Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mondeo izbaca bijeli dim

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
ivan 306
Poruka: 44
Član foruma od: ponedeljak, 3. jun 2013. u 10:40h

mondeo izbaca bijeli dim

Poruka od ivan 306 » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 00:03h

pozdrav za sve fordase :ford: .nadam se da cete mi kao i uvjek pomoci da rijesim ovu misteriju.auto u leru radi savrseno,u voznji isto tako,normalno radi lijepo vuce ne trokira,znaci nikakvih simptoma koji se mogu vidjeti osjetiti ili cuti.al kada je u mjestu upaljen izbaca bijeli dim ,znam da na hladnocu jos i uvece na ispravnom autu se da primijetiti malo dima,ali meni se cini da je to kod mene mnogo vise izrazeno.pa dok stojim na semaforu taj dim je svuda oko auta ,nema nikakam miris kao nesagorenog plina ili benzina,kad ga zaturiram pa izbaci 3metra u daljinu dima.tokom voznje na pravcu sam primijetio da nema dima zamnom.i jos jedna stvar,izrazenije je na plinu nego na benzinu.zadnji lonac je malo pukao al bukvalno samo majusna rupica koja nije ni zvuk promenila auspuhu.e sad :ozid: .hvala svakom ko pomogne. thumbsuph mondeo 1.8 96g.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: mondeo izbaca bijeli dim

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 00:16h

da ti znas koliko kumbara 4.7 V8 G. Cherokee po ovoj ladnoci ne bi se sekirao :D

ivan 306

Poruka od ivan 306 » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 01:13h

Milane ,to mi nije za utjehu :P .

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 02:20h

Vodena para je produkt sagorevanja svakog fosilnog goriva, a od onih goriva koji koriste automobili kod tečnog naftnog gasa je ima najviše. Izraženije je kod vozila koja nemaju katalizator ili FAP-DPF filter.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 07:40h

Tokom hladnih dana, kad je auspuh ugrejan nakon voznje dolazi do kondezacije vlage u samom auspuhu. Moze se iskondezovati i litar-dva vode. Kad se ponovo upali auto, vruci gasovi nose sa sobom vodu tj. paru koja se kondezuje na hladnom vazduhu, tj. vidis je u obliku dima.

To se desava i leti u manjem obimu, ali napolje je toplo pa ne dolazi do nagle kondezacije.

Mozes nakon voznje ugurati parce krpe u rupu auspuha, ujutro je skini i videces da prakticno neces imati ove pojave toliko kako si opisao.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 09:55h

911s [SK] piše:Vodena para je produkt sagorevanja svakog fosilnog goriva, a od onih goriva koji koriste automobili kod tečnog naftnog gasa je ima najviše. Izraženije je kod vozila koja nemaju katalizator ili FAP-DPF filter.
Krenem od kuce i tek kad stignem na posao se para iz auspuha smanji, svo vreme dimi kao vodu da trosim haha :D

Ako auto ide i radi normalno ne bih se ja tu mnogo uzbudjivao, sve je tu u redu. thumbsuph
Fiesta!!

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 10:01h

mora da je neki rumunski zejtin pa ima vode ... hahahaha

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 11:01h

Pita mene tast jel znam koja pumpa ima dobar benzin, kaze svugde gde je sipao ima vode u njemu, izbacuje mu ujutru iz auspuha hahahaha
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 23:10h

popovicvl piše:Tokom hladnih dana, kad je auspuh ugrejan nakon voznje dolazi do kondezacije vlage u samom auspuhu. Moze se iskondezovati i litar-dva vode. Kad se ponovo upali auto, vruci gasovi nose sa sobom vodu tj. paru koja se kondezuje na hladnom vazduhu, tj. vidis je u obliku dima.

To se desava i leti u manjem obimu, ali napolje je toplo pa ne dolazi do nagle kondezacije.

Mozes nakon voznje ugurati parce krpe u rupu auspuha, ujutro je skini i videces da prakticno neces imati ove pojave toliko kako si opisao.
Zatvarao sam auspuh kad god se auto ne vozi nedeljama uzastopno i nikako se nije mogla smanjiti količina pare, znači što je i potvrdilo moju logičnu pretpostavku da vlaga ne ulazi od pozadi. Džaba zatvaranje auspuha kad vlaga nastaje od sagorevanja, a najizraženije je u hladnim danima sa velikom vlažnošću vazduha.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

ivan 306

Poruka od ivan 306 » sreda, 17. dec. 2014. u 16:35h

to je onda to,pomogli ste svi,odagnali moje sumnje ,malo se nasalili :D ,uvjek je zadovoljstvo sa vama razmenjivati iskustva i dosta toga sto nije znao covjek ovdje moze da nauci.pozz za sve fordase thumbsuph :ford: :ford:

gjovano
Poruka: 42
Član foruma od: sreda, 2. nov. 2011. u 22:45h

Poruka od gjovano » petak, 26. dec. 2014. u 10:45h

Pretpostavljam da ti ne trosi vodu/antifriz i ulje?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“