Muke sa fokusom tddi
Moderator: Dragomir
- shoyyka
- Poruka: 54
- Član foruma od: utorak, 19. avg. 2014. u 20:04h
Muke sa fokusom tddi
Pozdrav svima-ja sam Milan iz Arandjelovca,vozim fokusa 1.8 tddi 2003 god..Resih da vam se izjadam u vezi fokusa,kupih ga relativno skoro( u Julu),pali k"o mina,lepo radi,vuce-u Avgustu sam isao na veliki i mali servis(ulje BMW-ovo 5-30,zato sto majstor nije bio siguran poreklo fordovog ulja,kaisevi,filteri-sve sem pk kaisa jer je izgledao kao kao nov)cena-27000 din..Posle par dana kad ga upalim ujutru cuje se nako caktanje u predelu pk kaisa,kad se zagreje ne cuje se,odem kod majstora-ispostavilo se da je sam kvalitet pk kaisa,promenim drugi i naravno spaner-cena 5000 din..Vozio oko dva meseca kad mi se ugasi u voznji (vidim po forumima da drugi imaju ovaj problem,kod njih se obicno upali lampica grejaca-kod mene se nista nije palilo),okrenem kljuc-pali k"o mina,to vece mi se gasio 2-3 puta!Zovnem majstora,kaze ako ti se desi jos koji put dodji-sve je normalno bilo 2-3 dana kad opet se ugasi,sta cu -kod majstora!stavi ga na dijagnostiku (koju kaze je platio 4500 evra),pokaze mu senzor radilice i kontrolni modul pumpe-naruci on to,sutradan zameni,testira ga-opet se gasi,dijagnostika kaze senzor broja obrtaja----u sustini je verovatno elektronika pumpe!Sad cekam da skine pumpu,da posalje kod nekog njegovog da pregleda pumpu i elektorniku----ne verujem da je pumpa jer uvek je palio iz prve lepo radio,ako je elektronika-cena-ako moze da se popravi-200 evra,ako mora da se menja-ko zna,videcemo........to je to,sad cekam......ako neko ima savet ili predlog bicu zahvalan-------molim BOGA da moze da se popravi.........to su moji jadi......pozdrav!!!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9941
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Muke sa fokusom tddi
Jak ti majstor....hocu reci menjaj majstora
"Nije bio siguran u poreklo fordovog ulja"
"Nije bio siguran u poreklo fordovog ulja"

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Jos gore kad pogledas flasu ulja BMW i Ford iste, identicne.

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Sve isto ,samo se menja nalepnica.Šta kome treba to se nalepi.
, a mi sipamo.

- shoyyka
Pa dobro,mozda je on tj. mastor (inace mi je skolski drug) hteo da kaze da je siguran u BMW-ovo ulje jer zna gde ga nabavlja taj ko ga nabavlja!Nema veze,nije toliko bitno ulje,vec cekam da me zovne-koliko ce da me rebne po dzepu.....
- shoyyka
Inace,javicu vam sta je bilo i koliko sam puk"o........u sustini sam planirao kao i svi fordisti,verovatno,godisnje odvojiti oko300- 500evra za odrzavanje..........ali nije moralo odmah........pozdrav
- popovicvl
Menjaj majstora, a sa drugarom pij pivo. Posto si svez sa Fordom, Ford je jos uvek specifican i zagonetan za dobar deo "majstora opsteg znanja".
Ja sam se bar 5 godina vrteo kod jednih, drugih dok nisam nasao Ford servis koji je kompletan i po pitanju delova, servisa, dijagnostike. Takvih je u Srbiji 3-5, a tebi je najblizi u Pinosavi RSD Ford. Pali tamo da ne lutas sa problemima, obice ti se o glavu i izgubices zivce.
Ja sam se bar 5 godina vrteo kod jednih, drugih dok nisam nasao Ford servis koji je kompletan i po pitanju delova, servisa, dijagnostike. Takvih je u Srbiji 3-5, a tebi je najblizi u Pinosavi RSD Ford. Pali tamo da ne lutas sa problemima, obice ti se o glavu i izgubices zivce.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Колико су бензинци јефтинији за одржавање . За цену те електорнике пумпе цео мотор можеш да промениш ,
Poslednja izmena: van, na dan utorak, 25. nov. 2014. u 14:34h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
ma nije svemirski brod ali najbolje kad neko specijalizovan za jednu marku auta. Mislim da nova elektronika i komplet provera i remont pumpe je 450€,ima 5 bosch servisa u Srbiji koji rade te pumpe.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
A koji je kompletan u nasem kraju, mislim na NS? Od muke sam par puta i u Pinosavu isao, jer je ovde katastrofa kada je Ford u potanju.popovicvl piše:Menjaj majstora, a sa drugarom pij pivo. Posto si svez sa Fordom, Ford je jos uvek specifican i zagonetan za dobar deo "majstora opsteg znanja".
- popovicvl
Pisali smo vec dosta o tome, mislim da ima i tema otvorena za pitanje servisa u Novom Sadu.
- shoyyka
Da,da,najbolje je biti specijalizovan za jednu marku.....Razmisljao ja,kad sam ga uzeo,gde da ga servisiram-resio da idem u Grand motors-kazu nemoj tamo deru!Tek sam posle po forumima saznao za gospodina Dragomira iz Pinosave-vidim da ga svi cene...Ali sad neka kad sam poceo ovde,da ovo resim....mozda ga odvezem posle nekog perioda u Pinosavu na kompletan pregled......svidja mi se fokus,stalo mi je da funkcionise kako treba.......za ovo sto je menjano ,verovatno bez potrebe(senzor radilice i kontrolni modul pumpe mogao sam i u Grandu zavrsiti,a kamo li u Pinosavi).Ne bunim se ja,majstori verovatno idu redom po dijagnostici,ali specijalizovani vec imaju neku predstavu sta je.........da napomenem promenio sam tokom godina tri zastave 101-zadnja mi je bila 2001,sa plinom i kad covek vozi godinama neki auto vec zna skoro sta ga muci(naravno ne moze se meriti zastava i ford ali otprilike zna koje su mu mane i td.)
- shoyyka
Muke sa fokusom tddi vol. 2
Zdravo svima,juce sam postavio temu-Muke sa fokusom tddi,zvao me majstor i kaze odneo je danas pumpu kod nekog njegovog kompanjona-naime neki ventil je zezao na pumpi,pa ce sutra da ga testira!Ako bude to super-nije strasno...pozz
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Pa nećeš za svaki dan otvarati novu temu, nastavi diskusiju tamo gde je započela. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- shoyyka
ok,sorry
- vladimir_skoric
- Poruka: 65
- Član foruma od: nedelja, 6. apr. 2014. u 20:40h
Garant solenoidni ventil, izem mu porijeklo!
Ako je on crkao, možeš polovan naći za 50ak evrića. 

If you wanna ride like a lord, buy yourself a Ford!
- shoyyka
Ne vredi,opet se gasi,skinuta pumpa-saljem je u NS kod Vilica boschiste-450-500 evra,maler,nije morala bas sad ta elektronika da rikne...
- shoyyka
stigla pumpa od Vilica iz NS-a-460 evrica elektronika (kaze miran sam najmanje 8 godina)! U petak montaza i proba...
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
kao sto covek iznad rece, na benzincu mozes da uradis generalnu za 500e, i jos po nesto ...i to tddi je jeftiniji za te zezancije od tdci-a.
- shoyyka
pa moj je tddi
a da li je istina da je dole u Nisu jeftinija reparacija tih dizel pumpi ili je dezinformacija?
a da li je istina da je dole u Nisu jeftinija reparacija tih dizel pumpi ili je dezinformacija?
Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 3. dec. 2014. u 20:25h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Izbegavaj da pišeš poruku za porukom, koristi opciju 'Uredi'.
Razlog: Izbegavaj da pišeš poruku za porukom, koristi opciju 'Uredi'.
- popovicvl
Remonr TDCI pumpe je jeftiniji od TDDI, duplo. Dizne su skupe.
- shoyyka
ok,moze li jedno pitanje-zasto mi blica ekran kad izvucem kljuc,cini mi se da ne blica-treperi kad ne vadim kljuc iz brave bar 2-3 minuta?
- popovicvl
Jel to problem ili si samo tako nesto primetio? Jel treperi sa ugasienom tablom ili upaljenom?
- shoyyka
kada ugasim auto
- shoyyka
nemam problem sa kompjuterom,ali treperi...