda, kaže treba to da vidiš (pumpu), zeznuće ti dizne, tamo vamo, ali fino priča čovek, kulturno. Ja znam da je u redu pumpa i kažem da mi skinu te dve dizne od Sima što su u motoru i da ih provere + one dve u kutiji što sam im stavio na kutiju sa alatom. Čekao sam do 9:15 da ih skinu i da odnesu na testiranje (a nikog nisu imali u servisu osim mene). Malo sam ispitivao tog dečka što je skidao dizne, neka pitanja o diznama i lik zalomi nešto kad je skidao, poče da psuje (ne mene, nego dizne i ko ih tako napravi), vidim fali nešto dečku u glavi. Skinu on dizne, ja sedoh u kola, i čekah, nisam siguran, nekih sat vremena na šta pitah drugog dečka kad će da završe, on kaže za 10 minuta. Prođe 10 minuta, dođe on i kaže da su obe (2 a ne četiri) dizne u redu
Kako je moguće jbt, u redu te dve, u redu ove dve moje a auto ne radi kako treba. Vratiše oni te dve na auto gde su stajale, probaše da upale kad neće. Ja gledam u čudu i pitam šta je sad, kažu uvukao vazduh. Ja pitam gde, oni kažu kad su skidali filter goriva, to je mana tim 2.0tdci, kad uvuku vazduh neće da upale, 4 puta su mi menjali ulje u Čačku i nikad se to nije desilo
Vergla on i vergla (psuje majku i sve ostalo, sam sebi u bradu) i neće auto da upali, na šta oni izguraju auto i upale na gurku
Kažem šta je sa one dve dizne što sam doneo u kutiji i stavio im na kutiju sa alatom, kažu nisi nam rekao, jel treba da proveravamo? Ja kažem naravno da treba. Opet čekaj pola sata, ja uđem u njihovu kancelariju gde je prijem mušterija, nema nikog. Vidim iza kroz staklo onaj lik što voli da psuje se naslonio na nešto, ja mu pokažem rukom da dođe da ga pitam nešto (on me pogleda i prevrnu oči u fazonu opet ovaj smarač), ustade on i ode negde, ja pomislih vidi majmuna kako me iskulira. Vraća se on posle 2 minuta sa druge dve dizne, kaže da su kao nove. Ja opet u čudu, moje dizne poslate 7 dana pre toga kod njih i rekli mi da su dobre, ove 4 od Sima isto dobre, a auto ne radi kako treba. Zovnem Tomu iz Čačka, pitam ga kako je moguće da su svih 6 dizni u redu a auto nemirno radi, on mi kaže da je to verovatno do uložaka i da mu je Goran (vlasnik te bosch radionice) rekao da može da se otvori dizna ali ne može bez saglasnosti vlasnika (mislio je da su 4 dizne Simove). Ja odem u kancelariju, tražim mlađeg gazdu (on vrši proveru na stolu) i kažem mu da otvori te 4 dizne koje su moje a 2 da ne dira, na šta on malo drsko meni kaže da ne može to da uradi (a njegov otac je rekao da može). Ništa, kažem ja njima da stave sve 4 Simove dizne da vidim kako će auto da radi. Ode onaj dečko da stavlja dizne, ja izlazim iz kancelarije, ulazim u servis i čujem onog lika da opet nešto psuje (začudih se stvarno), opet neki problem dok je vraćao dizne. Vidim da završava, odem ja da platim, cena 1440din provera po dizni (4 x 1440= 5760), i 2h ruke po 1440 din = 2880. Pitam ja devojku za šta dva sata ruke znajući da je sve ukupno imao max pola sata posla, na šta ona kaže da skidanje i vraćanje dve dizne računaju kao 1 sat, a za 4 dizne 2 sata
Progutam knedlu za taj rad i platim, sednem u kola, kad gle čuda (pozitivnog), auto odlično radi, kao nov, ali bukvalno. Iznenadio sam se, kez od uva do uva, ali sam došao do jednog zaključka, da ovi pojma nemaju. Te dve moje dizne su me zezale, a ovi su pre 7 dana rekli da su u redu i napravili mi dodatni trošak od 100e (80€ provera + 20€ gorivo), jer sigurno ne bih išao na proveru da su mi rekli da moje dizne nisu u redu, već bih stavio Simove i video da nema problema sa njima. Pitam gazdu servisa u Čačku kako je to moguće da ovi pogreše u vezi sa diznama, na šta mi on kaže da verovatno ne mogu da vrše punu proveru simensovih dizni već samo bosch i delphi. Poučen ovim iskustvom savetovao bih vam da ne sarađujete sa ljudima iz auto kuće Goran, selo Pajsak, opština Trstenik. Čak se razmišljam i da otvorim novu temu gde bih izneo ovo svoje iskustvo sa gore navedenim bosch servisom.

- popovicvl
Mislim da ima tema "servisi za izbegavanje", iznesi svoja misljenja svakako.
-
Hm, ne mogu da nađem temu sa tim nazivom.
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Mislim da je upravo u ovome i poenta jer ne postoji univerzalna masina za proveru dizni, a isto tako se za taj posao ide na obuku za rad na sistemima ubrizgavanja odredjenog proizvodjaca. U tom slucaju je njihova odgovornost jos veca jer rade nesto za sta nisu strucni, i sto ne mogu da odrade kvalitetno, i ispada da su samo hteli da ti uzmu pare (sto su na kraju i uradili, ali makar si resio problem).popovicvl piše:Pitam gazdu servisa u Čačku kako je to moguće da ovi pogreše u vezi sa diznama, na šta mi on kaže da verovatno ne mogu da vrše punu proveru simensovih dizni već samo bosch i delphi.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia