Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ne radi obrtomer na Sierri 2.0 dohc

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
batarihter
Poruka: 473
Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h

Ne radi obrtomer na Sierri 2.0 dohc

Poruka od batarihter » subota, 1. nov. 2014. u 18:42h

...sta se desava...ujutru kad upalim auto-cuju se hidropodizaci 2sec. i onda tisina-motor radi kako treba i onda mi i obrtometar radi....e sad,danas primetim da se vozim a obrtaljka mi ne radi....kazaljka mrtva-a hidropodizaci se cuju u toku voznje (nadam se da su to hidropodizaci)..auto se malo cuje kao dizel... :suicide:
..ja stanem-ugasim auto-sacekam 5 sec.-ponovo upalim auto-hidropodizaci se cuju 2 sec. pa onda prestanu i odmah mi i obrtometar proradi....
...sta je u pitanju????
...dal' da menjam vec ulje u motoru-a presao sam tek 5000km...ili sta??? ali ludim od onog zvuka motora,kao da vozim dizel :mad: samo da nije nesto ozbiljno :'(
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Ne radi obrtomatar na Sierri

Poruka od 911s [SK] » subota, 1. nov. 2014. u 19:18h

Hidropodizači su crkli od pogrešnog i neredovno menjanog ulja tokom istorije vozila. Da li se lampica za ulje ugasi kada se auto upali i da li upšte svetli kad se da kontakt?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Ne radi obrtomatar na Sierri

Poruka od Markedjani » subota, 1. nov. 2014. u 19:25h

Krstiću,ako su hidropodizači crkli onda su crkli... ne može malo da se ne čuju a malo da kucaju ko dizel.

S'toga problem je sledeći... tog trenutka kad se čuju hidropodizači pritisak ulja je nedovoljan da se napune isti sa uljem i da se ne čuju dok rade.

Uzroci su sledeći... loše ulje ili nedovoljna količina ulja,loš filter ulja,zapušeno sito uljne pumpe,olabavljen šraf uljne pumpe ili istrošena uljna pumpa,zapušeni kanali za podmazivanje uljem usled neredovnog menjanja ulja.

Neki hidropodizač kad crkne ili kad su svi crkli onda se čuju non stop al' to se retko dešava da crknu sami od sebe... uglavnom je neki problem sa podmazivanjem.

Što se tiče obrtaljke... apsolutno ne vidim nikakvu povezanost hidropodizača i obrtaljke,s'toga nemam ideju šta je tu problem.

I da... do dve sekunde je ok da se čuju hidropodizači na paljenju,sve preko toga nije ok. (posebno po hladnom vremenu i ako je sipano gušće ulje)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

batarihter

Re: Ne radi obrtomer na Sierri 2.0 dohc

Poruka od batarihter » subota, 1. nov. 2014. u 19:33h

...sad sam se spustio do kola i proverio....
-kad dajem kontakt "lampica za ulje" se upali...palim auto,i onda se ugasi....ali se hidropodizaci cuju,i obrtaljka mi sad opet nije radila....kad sam ugasio auto upalila se samo lampica "akumulatora"...
...sta da mu radim???menjam ulje???sad za 2-3 dana dolazim za Bg,jer smem da vozim tako auto??sta moze da se desi???u Bg bi ga terao kod Paje,jer treba da sredjujem stan u Zelezniku...
Ford Sierra 2.0i DOHC

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » subota, 1. nov. 2014. u 20:17h

Nije isto kada hidpodizač stalno lupa i kada lupa samo kada je prazan (tj dok se ne napuni uljem). Nov ne lupa nikad.
Da li si siguran da to možda ne lupaju podizači nego motor možda ne radi ujednačeno, na 3 cilindra ili kao sa pogrešnim paljenjem? Kako ide dok se to dešava?
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

batarihter

Poruka od batarihter » subota, 1. nov. 2014. u 20:24h

....primetio sam da auto dok radi na leru,neko vreme radi super-pa se onda na 5-10 sec. cuje "caktanje" pa onda opet super...pa onda opet "caktanje"....
...ujutru cu da proverim nivo ulja u motoru...ako je norm. izdrzace do Bg-a do Paje...pa ce da vidimo dalje...a hidropodizaci ako su crkli,kako se menjaju-na komad ili sve komplet??i koliko moze da me izadje ceh??cisto da znam... :punnish:
..a auto ide normalno..

...jedino u poslednje vreme sto mi smeta to "caktanje"...inace sve je ok....niti dize temp. niti slabo vuce..niti mnogo trosi...samo to klaparanje..i da,ta usrana obrtaljka sad... :ozid:
...ostanem li bez kola-nesmem da pomislim... :suicide:
Poslednja izmena: Markedjani, na dan subota, 1. nov. 2014. u 20:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu... ako si nešto zaboravio da napišeš koristi opciju Uredi!
Ford Sierra 2.0i DOHC

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 1. nov. 2014. u 20:30h

911s [SK] piše:Nije isto kada hidpodizač stalno lupa i kada lupa samo kada je prazan (tj dok se ne napuni uljem). Nov ne lupa nikad.
Da li si siguran da to možda ne lupaju podizači nego motor možda ne radi ujednačeno, na 3 cilindra ili kao sa pogrešnim paljenjem? Kako ide dok se to dešava?
A što onda u servisnom uputstvu piše da je normalno da se čuju hidropodizači pri paljenju ?!
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

batarihter

Poruka od batarihter » subota, 1. nov. 2014. u 21:06h

...citam i gledam sta sve moze da je zeza...
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... rra#p76982
- i lose ulje...
- i pumpa...
- i neki tamo nepovratni filter...
- i hidropodizaci...
- i jbm li ga...
... :'( :suicide: :shok:
Poslednja izmena: batarihter, na dan subota, 1. nov. 2014. u 21:08h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford Sierra 2.0i DOHC

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 1. nov. 2014. u 21:06h

Хидроподизачи када се чују цакћу , а дизел клапара .Звук који подећа на дизел мотор долазио од страдалих лежајева или болцни на клиповима

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » subota, 1. nov. 2014. u 21:18h

Markedjani piše: A što onda u servisnom uputstvu piše da je normalno da se čuju hidropodizači pri paljenju ?!
Mora da nismo onda čitali ista "servisna" uputstva, s obzirom da se ništa na tu temu o hidropodizačima ne govori ni u korisničkom uputstvu za Sierru ni u tehničkoj knjizi o DOHC motorima namenjenoj Fordovim servisima.

Nije sve ni u pritisku ulja. Davač u bloku meri pritisak u bloku, ali to ne znači da je dobra prohodnost ulja oko bregaste osovine i do nje.
S obzirom da je to motor sa dva lanca i dva hidrošpanera lanca, izvor zveketanja može biti i tu. Dalje bi majstor trebalo da utvrdi da li je to caktanje, zveketanje ili klaparanje, neistreniranom uvetu je to sve isto.
Ford weist den Weg.

batarihter

Poruka od batarihter » subota, 1. nov. 2014. u 21:22h

...ma bre,cuje se kao ujutru kad upalim auto,i dok se hidropodizaci ne smire posle 2-3 sec...
...e sad mene brine sto je takav "isti zvuk" poceo da se cuje i u toku voznje-i kad se to cuje,meni ne radi obrtometar,a to nema veze jedno sa drugim......
...znam da gusim,ali se plasim da ne sjebem motor...
Ford Sierra 2.0i DOHC

batarihter

Poruka od batarihter » nedelja, 2. nov. 2014. u 09:59h

...sad sam pogledao,imam ulje,ali pri donjoj granici (od max-do min nivo ulja je nize od sredine)....ali ga ima...dolio sam jos 1l 10-40 polusintetiku,malo sacekao,upalio sam auto,i opet se cuje "coktanje" i obrtaljka "mrtva"...jbm li ga...videcu sta ce da kaze Paja....jbm ti kad sam tutuban za kola... :ozid:
Ford Sierra 2.0i DOHC

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 2. nov. 2014. u 17:44h

Kod mene se cuju HP kad pustim da pandne ulje na minimum.
Pri paljenju a i ponekad u leru.
Kod mene se jako tesko moze ocitati nivo ulja
jedna strana sipke je stalno masna sa prekidima
dok druga kao moze da pokaze nivo.
Cim dolijem koliko treba viska caktanja vise nema.
Mozda je los filter stavljen ako je menjan.
H podizaci ako u toku rada budu besumni nije do njih
ali ako se javlja da izgube pritisak pa cakcu
onda vazi
ulje, pumpa pa i sami podizaci
negde gubi pritisak.
A mozda je i sito zapuseno
iznenadio bi se kad bi video sta sve bude u karteru.
A da nije polomljena vodjica lanca?
Onda je cuje kako lanac grebe po plastici.
Slika

batarihter

Poruka od batarihter » nedelja, 2. nov. 2014. u 18:13h

Scorpio 696 piše:Kod mene se cuju HP kad pustim da pandne ulje na minimum.
Pri paljenju a i ponekad u leru.
Kod mene se jako tesko moze ocitati nivo ulja
jedna strana sipke je stalno masna sa prekidima
dok druga kao moze da pokaze nivo.
Cim dolijem koliko treba viska caktanja vise nema.
...evo,jutros sam nalio 1l 10-40 polusintetike,i motor "prede".... ali me jebe ona obrtaljka...skinuo sam i kleme..mislio da ga restartujem-ali qrac..nece...sad u Bg, cu da odradim servis,pa cemo da vidimo ....jeste da imam stari auto,ali se trudim da ga odrzavam koliko mogu-jer mi je on sve..i za posao i za porodicu...i jeste da vredi 500e,ali jbg...NIKAD me na putu nije ostavio....a za sada za bolje nemam...
...nikad mi se nije desilo da sa Sierrom ostanem sa uljem na min.....jbg..videcemo...
Ford Sierra 2.0i DOHC

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » nedelja, 2. nov. 2014. u 22:04h

Најверднија ствар код аутомобила је да те добро служи и да ти не прави проблеме . А да ли кошта 300 е или 3000 е , тотално је небитно
Poslednja izmena: van, na dan nedelja, 2. nov. 2014. u 22:43h. Ukupno izmenjeno 1 put.

batarihter

Poruka od batarihter » nedelja, 2. nov. 2014. u 22:11h

...znam da ce da bude neka glupost kad odem kod Paje (kao i uvek),ali do tada cu da osedim... :'(
...hvala svima na komentarima...javljam sta sam napravio... thumbsuph :ford:
Ford Sierra 2.0i DOHC

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“