Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

USA Ford generalno

Moderator: ace1

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14171
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: USA Ford generalno

Poruka od Talladega_500 » sreda, 5. nov. 2014. u 05:19h

Nekoliko zanimljivih Mustang prototipova kroz istoriju iz 1970tih.

1974 Mustang iz 1970 godine.

Slika

Slika

1974 Mustang iz 1971 godine.

Slika

Slika

1974 Mustang iz 1971 godine od Ghia.

Slika

Slika

1974 Mustang iz 1971 godine.

Slika

Slika

1974 Mustang iz 1972 godine.

Slika

1979 Mustang iz 1976 godine.

Slika

1979 Mustang karavan iz 1976 godine od Ghia.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 5. nov. 2014. u 10:05h

Steta sto nikad nisu napravili shooting brake, meni je to jedan od najzanimljivijih oblika za automobil.
Fiesta!!

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 6. nov. 2014. u 20:37h

Међу овим мустанзима има симпатичних решења , али америчка ауто индустрија од 1974 године , па све до почетка 1990их је зона сумрака . Странпутица по било ком питању , од облика , преко механике , до самог концепта

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 7. nov. 2014. u 00:14h

Slazem se da je to bio mracan period, ali nemislim da su Americki auti iz tog perioda bili ista losiji od ostatka sveta.

Razlika je samo ta sto su Ameri tokom 1950tih i 1960tih imali fenomenalne aute, pa usporediti recimo '69 Boss 429 sa '75 Cobra II je naravno smesno. Dok je Evropa bila pogodjena ratom i dugo se oporavljala, pa je tako prelazak sa Beetlea na Golf se cinilo kao bas veliki napredak.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 7. nov. 2014. u 00:41h

Citroen CX је изашао 1974 ( или тако нешто ) . Упореди његов дизајн и решења са кутијама за ципеле који су се тада производили у америци .

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 7. nov. 2014. u 01:14h

Sa cak 112 ks u najjacoj verziji - siguran sam da je CX leteo. A o Francuskom kvalitetu da ne ulazim u detalje ...

p.s. Sta je toliko specijalno kod dizajna?

A inace, kad vec pricamo o kutijama i kada spominjemo 1974 godinu, ova kutija je bila najprodavaniji auto u Evropi 1974 godine.

Slika

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 7. nov. 2014. u 01:27h

Mozda zato sto je jedno 1368 puta lepsi od ovih koncepta :)
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 7. nov. 2014. u 01:37h

Koncepti se ne prave sa istim planom kao serijski modeli. Koncept se radi da se testiraju nove ideje (od cega samo mali broj detalja udje u serijsku proizvodnju), tako da razni Mustang prototipovi i ne trebaju da budu lepsi od bilo kog serijskog modela. A Fiat 127 je rugoba nad rugobama (da ne ulazim u detalje da je imao svega 47 ks ...).

A inace, ako vec spominjemo skuplje modele iz 1974 godine (kao sto je CX), mogu i ja ovaj da spomenem.

Slika

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 7. nov. 2014. u 01:41h

Vise nego dovoljno za mali auto koji treba da se voza po evropskim ulicicama.

Te ideje koje su testirali na ovim konceptima su im malo bolesne :)

Ah da... Ameri bi konacno trebalo da Italijanima objasne sta je to lepota :)
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 7. nov. 2014. u 01:47h

To i jeste razlika izmedju dva kontinenta - sto vi u Evropi gledate sta je dovoljno (barem kad je rec o autima) dok mi u Americi se ne zadovoljavamo samo osnovnim i hocemo i bolje od osnovnog.

Koncepti se i rade da se testiraju sve ideje. Sa konceptom nemozes pogresiti.

Italijani jesu eksperti za dizajn, pa se mogu necim pohvaliti (posto je opste poznato da kvalitetom mehanike i elektronike ne mogu), ali to ne znaci da je svaki Italijanski auto lep. Ima kod mene u gradu jedna Lancia Thesis, neki tip mora da je uvezao na crno jer je vidjam svakodnevno (tip zivi u zgradi pored moje) ... Pa ono je za mene jedan od najruznijih auta u zadnjih 20-ak godina.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 7. nov. 2014. u 09:21h

Multipla... mrgreen
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Enio

 
Poruka: 902
Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h

Poruka od Enio » petak, 7. nov. 2014. u 11:11h

Iosis, slazem se s tobom. Multipla je definitivno najruzniji auto koji sam u zivotu vidio. Sve ostale mogu prozvakati

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk
This is just a dream, for now:
Novi Mezimac 2.0 A8 "V"

Slika

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » subota, 8. nov. 2014. u 17:07h

Meni Multipla nije ruzna. Ima je lik koji dolazi po klinca u isti vrtic u koji ide i moj klinac. Veoma praktican auto ali ne bih ga nazvao ruznim. Sto samo govori da o ukusima ne vrijedi raspravljati. Tako se meni generalno ne svidjaju americka auta (sto se tice dizajna) izmedju 1970 i 1990 tih ali to je samo moj ukus i misljenje. Danas su mi americka auta generalno ok, a ima nekih koja su mi WOW (Mustang, Corvette..), ali i dalje su pretjerano velika za moj ukus.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 14. nov. 2014. u 00:03h

Ford najavio svoj novi performance auto. Neki govore da je Shelby GT350, drugi da je rani prototip sledeceg GT ...

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 1. dec. 2014. u 23:57h

Za Detroit Auto Show u Januaru Ford sprema 3 velike premijere - Focus RS, Shelby GT350R i F-150 Raptor, mozda i GT.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. dec. 2014. u 05:01h

Ispred vas se nalazi ultimatni Američki pikap koji možete da vozite bez komercijalne vozačke dozvole. Ova vozačka dozvola je potrebna svima onima koji voze kamione, a sa težinom od čak 4,087 kg čini nam se da Ford F-450 nije daleko od spomenute kategorije. Čak i sa pet tona teškom prikolicom na duže relacije nećete ni osetiti da se ona nalazi iza vas što čini F-450 posebnom ligom u kojoj nema konkurenciju. Kako je to moguće? Pre svega, ispod haube se nalazi ubedljivo najmoćniji PowerStroke dizel motor koji je Ford ikada proiveo. Njegova veličina je 6.7L V8, a snaga impresivnih 440 ks - više nego što je veliki broj super-automobila proizvodio ne baš tako davno. A onda je tu i obrtni momenat od čak 1,116 Nm, čime preporučljiva vuča prelazi 15 tona - značajno više nego rivali Chevrolet Silverado 3500 HD i Ram 3500 HD. Ford kaže da je njegov predstavnik u stanju da povuče daleko veće terete, ali se na taj način gubi fabrička garancija pošto kompanija ne želi da odgovara za incidente. I na kraju tu je Platinum paket opreme. Iako se osnovni F-450 može kupiti za "samo" 53,000 dolara (oko 43,100 evra), ukoliko se odlučite za Platinum, koji dodaje punu opremu, cena skače na čak 76,000 dolara (oko 61,800 evra). Da li ovaj impresivni pikap ima manu? Svakako da ima, a ona se najviše odnosi na spomenutu težinu. Sa 900 kg teškim teretom u prikolici, čak i na autoputu potrošnja iznosi visokih 17 litara na 100 kilometara. Spomenuti Silverado u istim uslovima troši nešto manje (14 litara na 100 kilometara), ali treba spomenuti da predstavnik Chevroleta je za pola tone lakši. Međutim, F-450 pokazuje svoju snagu kada je najpotrebniji. I pored veće težine od 500 kg, sa 900 kg teškim teretom u prikolici, F-450 ubrzava do 100 km/h za 8.6 sekundi u poređenju sa Silveradovim 9.1 sekundom. Sa pet tona teškom prikolicom F-450 opet izlazi kao pobednik, sa ubrzanjem do 100 km/h za 17 sekundi ili za punu sekundu brže nego Silverado. Kao što smo spomenuli, Platinum paket opreme dodaje sve ono šta se na drugim modelima nalazi na listi opcija, ali nemojte očekivati enterijer u rangu premijum automobila. To se posebno odnosi na jeftinu imitaciju drveta, mada je samoj plastici teško pronaći manu, posebno kada se zna da je reč o radničkom vozilu. Na kraju zaključak nije teško doneti. Ukoliko vas samo zanimaju brojevi najveće snage i vuče, a pri tom zanemarite potrošnju, F-450 još jednoj pokazuje zašto je apsolutni lider u klasi i bez konkurencije.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 5. dec. 2014. u 10:47h

Sve odlično, baš moćno izgleda kako iz vana tako iznutra. thumbsuph
Samo mi nije jasno zašto toliko držačaza čaše/limenke napred. Kao da je kafana, a ne pick-up. Bolje da su ostavili jedan pretinac, da se mogu ostaviti sitnice, poput ključeva, novčanika, mobilnog ili nešto drugo.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 5. dec. 2014. u 10:52h

Amerima nikad dosta cupholdera, opste poznato :D Plus su ogromni, sto smatram pozitivnim, uvek mi je na evropskim vozilima taj drzac mali.
Fiesta!!

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: Одг: USA Ford generalno

Poruka od knez91 » petak, 5. dec. 2014. u 12:28h

U ove dimenzije japanac bi ugurao cetri sedista napere :)

Za case, pa koliko znam kod njih je kola u meku od 1l ili cak 1.5l , ono 0,33 toga nema..
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 5. dec. 2014. u 13:14h

Ne preterujmo :D ali jeste "mala soda" u McD-u skoro pola litra, a "velika" skoro litar. Ima i manje od "male", dečija čaša od 0,35l.

@iosis, je l' ti religija brani da iskoristiš držač za čašu da bi bubnuo unutra telefon ili ključeve? Ili voliš kad se tumbaju i trljaju po širokoj pregradi tamo-amo? :D
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » petak, 5. dec. 2014. u 14:50h

200, 300 hiljada mrgreen
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 5. dec. 2014. u 16:21h

Da, da, religija kaže da je smrtni grjeh držati telefon u držaču za čaše. mrgreen

Ne kažem da ne treba, ali za nije dovoljno dva?
Ostatak se može iskoristiti za širi pretinac, vjerujem da ima i veći u tom autu, ali treba takav jedan pri ruci da bude.
I šta ako je telefon širi od čaše? :P

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 5. dec. 2014. u 16:26h

Ako ti je telefon širi od polulitarske čaše, ti i ja imamo drastično različite definicije pojma "telefon" hahahaha
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 5. dec. 2014. u 17:40h

Možda ponesem fiksni. :vid budale:

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 5. dec. 2014. u 18:32h

BojanM piše:Ako ti je telefon širi od polulitarske čaše, ti i ja imamo drastično različite definicije pojma "telefon" hahahaha
Ako imaš ove nove telefone koji su nešto manji od poklopca za šporet , onda jedino da ih staviš u kasetu - taman će da stane :D ili nazad u prikolicu. mrgreen
Slika Slika

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“