Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford sierra korpa kvacila

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Maresy
Poruka: 5
Član foruma od: subota, 3. nov. 2012. u 23:26h

Ford sierra korpa kvacila

Poruka od Maresy » sreda, 15. okt. 2014. u 20:48h

POtrebna mi je hitna pomoc oko korpe kvacila... Naime moja korpa kvacila je usled nekvalitetne popravke majstora ostecena, tj osteceni su napred oni zubici gde naleze druk lager... Inace radi se o ford sierri 1.8 td... E sad ja sam rasturio to i video u cemu je problem, ali sada nalazim samo korpe koje su bile na 2.0 benzin.... Mene interesuje da li su te korpe iste ili ne? I da li se od nekog drugog forda uklapa korpa da znam sta da trazim? Hvala unapred na pomoci...

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Ford sierra korpa kvacila

Poruka od van » četvrtak, 16. okt. 2014. u 09:31h

Не верујем да корпа може лоше да се монтира . Она се држи на 6 шрафова и належе на болцне , и немогуће је ставити је погрешно . Можда је био лош друк лагер , па је оштетио корпу ?
Елем ако је физички иста корпа од 1.8 тд и 2.0 безинца , стави ту од бензинца , јер је јачи мотор а корпа је дорасла томе . Јел причаш о новом или половном делу ?

Maresy
Poruka: 5
Član foruma od: subota, 3. nov. 2012. u 23:26h

Poruka od Maresy » petak, 17. okt. 2014. u 12:33h

korpa se ostetila zato sto menjac nije bio lepo ucvrscen od strane majstora...pa je druk lager ostetio korpu...
inace resio sam problem nasao sam korpu od 1.8 td... od benzinca se ne uklapa korpa...

Aca06

 
Poruka: 3151
Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h

Poruka od Aca06 » sreda, 26. nov. 2014. u 08:45h

:wtf: :wtf: jel hoces da kazes da majstor nije stegao sve srafove izmedju menjaca I morora :wtf: :wtf:

Na tom motoru ima sest srafova koji stezu motor sa menjacem. Korpa je mogla da se osteti prilikom montaze samo ako su nabijali na silu da udje spojnicka u lamelu , pa su iskrivili lepezu na korpi. Inace kad se ubacuje motor na menjac sto sam I sam radio mnogo je lakse nego ubacuvati menjac na motor. Spusti se motor ubaci spojnicka u lamelu I ostaje samo par milimetara pomeranja levo desno da udje spojnicka u nuteve koje ima na sebi. Naravno kad sve legne kako treba onda se stavljaju srafovi I steze se sve. Naravno moras da imas I alat za takvu rabotu. Ubacivanje motora ne moze da se radi na oruk nego samo sa visecom dizalicom. Izuzetno mora da se poklope pravci spojnicke I lamele jer mala odstupanja prave veliki problem oko ubacivanja. Jos nesto da te pitam zasto si radio sve ove radnje ? Zamena lamele ili nesto drugo :wtf: Ajde ako si u prilici slikaj nam tu stari korpu da vidimo ostecenja.

P.S. neki majstori ubace spojnicku u lamelu I odmah stavljaju srafove kako bi navukli menjac na motor.
Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 26. nov. 2014. u 09:33h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan