Problem sa trapom Fokus Mk 1
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 403
- Član foruma od: sreda, 3. okt. 2012. u 11:36h
Problem sa trapom Fokus Mk 1
Radi se o Fokusu tddi,prilikom skretanja i kad se smota pun volan cuje se neki zvuk kao metal o metal,pogotovo kad je hladno vreme. Drugi problem je,kad se vozi na manjim obrtajima čuju se neke vibracije ili lupkanje iz desne suvozacke strane.Sta moze da bude u pitanju?
- MarkoMara
- Poruka: 87
- Član foruma od: utorak, 27. jan. 2015. u 20:34h
Re: Problem sa trapom Fokus Mk 1
pogledaj po forumu, negde sam procitala.. cini mi se da je isti problem bio i da je vezano za drzac motora.
Ford Focus 1.8 TDCi 2002god. 85kw 115ks
Ford Focus 1.8 TDDi 2003god. 66kw 90ks

Ford Focus 1.8 TDDi 2003god. 66kw 90ks

- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
Re: Problem sa trapom Fokus Mk 1
Može da bude mnogo toga... Ako krcka pri skretanju moguće je da je kinetički.. pogotovo posle zimske sezone zna da ode ako uđe voda kroz manžetnu... Prvo to proveri..
To za lupkanje mi liči na stabiliztor... on ima zvuk kao metal od metal... i obično čuka na neravninama... Namotaj pun levi/desni i videćeš metalnu sponu vertikalno pored amortizera... Snažno je iscimaj.. Ako ima lufta - to 'e to...
Vibracije obično stvara držač motora... Njega testiraš tako što povučeš ručnu i ubaciš u rikverc u probaš da kreneš.. zatim ubaciš u prvu pa probaš da kreneš.. Ako čuješ da čuka to je držač motora...
ali ne mora da znači da su to ti kvarovi... ^_^
To za lupkanje mi liči na stabiliztor... on ima zvuk kao metal od metal... i obično čuka na neravninama... Namotaj pun levi/desni i videćeš metalnu sponu vertikalno pored amortizera... Snažno je iscimaj.. Ako ima lufta - to 'e to...
Vibracije obično stvara držač motora... Njega testiraš tako što povučeš ručnu i ubaciš u rikverc u probaš da kreneš.. zatim ubaciš u prvu pa probaš da kreneš.. Ako čuješ da čuka to je držač motora...
ali ne mora da znači da su to ti kvarovi... ^_^
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."