Mondeo dimi i trese
Moderator: Dragomir
- FordMondeoTDDI
- Poruka: 59
- Član foruma od: ponedeljak, 23. jul 2012. u 09:49h
Mondeo dimi i trese
Pri jutarnjem paljenju mondeo 2.0 tddi dimi bijelo i obrtaji padaju kao da ga gusi nesto, nakon 20-30 sekunda radi normalno.
Egr je vjerovatno osto otvoren to osjetim u voznji. Sta moze biti uzrok ? malo slabije i vuce nego inace
Egr je vjerovatno osto otvoren to osjetim u voznji. Sta moze biti uzrok ? malo slabije i vuce nego inace
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- FordMondeoTDDI
Re: Mondeo dimi i trese
zna mi se desit da na laganoj uzbrdici izgubi snagu pa se snaga vrati nakon 10-ak sekundi, može li biti do filtera gorica ,egr ?
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
A geometrija turbine?
- rino
- Poruka: 99
- Član foruma od: petak, 21. nov. 2014. u 18:22h
Bit će dizne.. Dal "kucka" u motoru?? Dal trokira dok radi tako nemirno ujutro?? Jesi mu probao gas dodat da vidiš dal trokira 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ovoje tddi. Zameni filter goriva za pocetak pa pravac dijagnostika,ovakve simptome zna da pokaze i lift pumpa pored rezervoara. Nema ovo veze sa grejacima,egr,ovo ima veze sa gorivom...
Slicne simptome sam imao kad sam imao problem sa filterom goriva zbog konstantnog koriscenja ultraD ed sa aditivima,zamenio sam filter,sipao obican ed i produvao auto i sve super.
Slicne simptome sam imao kad sam imao problem sa filterom goriva zbog konstantnog koriscenja ultraD ed sa aditivima,zamenio sam filter,sipao obican ed i produvao auto i sve super.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- FordMondeoTDDI
Pretpostavljam da je do filtera goriva. Al ujutru dok je hladno auto nece da vuce kao da se turbina nepali a kad dodje na radnu.temperaturu ide malo bolje al nije to onako kakav treba biti.posto mi je.ovo drugi mondeo a isti motori su bili u oba pa naspram starog ovaj je malo lijen