i
 i  ali će mo se vratiti taksijem.
  ali će mo se vratiti taksijem.
 i
 i  ali će mo se vratiti taksijem.
  ali će mo se vratiti taksijem.To bi bilo najbolje, ali poznavajući naš narod, uvjek bi se našao neki kum, rođak, prijatelj, poznanik, poznanik mog prijatelja itd, ko bi radio na određivanju sposobnosti i tako bi bilo neko ko dobije po testu 0.1, kaže ma upiši ti meni 1.0.mbole piše:Eto reseeeeenja(C by Radovan III)
Na lekarskom ti prema izmerenim sposobnostima upisu u vozacku dozvoljeni procenat. Eh... al to nije demokratski, politicki korektno, nismo ravnopravni (naravno da nismo na nivou individualnih mogucnosti)...
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
 Mozda tvoja deca idu u to vreme gradom.. ne znam?  Idi na Subotica.com u pola 3, nadji kamere. Pa pogledaj kako izgleda Subotica nocu.
 Mozda tvoja deca idu u to vreme gradom.. ne znam?  Idi na Subotica.com u pola 3, nadji kamere. Pa pogledaj kako izgleda Subotica nocu.  Sto se tice preko dana, deca vecinom idu autom do skole itd... retko ko u danasnje vreme daje deci da idu peske. Mada mene moji nijednom u zivotu nisu vozili u skolu kada sam bio dete. To mozda mozes reci za neke prave alkose, koji preko dana locu redovno i voze. Uostalom, tebi da se desi trazio bi naravno najmanju kaznu, dok za druge zelis najvecu...  Sudija ce protumaciti kakav sam kao licnost, pa ce odrediti kaznu koja je najbolja. Ceo zivot je rizik, najbolje nemojte izlaziti iz kuce ako tako gledate... po svetu ratuju, umiru od gladi itd itd, dok je ovde saobracaj kao neki veliki problem..
 Sto se tice preko dana, deca vecinom idu autom do skole itd... retko ko u danasnje vreme daje deci da idu peske. Mada mene moji nijednom u zivotu nisu vozili u skolu kada sam bio dete. To mozda mozes reci za neke prave alkose, koji preko dana locu redovno i voze. Uostalom, tebi da se desi trazio bi naravno najmanju kaznu, dok za druge zelis najvecu...  Sudija ce protumaciti kakav sam kao licnost, pa ce odrediti kaznu koja je najbolja. Ceo zivot je rizik, najbolje nemojte izlaziti iz kuce ako tako gledate... po svetu ratuju, umiru od gladi itd itd, dok je ovde saobracaj kao neki veliki problem..

Овај твој приједлог Боле ми се свиђа, али је једноставно немогуће овако нешто извести, а да буде функционално и поуздано.mbole piše: Na lekarskom ti prema izmerenim sposobnostima upisu u vozacku dozvoljeni procenat. Eh... al to nije demokratski, politicki korektno, nismo ravnopravni (naravno da nismo na nivou individualnih mogucnosti)...
Ja sam opasniji trezan nego pijan ili naduvanSteva piše:Pre par godina sam umesto alkohola pio koka kolu celo veče, na nekom rođendanu, i zatim vozio desetak kilometara nazad do kuće. Od tolikog kofeina se stvorila nervoza, bes, a zatim i nesanica. Kako sam vozio? Vrlo bezbedno, jedan prolazak na žuto/crveno sa 70-80 i jedno naglo kočenje na trepćuće zeleno/žuto, par naglih prestrojavanja bez migavca, psovanje svih koji idu brže ili sporije od mene i tako dalje... Ali nisam pio alkohol, to je najbitnije, 0 promila...
Mnogo ljudi trpa u isti koš onog ko je popio jedno piće u 15h pa u 20h seo da vozi i onog što je za par sati popio 5 do 10 pića i posle pola sata seo da vozi. Retko ko pominje nervozu, umor, neispavanost, trenutne ili hronične zdravstvene probleme, i još toga što može da bude opasnije neko alkoholisanost. Skoro niko ne shvata da ti pijanci što su slupali nekoliko auta mogu da budu opasni bilo gde, i u taksiju, i u autobusu, a posebno pešice na ulici ili putu...
Ako je alkohol problem broj 1, neka uvedu obavezne alkoblokatore u svaki auto i rešen problem pijanih za volanom. Kad mora svaki auto da ima zimske gume, svakakve ateste, obaveznu opremu, nek ima i alkoblokator. Skupo? Ne verujem da je skuplje od svega prethodno navedenog. A ako se neki genije seti da trezan suvozač ili putnik deaktivira bolaktor a on pijan da vozi, onda nek mu oduzmu auto i dozvolu i u zatvor. Ali je bolje ovako, kazne 5000, 10000, lepo se puni budžet, bezbednost kao bitna nekome...

Ja mislim da smo se lepo razumeli.mbole piše:Bojane, u principu se slazemo. Voznja jeste rizik. Al i setanje parkom je rizik (moze da ti padne grana na glavu), ulazak u kupatilo je rizik (neverovatan broj ljudi pogine u kadi), ceo zivot je rizik...
 Napisao sam i da je vožnja u alkoholisanom stanju svesno i aktivno uvećavanje tog rizika, pa ma koliko neko bio "sposoban". E pa, da ne bi bilo mnogo mozganja i mačevanja suprotstavljenih stavova, neko je presekao da je "prihvatljiva mera" do 0,30 promila za "obične smrtnike", a čista nula za profesionalce i to su pravila igre.
  Napisao sam i da je vožnja u alkoholisanom stanju svesno i aktivno uvećavanje tog rizika, pa ma koliko neko bio "sposoban". E pa, da ne bi bilo mnogo mozganja i mačevanja suprotstavljenih stavova, neko je presekao da je "prihvatljiva mera" do 0,30 promila za "obične smrtnike", a čista nula za profesionalce i to su pravila igre.

)
)
 Pa da vidimo da li ce me zaustaviti...
 Pa da vidimo da li ce me zaustaviti...  

Naravno, iza mene je bilo 2 auta, koje nisu ni pogledali..
  Naravno, iza mene je bilo 2 auta, koje nisu ni pogledali.. 

U gradu u kojem ja živim (mali grad - a takvih je najviše) deca uglavnom idu pešice do škole, a pijanih vozača ima i tokom dana. Dva puta više sam u saobraćaju kao vozač, nego što ti imaš godina života i nikada do sada nisam vozio alkoholisan , a niti ću.Walsh piše:Cekaj Lale, kakva deca u pola 3 posle ponoci?Mozda tvoja deca idu u to vreme gradom.. ne znam? Idi na Subotica.com u pola 3, nadji kamere. Pa pogledaj kako izgleda Subotica nocu.
Sto se tice preko dana, deca vecinom idu autom do skole itd... retko ko u danasnje vreme daje deci da idu peske. Mada mene moji nijednom u zivotu nisu vozili u skolu kada sam bio dete. To mozda mozes reci za neke prave alkose, koji preko dana locu redovno i voze. Uostalom, tebi da se desi trazio bi naravno najmanju kaznu, dok za druge zelis najvecu... Sudija ce protumaciti kakav sam kao licnost, pa ce odrediti kaznu koja je najbolja. Ceo zivot je rizik, najbolje nemojte izlaziti iz kuce ako tako gledate... po svetu ratuju, umiru od gladi itd itd, dok je ovde saobracaj kao neki veliki problem..
 Glupom coveku neces moci objasniti ni da je glup, a ne nesto vise.
  Glupom coveku neces moci objasniti ni da je glup, a ne nesto vise.  Trazio sam da mi neko kaze kakve su kazne itd, ne da mi objasnjavate moj zivot. Da sam to hteo imam caleta u tim godinama..
 Trazio sam da mi neko kaze kakve su kazne itd, ne da mi objasnjavate moj zivot. Da sam to hteo imam caleta u tim godinama..   Uz to me ni ne poznajete. Razljute me takve osobe, tipican mentalitet ovog naroda. Zato nas u svetu i gledaju tako...
 Uz to me ni ne poznajete. Razljute me takve osobe, tipican mentalitet ovog naroda. Zato nas u svetu i gledaju tako...