Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od mbole » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 00:20h

Iosis piše:Zato uvjek prije nego pređem prugu sa ili bez rampe pogledam lijevo-desno. Lakše meni da stanem sa 1 tonom, nego vozu sa par hiljadu tona. :D
Sta mu je
Ma malo ga udario voz
Di bre voz moz malo da udari?
Djak pesak :)

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 19:25h

Zaustavi me saobracajac na Zlatiboru, samo sto sam stigao, prilazi autu i prekidac za farove mi sa pozicije prebacuje na oborene i pita zasto nisam uaplio farove. Ja reko kako nisam, to su dnevna svetla, i sasvim dobro se vide, kaze aj izadji da vidimo. Ja reko ajde. Sred bela dana, znaci vide se isto ovako...
Slika

Inace nemam obicaj da vozim sa tim, al reko aj da "ne trosim" xenone.
Ja mu kazem da znam zasto sam dao te pare, bas da bih umesto pozicije dobio dnevna svetla. On kaze ne moze neko u radionici da tako menja zakon. Ja reko, da ali ovo sija mnogo jace nego sto sija pozicija klasicna u istom ovom faru. lol Ode covek pogleda stopke, sijaju, nista, iskulira, i kaze ne moze, dnevna moraju u kompletu sa oborenim, ja reko od kad to da li ste primetili na novim automobilima kako je reseno, nesto ne vidim da idu u paru. Kaze ok, sacekaj zapisnik za pojas, i popijem 5 soma kaznu al' 3 za farove NE! lol

nikola_focus
Poruka: 1495
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 19:35h

Policajci su najobicnija ljigava g..na.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 20:02h

iskreno ti si neispravan nemas poziciju hahahaha

macaneli
VIP
Poruka: 9930
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 20:14h

nisi imao pojas ili si imao?
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 20:15h

crni farovi te ebu najvise..sto mi krivo

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 20:18h

Nisam bre, krenuo 500m od apratmana zato nisam ni upalio oborena. Crni farovi su fail samo zato sto privlace paznju, bas u ovakvim situacijama.

zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Poruka od zokkii » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 22:25h

Što će ovde na pljušti radar

[youtube][/youtube]

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 23:08h

Naravno zemunsku stranu nisu prikazali, posto ce tu da bude samo takvo sr*nje.
Dve raskrsnice u nivou, sa novim novosadskim i batajnickim drumom tj Cara Dusana, semafori.
Postojeci semafor kod saobracajne skole je jedno 20 metara udaljen od novog kojim se izlazi na most, pa ce tu da nastane bas lep cep.

Plus, jos nije uradjen ulaz/izlaz sa novosadskog/obilaznice na petlji kod Batajnice, pa ce sav taj saobracaj (narocito teretni) koji se skloni sa pancevca lepo kroz centar Bataje, i glavnu ulicu u njoj, koja jednostavno ne moze da primi takvu kolicinu vozila. Vec je totalni picvajz u spicevima, mogu samo da zamislim na sta ce da lici kad puste most.

macaneli
VIP
Poruka: 9930
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 23:38h

sasa_f1 piše:Nisam bre, krenuo 500m od apratmana zato nisam ni upalio oborena. Crni farovi su fail samo zato sto privlace paznju, bas u ovakvim situacijama.
thumbsdownh :'( :doh:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 15. dec. 2014. u 23:55h

Ma napravit će sigurno i sa te strane, ali za godinu-dve. :)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole

Poruka od mbole » utorak, 16. dec. 2014. u 01:55h

Bice dosta tesno na raskrsnici sa novim novosadskim
Nisam siguran dal uopste moze da stane iole pristojna petlja, zbog nove zgrade poste koja je tu. Jedino da prave neku "kerefeku".

Batajnicki drum i ne mora da ima direktan prikljucak, sasvim bi lepo radio i nadvoznjak preko njega.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 16. dec. 2014. u 02:42h

Da li ovo znači da će se raditi obilazinca oko Beograda i sa Pančevačke strane, pa da se dobije prsten oko Beograda?

EDIT: Sad sam malo pogledao situaciju na Google Earth.
Vidim da u nastavku poslje petlje ide desno ka Ovči, i vidi se započet nasip do puta koji već postoji iz Borče ka Pančevu. Ne vidim tu razlog za tako nešto. Jedino ako neće da rasterete saobraćaj sa Zrenjaninskog puta koji idu za Pančevo, pa da ne prolaze svi kroz Borču. Ali onda su ga mogli direktno ka Pančevu, ne da se vraća preko Ovče u Borču.

Onaj dio u Zemunu, možda i naprave nadvožnjak, mada čisto sumnjam, vidim da nije ni započeto, a da se ponovo nekad taj dio zatvara radi izgradnje nadvožnjaka, tj. da autoput pređe preko Batajničkog puta, nije baš isplativo ni praktično.

Raskrsnica sa Novosadskim putem, nema druge nego semafori ili kružni tok, za petlju nema šanse. Sve kvari ona zgrada pošte, totalno ne isplativo rušiti takav objekat. A ne znam koja budala to nije unapred mislila, kada su birali mjesto za poštu, pa valjda su mogli da predpostave da bi tu jednog dana možda mogli biti neka petlja, inače je ta krivina tu totalno idiotska. Na takvom putu krivina od 90°... :lele:
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 16. dec. 2014. u 07:52h

[youtube][/youtube]
Slika

mbole

Poruka od mbole » utorak, 16. dec. 2014. u 13:07h

Ma ta posta je napravljena u zadnjih godinu dve, jos nije ni pocela da radi.
Imalo bi mesta za neku "polupetlju", jes da bi bila malo "vrljava", al daj sta das.

Ali, prema postojecem planu regulacije saobracaja, tu ostaju obe raskrsnice u nivou.
Daklem u Cara Dusana, ide postojeca raskrsnica kod saobracajne, pa 150m dalje raskrsnica za most.
Kod lakat krivine nastaje raskrsnica a 500m dalje je na jednoj strani raskrsnica za Galeniku, a na drugoj raskrsnica za Ugrinovacku, obe vec sada lepo zacepljene u spicevima. Verovatno ce se u buducnosti praviti prikljucak od te raskrsnice ka Ugrinovackoj, odnosno pored nove poste.
Bice veselo :suicide:

Sto se tice puta ka Pancevu, mislim da im je problem bio teren, odnosno da tamo ima dosta mocvarnog zemljista, ka Jabuckom Ritu, pa su zato samo zaobisli Borcu.
Zrenjaninac je vec ozbiljno opterecen, tako da ta obilaznica oko Borce ima i te kako smisla.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 16. dec. 2014. u 14:58h

Kineski most je nesto najbolje sto je moglo da se desi, idejno. U izvodjenju, videcemo.
Poenta je, sto se Beograda tice, da se kamionski saobracaj koji stize putem E75 izmesti iz centra, iz Karadjordjeve i sa Donjogradskog I da se u luku Beograd dolazi iskljucivo sa Pancevca, Dunavskom. Isto, mislim da je osim rasterecenja Zrenjaninca mesto gde se trasa sa kineskog mosta spaja sa E70, kod Krnjace, izabrano zbog luke Pancevo, a I malo dalje luke Smederevo, gde ce se opet sve povezati sa E75.

Ko nece kamionom preko Smedereva, moze I okolo Surcina.

Meni je u mozgu cudno da od Pancevackog mosta, pa sve do Panceva I Cente ne postoji ni jedan krsteni poprecni put koji ih povezuje. Npr., Ljudi koji iz Padinjaka, ili Kovilova hoce u Pancevo, moraju sve do mosta, pa na onaj drugi put, I obrnuto, ali je moja predstava pogresna. Ja ta dva puta dozivljavam kao da su pod uglom od 30-60 stepeni, a u stvari su pod skoro pravim uglom, tako da I nije toliko cudno, narocito s obzirona ovo sto je Bole rekao, o kvalitetu zemljista.

mbole

Poruka od mbole » utorak, 16. dec. 2014. u 17:16h

Kineskom mostu fali blizanac, koji bi bio namenjen upravo tome sto pricas, i trebalo bi da se nalazi negde oko Batajnice ili Banovaca, tako da se na njega izlazi direktno sa obilaznice.

A ovaj Zemunski je prema opstim planovima ustvari namenjen gradskom saobracaju odnosno predstavlja deo spoljasnje beogradske tangente.

To je "opsti pla" koji postoji odavno, ali su ga "malo" modifikovali.
Kako nema love za ovaj "pravi" na obilaznici i ovaj Zemunac, pokusaj je da se napravi "frizider sa usisivacem" sto ce napraviti takav picvajz u saobracaju da nece biti humano.
Naravno rasteretice se centar (i napraviti mogucnost za Bg na moru), al ce relacija Bg - Novi Sad postati nocna mora. Jos kad proradi nova tranzitna posta na lakat krivini...
Rasteretio si jedan deo, a napravio dzumbus na drugom.
Prebacuje se teretni saobracaj, kao i veza izmedju dva auto puta, na deonicu koja ima gomilu raskrsnica u nivou, semafora... i koja je u sustini gradska saobracajnica, a ne deo autoputa (sa sve ogranicenjem 60).
Da ne pominjem batajnicku petlju, bez koje cela stvar sa tranzitom pada u vodu, a ona naravno nije gotova (i nisam siguran kad ce biti).
Takodje, na banatskoj strani, deonica od zrenjaninca do pancevca nije gotova (ne znam kad je predvidjeno da je zavrse), pa ce sav taj saobracaj da zavrsi na vec prepunjenom zrenjanincu.

Zivi bili pa videli, al mogu da zamislim na sta ce da lici kad potpuno zatvore pancevac zbog rekonstrukcije, sto je najavljeno vec za prolece ako se dobro secam.

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » utorak, 16. dec. 2014. u 18:39h

Ne znam koliko je poznato sa one strane Dunava,ali ovde nekako uporedo sa projektom Pupinovog mosta,postoji nekakav projekat ili ideja o jos jednom mostu.Cak je bilo I nekakvog obelezavanja I razmeravanja na terenu,ali mislim da od toga nema nista,za sada posto verovatno nema novca.Gledao sam nacrt plana koji predvidja I zeleznicku trasu...Trasa vodi od Starceva,mesta tik uz Pancevo pa negde do Vince,tj izlazi na kruzni put.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... vnom-uvidu
Slika
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 16. dec. 2014. u 19:08h

Ovaj plan postoji cirka 20 godina koliko ja znam. Tunel od bubanj potoka do Lestana, pa dalje pravac ka Vinci. Valjda ce moja deca doziveti da se voze tim putem :)
Fiesta!!

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » utorak, 16. dec. 2014. u 19:17h

Da, odavno je u planu,ali ozbiljniji pristup je krenuo nekako uporedo sa pocetkom gradnje ''Pupina''.Izlazili su nekakvi,da kazem geometri.Razmeravali su I poboli neke kolčeve na mestu gde bi se put odvajao ka Dunavu,tačnije mostu.To je tada bilo aktuelno I mislili smo da ce ubrzo I izgradnja krenuti :( Od tada nista.Cak I onih kolceva vise nema.Bilo je u planu I izmestanje nekih porodicnih kuca u Starcevu koje su se nalazile na trasi.Tako se bar pricalo...Taj put bi dalje nastavljao ka Vrscu I Rumuniji.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » utorak, 16. dec. 2014. u 22:33h

Znaci most do Petka ce biti pusten? ili sam ja nesto ... :wtf:

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 16. dec. 2014. u 23:09h

Most se valjda otvara sutra, ili prekosutra, ne znam kakav je protokol sa premijerom Kine.

Most Pančevo-Vinča bi trebalo da zaokruži magistralni prsten oko Beograda, ali ko zna kad će ga graditi... a sve to je u sklopu projekta da se jednog dana povežu Beograd i Temišvar auto-putem (poboljšanje trase E-70) i naravno rastereti centar BGD od tranzitnog saobraćaja.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole

Poruka od mbole » utorak, 16. dec. 2014. u 23:30h

Taj kod VInce je "vidjen" za izgradnju. On je prva sledeca krupna investicija.
Taj most treba da ima i zeleznicki kolosek.

Prema poslednjim vestima, najverovatnije ce ga graditi ista firma koja i zemunski.
http://www.telegraf.rs/vesti/1354279-ki ... -na-dunavu

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 17. dec. 2014. u 10:27h

Raskrsnice moraju da budu, jer je usko i ne moguće napraviti drugo rešenje, jedino kopati dunele ispod, ali to bi bilo previše skupo i pitanje kakvo je zemljište za tako nešto. Greška je što se dozvolila gradnja tako blizu puta. Mogle su se za početak napraviti raskrsnice na svakih kilometar, a ostaviti prostora za petlje.
Mada onaj ko hoće da ide za NS, može da koristi autopu pa preko petlje za koju kaže Bole da nije gotova.

Most kod Vinče ka Pančevu će biti kad tad, to mi je profa rekao da se tako planira i da to bude prsten oko Beograda.

Sigurno će se sada rasteretiti Pančevac i centar grada od saobraćaja, bar oni koji iz Zrenjanina i djelom oni koji iz Borče ide za Zemun i zapad.

mbole

Poruka od mbole » sreda, 17. dec. 2014. u 12:11h

Nevolja je sto je ta ruta (od Zmaja, ka lakat krivini pa dalje za NS) "prirodna" i prilicno kraca nego da se ide Zagrebackim do Dobanovaca pa dalje obilaznicom.
Tuda (sa Zagrebackog) moze i sad, taj deo petlje u Batajnici je zavrsen, al se ne moze sa i na ovog dela od lakat krivine do Batajnice dalje na novosadski autoput, tj ne postoji jos ukljucenje/iskljucenje sa novosadskog/obilaznice kod Batajnice.

Nema mesta za punu, detelina petlju, ali bi imalo za "polu", a radkrsnica je ionako trokraka u sustini (ne mora bas da ima ukljucenje/iskljucenje sa i ka ovog parceta sto ide ka Ugrinovackoj. Nacrtacu kasnije.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“