Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Prvo jutarnje paljenje cudan zvuk

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
DejanS
Poruka: 21
Član foruma od: utorak, 20. maj 2014. u 07:51h

Prvo jutarnje paljenje cudan zvuk

Poruka od DejanS » utorak, 11. nov. 2014. u 20:34h

Pozdrav svima,

Posto mi je ovo prvi dizel evo i ja da pitan nesto :). Vozim focusa TDCI 1.6,2008 godiste i primetio sam da u ovim hladnim danima pri jutarnjem paljenju zacuje se cudan zvuk u roku od dve sekunde i onda se motor umiri i nastavlja normalno da radi, odmah nakon drugog paljenja tog zvuka vise nema. Zvuk je vise nalik drcanja u bukvalnom smislu ali samo par sek i onda nestane ( kao drrrr...). Mozda je ovo glupo :) ali sta da radim...... Ako je ovo uopste problem.

Ulje sam menjao pre 2000 km ( Forula F 5w30 po preporuci). Nivo ulja je na max i tako stoji od zamene. Cuo sam da je moguce da zvuk dolazi od podizaca pa da vidim da li je ovo nesto hitno ili ne:). Znam da se nista ne resava preko foruma ali cisto da cujem savete.

Hvala puno

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Re: Prvo jutarnje paljenje cudan zvuk

Poruka od Daki_81 » sreda, 12. nov. 2014. u 11:06h

Može da bude plivajući zamajac koji se tako čuje kod prvog paljenja ujutru, probaj kad upališ da držiš kvačilo pa ćeš videti, ako se ništa ne čuje on je. Kada pustiš kvačilo počne da se čuje i u početnom stadijumu lupka par sekundi i prestane.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

DejanS

Poruka od DejanS » sreda, 12. nov. 2014. u 13:06h

Pozdrav i hvala na odgovoru,

Do sada sam palio sa pritisnutim kvacilom. Nisam do sada probao da pustim kvacilo nakon paljenja ali mislim da se ne cuje. Provericu opet. Zvuk je bas malo karakteristican nisam strucan da opisem, to je dve sekunde i onda se umiri. Cudno je da kada ga ugasim i ponovo upalim tog zvuka vise nema. Ako je zamajac za ne bi trebalo da se cuje i na drugom paljenju? U toku dana kada odstoji malo duze nekada ce cuje a nekada ne. Nisam pametan :).

Pozdrav.

Daki_81

Poruka od Daki_81 » sreda, 12. nov. 2014. u 17:47h

Tako se i meni čuje samo ujutru par sekundi, Gagi iz RSD servisa u Pinosavi mi je rekao da je to početni stadium, kod mene tako radi već 20 000 km... Kad počne da klepeće nonstop doći će na red za menjanje. Ako je već plivajući obavezno i gasi motor sa pritisnutim kvačilom da mu produžiš još malo život.

macaneli
VIP
Poruka: 9941
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 12. nov. 2014. u 18:01h

kvacilo bi trebalo uvek drzati stisnuto i kad palis i kad gasis
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

DejanS

Poruka od DejanS » sreda, 12. nov. 2014. u 19:15h

:),

Ako je tako onda necu da brinem dok ne dodje na zamenu. Ali proverio samn ono sto si mi rekao. Pazi sada, kada ga upalim cuje se na sek i prestane, kada polako pocnem da pustam kvacilo u jednom trenutku pocnem da cujem kao neko cesanje.... Cim pustim kvacilo do kraja ne cuje se. Isti je proces kada stiskam kvacilo. Na pola kvacila pocne da se cuje a kada stisnem do kraja prestaje. Sto je interesantno, kada ga malo ugrejem manje se cuje. Inace to sa paljenjem se cuje samo kada odstoji duze....

Sta mislite?

Poz i hvala svima.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 12. nov. 2014. u 19:34h

Druk ili zamajac.
Mada češće ovo drugo.
Slika

DejanS

Poruka od DejanS » utorak, 18. nov. 2014. u 18:56h

Poz,

Samo se javim da mi je majstor rekao da se to cuje od plivajuceg. Predpostavljam da je onda to. Nije mogao da cuje jer je auto stajao tri sata a obicno se to javlja samo ujutro. Pa on predpostavlja da je to.

Poz

Daki_81

Poruka od Daki_81 » sreda, 19. nov. 2014. u 11:32h

To ti je početni stadium pa ne brini oko toga, kad počne stalno da klepeće biće za zamenu thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“