Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Ljudi ja vas ne razumem. Vozite dizel a hoćete da radi kao benzinac Dizel mora da se čuje na nekim obrtajima. Bio to ler ili u toku vožnje. Pa ima i bučnih benzinca, kad pređu npr. određeni broj obrtaja. Opustite se i uživajte
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
Moze dizel da radi samo tako. Mozda "ZSD-420 puma" motor ne jer ima lanac, velik kompresioni odnos, dizne na vr' motora, ali zato kajla je kajla, moze sagoreti plasticnu carapu samo ako prodje kroz dizne, dizne na vrhu obezbedjuju pravilno ubrizgavanje pod pravim uglom u cilindar radijalno.
Sta je tu je, pozabavicu se izolacijom, tu je resenje.
Nema taj zvuk veze sa plivajucom, koliko ja znam to je kliktanje dizni i na svakom se cuje, samo je negde vise izrazeno, negde manje. Dragomir mi je davno pricao da je imao jednu musteriju koja je menjala sve zivo ne bi li se to resilo, cak i u komunikaciji sa ford/delphi podrskom na kraju nisu nasli resenje. Zamenili su sve preko dizni, ecu-a, pcm-a itd., kliktanje je ostalo.
Sa klipova, na Vladinom se cuje malo vise, na Milanovom manje, na mom je kako mu dune - nekad je zvuk tisi, nekad glasniji (uglavnom kad je hladan, ali nema pravila). Moj stav po tom pitanju - zero fucks given.
radi ti mondeo ko doksa bre,teraj i nezovi djavola.sta mi sa di da kazemo,ja vozim u firmi benzinca kad sednem u mondea samo sto plug nekacim dok se nezagreje,kad se zagreje pesma.
Ja sam pre mrzeo dizel zbog cakcanja pumpe ali sada sam se pomirio sa tim i pravo da kazem bolji mi je sad dizel jer on cakce samo u leru.A u voznji je bucniji benzin.Tako da mi je sad dizel ok a buku ne cujem uopste jer mi je uvek muzika u autu.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Ma kakvih sve dizela ima ovi vaši su cveće. Šta bi bilo da dizeli nemaju onoliku izolaciju. Ne bi mogao da razlikuješ traktor i auto Skoro sam video nekog novijeg Passata (ne znam koji je pošto ih ne razlikujem više) kod majstora i to dizel. On ima izolaciju i na glavi motora i to skroz. Plus na haubi, sa strane, ma sav je izolovan Baš sam se pitao kako bi se to čudo čulo da je klot
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...