Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od 911s [SK] » subota, 20. dec. 2014. u 15:17h

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » subota, 20. dec. 2014. u 22:24h

Ajde da vidimo i to čudo... :blink:
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 21. dec. 2014. u 12:05h

Malopre sam prošao ovim novim mostom do zrenjaninske petlje i nazad. Moja zapažanja:

-Na samoj raskrsnici kod lakat krivine iz pravca Zmaja, trebalo je odraditi da samo jedna traka vodi pravo ka novom mostu (i to bez semafora), a ostale dve da vode levo ka Novom Sadu.
-Asfalt je opet talasast i neravan. WTF? Dokle više? Češljevi su ok.
-Uz levu ivicu puta nije urađena granična puna linija uz zaštitnu ogradu koja odvaja smerove kretanja. Uz desnu ivicu jeste.
-Nisam obratio pažnju na ograničenje brzine u pravcu ka zrenjanincu, ali u povratku iznosi 50 km/h!!! :wtf: :blink: :doh:
Nadam se samo da su to zaboravljeni znakovi iz vremena izvođenja radova...
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 21. dec. 2014. u 12:08h

50 je zbog krivine na mostu, da se ljudi ne prevrcu u dunav svaki dan.
Fiesta!!

macaneli
VIP
Poruka: 9930
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 21. dec. 2014. u 12:15h

totti piše:Malopre sam prošao ovim novim mostom do zrenjaninske petlje i nazad. Moja zapažanja:

-Na samoj raskrsnici kod lakat krivine iz pravca Zmaja, trebalo je odraditi da samo jedna traka vodi pravo ka novom mostu (i to bez semafora), a ostale dve da vode levo ka Novom Sadu.
-Uz levu ivicu puta nije urađena granična puna linija uz zaštitnu ogradu koja odvaja smerove kretanja. Uz desnu ivicu jeste.
-Nisam obratio pažnju na ograničenje brzine u pravcu ka zrenjanincu, ali u povratku iznosi 50 km/h!!! :wtf: :blink: :doh:
treba da odradis jedan tur ka dascari pa da nam izneses zapazanja hahahaha
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 21. dec. 2014. u 12:17h

dule0911 piše:50 je zbog krivine na mostu, da se ljudi ne prevrcu u dunav svaki dan.
Ograničenje 50 stoji odmah na izlasku sa zrenjaninske petlje u pravcu Zemuna, nekih 5,6 kilometara pre mosta.

macaneli piše:
treba da odradis jedan tur ka dascari pa da nam izneses zapazanja hahahaha
:.!.: lol
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 21. dec. 2014. u 12:25h

Pa naravno da su znak stavili tu, treba ti vremena da prilagodis voznju uslovima na putu.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 21. dec. 2014. u 12:39h

To je zbog biciklističke staze. A i bočni vetar oće dudari, prebaci čoveka preko bankine očas. Plus deca pretrčavaju s jedne strane mosta na drugu da kupe pljeskavice.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 21. dec. 2014. u 12:42h

znakove uglavnom postavljaju da bi napunili budzet, kod nas, i u vecinu stranih zemalja! Ima gde je normalno, recimo u Spaniji! A postaviti znak u naseljenom mestu na magistrali 20 ispred osnovne skole je ok, dok naplatiti kaznu u 2 sata ujutru na 43 na sat, kada nikog nigde nema a kamoli djaka je punjenje budzeta! Nemozes da stopiras saobracaj vecito i da ga kocis zbog para, nekoga to iritira da nepostuje posle i tamo gde je potrebno postovati!

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » nedelja, 21. dec. 2014. u 13:02h

Kod mene u selu je osnovna skola u koju sam i ja isao bas uz ibarsku magistralu. Kad sam ja isao u skolu a bilo je to od 1993.-2001. nije bilo ni znaka ogranicenja a kamo li zona skole bla bla. Sad je to uredno obelezeno, ogranicenje 40km/h. Medjutim pandura nema nikad od 13-14 h i od 16-17h kad deca izlaze iz skole, nego se nacrtaju u 21h pa celu noc sviraju ..rcu. Ja prvi nocu prodjem brzinom oko 60km/h, kad ih vidim usporim. Ali upravo to je poenta, njima idealno da klepaju pare, a kad stvarno trebaju da budu tu i sankcionisu budalde koje u sred dana voze tom deonicom 80+ km/h,njih nema.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 21. dec. 2014. u 16:06h

Zamisli da neli đaci ostanu produženo i baš tada u pola 2 noću krenu kući, a neko ih udari sa 80. :vid budale:

Mislim da smo već pisali na temu lokacija škola. Ne znam koja budala/idiot/kre*en/moron ih postavlja pored magistralnih puteva. Kad ih već tako nakaratno postavljaju onda najbolje da je naprave između traka na autoputu, a naravno na autuput staviti 40 km/h ograničenje i obavezno da policija stoji 22-06h tu sa 3-4 radara...

Ako je već škola postojala prije izgranje puta, opet ne znam koja budala/idiot/kre*en/moron projektuje put pored škole.
Pomjeriš jedno od to dvoje 300-400 m lijevo desno i nema problema.

Problem je još što kod nas sam vidio jako malo sela koja imaju trotoar odvojen od puta, bar zaštitnom ogradom. Kao što sam vidio negdje u Federaciji BiH, put, ograničenje 80 km/h, zaštitna ograda i trotoar od nekih metar i po.
A još bolje što sam viđao po Slavoniji i nekim selima po Vojvodini, put, banika, kanal, pa tek onda trotoar i kuće. Jeste da izuskuje više prostora i građenje mostića za prilaz kući, ali daleko je bezbjednije. Dok sam išao kroz Slavojniju u većini sela je ograničenje 70 km/h, samo baš u centru sela, gdje je koncentracija pješaka veća, tu je 50 km/h ograničenje.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » nedelja, 21. dec. 2014. u 17:55h

Iosis piše: Slavojniju u većini sela je ograničenje 70 km/h,
u selima gde nema ........nikoga , moz vozit 150 nece ti niko nista! :eek:

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » nedelja, 21. dec. 2014. u 19:28h

totti piše:Malopre sam prošao ovim novim mostom do zrenjaninske petlje i nazad. Moja zapažanja:

I ja sam išao da se provozam, to veče kada je otvoren. Iskreno vidi se po dosta sitnica da je zbrzano sve.
Semafori su nesinhronizoveni totalno.
O asfaltu ne treba trošiti reči. Kao da su ga lopatama i čizmama utabavali. :doh:
Katastrofa totalna. Ko ima malo tvrđi auto neka mu je bog u pomoći.
Najgore što je takav samo na mostu. Na prilazima je skroz korektan.
Ili je neko tu maznuo pare za fush radove ili su baš zbrzali to asfaltiranje zbog roka.
U svakom slučaju ne valja. :suicide:
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 21. dec. 2014. u 20:18h

Rankofocus piše: u selima gde nema ........nikoga , moz vozit 150 nece ti niko nista! :eek:
Malo morgen! lol
2000 i neka, idemo na more, tamo negdje po vrletima Hercegovine, napušteno selo prije ko zna koliko godina, kuće nemaju ni prozore, da budem precizniji 4 kuće, po 2 sa lijeve i desne strane. Ali ograničenje je 40 km/h. To je taman iza krivine, nema šanse da ih vidiš i reaguješ. Zaustavljaju ljudi, napravio se red, jedan auto odlazi, drugi stoji i jedan od policajaca piše kaznu, treći je iza njega, a zaustavlja i nas. I odoše markice iz džepa... A brzina je bila vrtoglavih 60 i kusur!

E zbog takvih postupaka niko ne voli policiju, jer hvataju na kvarno, kao i stvar sa školom u pola 4 ujutru ili u ponoć.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

acadimke
Poruka: 1708
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » subota, 27. dec. 2014. u 13:59h

Mercedes udario u branik koji je prosao kroz vozilo u kojem je bilo 4 putnika, prosli su sa laksim povredama i pravo je cudo da niko nije poginuo

Slika
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 27. dec. 2014. u 14:27h

zato sto kreteni tako prave branik a treba da krece pod ostrim uglom sa zemlje..

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 27. dec. 2014. u 15:39h

Da, kako bi što lakše lansirao u vazduh vozilo koje naleti na njega. thumbsuph

Čak i to je zastarela praksa, u principu bi trebalo da se na početak branika stavlja deformabilna prepreka ili polukružno savijeni branik, koji bi ili svojom deformacijom "rasuli" energiju sudara, ili bi odbili vozilo bez ovakvih posledica.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

darko darko

Poruka od darko darko » subota, 27. dec. 2014. u 16:47h

milan_gt piše:zato sto kreteni tako prave branik a treba da krece pod ostrim uglom sa zemlje..
upravu si milane, lansiranjem niko ne gine!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 27. dec. 2014. u 17:30h

Ma da je neko sjedio nazad u sredini, vjerovatno bi mu djelovi glave ostali na ogradi.
Negdje sam vidio najbolje rešenje, početak ograde je blago savijenj dalje od puta, tako da ako i neko naleti na početak ne može da se nasadi na ogradu kao što je ovaj uradio.

acadimke
Poruka: 1708
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » subota, 27. dec. 2014. u 18:00h

Evo slike gde je usao branik, dobro da je i onaj ko je sedeo na mestu suvozaca ziv

Slika
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8309
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » subota, 27. dec. 2014. u 18:28h

Najbolje je u Ameriki, plastični burići sa vodom. Jedini problem je što bi brzo bili napunjeni kupusom i turšijom.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

darko darko

Poruka od darko darko » subota, 27. dec. 2014. u 18:56h

bolje da je napune sa s***** onda ga nece koristiti!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 27. dec. 2014. u 19:42h

xaxaxsxax

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 28. dec. 2014. u 05:55h

darko darko piše:
milan_gt piše:zato sto kreteni tako prave branik a treba da krece pod ostrim uglom sa zemlje..
upravu si milane, lansiranjem niko ne gine!
Pri brzini koja je potrebna da bankina ovako protrci kroz auto, ne da ce da ga lansira, nego mu jos lepo da po rotaciji oko uzduzne ose, pa onda sleduje tumbanje s coska na cosak.
Prognoze za one unutra... ni malo lepe

Ovako nesto (na oko 0:20), pro cemu ovaj jos nije ni poleteo.
[youtube][/youtube]

a ovaj je vec cuven, mada je ovde nekim suludim spletom okolnosti vozac ostao ziv, i nije bas o bankinu, nego o izbocinu na travi, koj aje manja "rampa" od bakine:
[youtube][/youtube]

Licno sam, negde devedesetih, naisao na auto koji se tako lansirao u vazduh na Brankovom mostu (cini mi se da je bila neka vektra, ili tako nesto), zarotirao u vazduhu, preleteo iz trake ka starom Beogradu u traku ka novom, i zavrsio na krovu. Nije na bankinu, ne znam kako mu je uspelo da se lansira, nisam video sta se desilo na drugoj strani, isao sam ka NBg. Dvojica unutra, nazalost...
Djak pesak :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 28. dec. 2014. u 07:19h

[youtube][/youtube]
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“