Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8 tdci 2002

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Dejan81
Poruka: 4
Član foruma od: ponedeljak, 19. jan. 2015. u 10:08h

Ford Focus 1.8 tdci 2002

Poruka od Dejan81 » utorak, 20. jan. 2015. u 00:23h

Pozdrav svima,

Ovo je moj prvi post na forumu. Pre mesec dana sam poslao vlasnik Focusa 2002 god 1.8 TDCi,na autu su pre godinu dana remontovane sve cetiri dizne u diesel servisu Jancic,ispitana pumpa visokog pritiska i ociscen rezervoar,desetak dana nakon sto sam ga kupio auto je poceo da dimi(crni dim) i da slabo vuce,otisao sam u gore navedeni diesel servis i tamo su mi rekli da je jedan od dva elektroventila pokvaren (jedan ima zelenu jedan crnu kapicu),rekli su mi da su im zamenili mesta i da su nesto odglavljivali kod turbine,auto je do pre dva dana isao dobro od tada isti problem.

Interesuje me sta je u pitanju,i koliko bi eventualna popravka kostala posto sam sa novcem malo slabiji jer sam pre 15tak dana uradio i veliki servis.

Hvala unapred

Pozdrav

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Re: Ford Focus 1.8 tdci 2002

Poruka od veljo_81 » utorak, 20. jan. 2015. u 23:30h

Kupi taj elektoventil turbine na otpadu, ja sam platio 10 evra, mada ne vjerujem da je crkao i drugi, vjerovatno glavi akutator, procunjaj malo po forumu, svakako se to rijesavalo

Sent from my D2005 using Tapatalk

macaneli
VIP
Poruka: 9941
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 20. jan. 2015. u 23:33h

Sale f1 je stavio sa mondea mk3 taj ventil
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Dejan81

Poruka od Dejan81 » sreda, 21. jan. 2015. u 10:38h

Juce sam bIo u Ford servisu u Vranicu na dijagnostici je ocitana greska vezana za MAP senzor. Prvo je zamenjen elektroventil turbine i neko vakum crevo posto je bio ostecen neki tanki mali sisak na njemu. Nakon toga auto je proban dimio je ali je isao puno bolje mada po recima majstora do i dalje nije bilo to. Zatim je turbinu spojio direktno na vakum i ponovo probao,auto je isao kao sumanut cinilo mi se da ce se odvojiti od asfalta i dima nigde nije bilo. Nakon toga zamenjen je i MAP,auto ponovo proban isao je veoma dobro u pocetku dimio nakon toga ne. Dogovorili smo se da tako vozim desetak dana i da se nakon toga cujemo da vidimo kako se ponasa,ako ponovo pocne da dimi i da gubi snagu da ga dovezem u servis jer postoji mogusnost da turbina glavi pa da je skine i ocisti. Nisam prosao ni 10tk km od servisa ponovo sve isto crni dim,izgubio snagu. Nazovem majstora i kaze mi da doteram auto u servis i da ga ostavim na par dana. Medjutim sinoc kada sam krenuo na slavu upalim auto krenem vidim prima gas puno bolje i dosta bolje vuce nego kada sam se vracao ali i dalje dimi.

Bio bih zahvalan na nekom savetu.
Izvinjavam se zbog poduzeg posta

Pozdrav

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 21. jan. 2015. u 11:38h

treba turbina da se cisti, mozes sam a mozes i da platis nekom

Dejan81

Poruka od Dejan81 » sreda, 21. jan. 2015. u 11:42h

jel mora da se skida turbina ili ne?

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » sreda, 21. jan. 2015. u 12:12h

mi smo tu nesto ko fol cistili bez skidanja, sad koliko je djelotvorno...
ja sam prije jedno godinu dana, izbacilo gomilu djubreta i nijansu bolje je isao auto, trebao bih sad koji dan ponoviti
odvrnes hladnjak egr-a, onaj dio sto ide na turbinu, drze ga 2 M8 vijka, zakrenes i naspes sta u pjeni za ciscenje rerni i onda vratis hladnjak egr-a i gas
mora ti biti blokiran egr ako ces tako cistiti

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“