Čudno lupkanje Ford mondeo
Moderator: Dragomir
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Re: Čudno lupkanje Ford mondeo
Oko 50-60 eura. Zavisi sta uzmeš. Gasni su, pa su inače skuplji. Inače Sachs su ti originalni,prva ugradnja.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
- dzajko75
- Poruka: 188
- Član foruma od: nedelja, 5. jan. 2014. u 21:07h
Ja sam menjao zadnje amortizere pre 20 dana,okruglo 100€ par kyb...
Gde je direktorka?
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Obavezno zavezi vezicama sajle rucne. To lupa da poludis. Kao da se nesto na zadnjem kraju raspada! Amortizeri bi procurili ako su otisli pa dobro pogledaj da li je to. Pregledaj i selene zadnjeg trapa. Ako nista dodji kod Vlade u Laktase, nije preko svijeta. Lik odrzava uglavnom Fordove i ja ga mirne duse preporucujem svakome ko ima Forda. Posten je, temeljan, zna posao i nece za..bati. 

"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
- Poruka: 94
- Član foruma od: ponedeljak, 22. dec. 2014. u 20:45h
Vidjet ću još ovdje kod nas u Doboju, da li će iko otkriti u čemu je problem i naizad ga riješiti.
Naglasit ću to što ste napisali da bi moglo dovesti do takvih zvukova.
Sjesti sa majistorom, neka provoza po malo lošem putu, pa da vidi kakav je i odakle dolazi zvuk. Da su amortizeri, nebi rekao,al' ko ga zna.
Juče sam se saginjao , mrdao gumicu od auspuha, sa vozačeve straa, na sredini između vozačevih i adnji vrata, mrdajući lonac, takav mi zvuk doli i u toku vožnje, volio bi da je samo to, da nije nešto gore, međutim kada zaljuljam zadnje točkove, čuje se lupkanje koja iritira tokom vožnje, pogledat ću ove sedmice , pa ako šta bude javim. Možda će neko istu muku mučiti, pa da čisto zna šta može biti.
Naglasit ću to što ste napisali da bi moglo dovesti do takvih zvukova.
Sjesti sa majistorom, neka provoza po malo lošem putu, pa da vidi kakav je i odakle dolazi zvuk. Da su amortizeri, nebi rekao,al' ko ga zna.
Juče sam se saginjao , mrdao gumicu od auspuha, sa vozačeve straa, na sredini između vozačevih i adnji vrata, mrdajući lonac, takav mi zvuk doli i u toku vožnje, volio bi da je samo to, da nije nešto gore, međutim kada zaljuljam zadnje točkove, čuje se lupkanje koja iritira tokom vožnje, pogledat ću ove sedmice , pa ako šta bude javim. Možda će neko istu muku mučiti, pa da čisto zna šta može biti.
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Obavezno pogledajte i gume balans stange. Kod mene na mk3 je to bio problem. Jeftine su,10km komad, dva šrafa i 15 minuta posla.
-
Naglasit ću to sve što ste mi rekli da može prouzrokovati lupkanje.
Evo sada sam primjetio, prilikom gašenja auta, začuje se lupkanje i to gde sam već x puta napominjao, to je novo što primjeti malo pre
Evo sada sam primjetio, prilikom gašenja auta, začuje se lupkanje i to gde sam već x puta napominjao, to je novo što primjeti malo pre
-
Evo mene opet.
Juče sam tjerao auto, maistor probao, tjeram tu već godinama.
Dignuto je auto, pregledano, radi se o sledećem.
Auspuh je katatrofa, loše varen nije na mjetu, previše je približen bio na nekim djelovima plastike i onih limova kako već da nazovem, gde lupkalo, te sam pre par dana i primjetio pri paljenju auta da se začuje lupkanje, a da ne pričam kada gasim motor.
Auspuh je urađen i zavaren na 2 mjesta koliko je moglo, a da mi se uradio kako treba, moram mijenjati komplet.
Međutim, rečeno mi je, da su gumice balans štangle pri kraju, e sada, prilikom paljenja/gašenja, motora lupkanje ne čujem ,ali i dalje se čuje na neravninama, amortizeri, točkovi sve oke, jedino što mi je rečeno da te gumice nisu oke, da li može baš od toga da dolaze tupi udarci prilikom vožnje na manjim neravninama ?
p.s nevezan za ovo, kada se nisam šokirao ,kada mi je rečeno da zamajac, lamela i šta još ide uz to, košta oko 1000 km (500 eura)

Juče sam tjerao auto, maistor probao, tjeram tu već godinama.
Dignuto je auto, pregledano, radi se o sledećem.
Auspuh je katatrofa, loše varen nije na mjetu, previše je približen bio na nekim djelovima plastike i onih limova kako već da nazovem, gde lupkalo, te sam pre par dana i primjetio pri paljenju auta da se začuje lupkanje, a da ne pričam kada gasim motor.
Auspuh je urađen i zavaren na 2 mjesta koliko je moglo, a da mi se uradio kako treba, moram mijenjati komplet.
Međutim, rečeno mi je, da su gumice balans štangle pri kraju, e sada, prilikom paljenja/gašenja, motora lupkanje ne čujem ,ali i dalje se čuje na neravninama, amortizeri, točkovi sve oke, jedino što mi je rečeno da te gumice nisu oke, da li može baš od toga da dolaze tupi udarci prilikom vožnje na manjim neravninama ?
p.s nevezan za ovo, kada se nisam šokirao ,kada mi je rečeno da zamajac, lamela i šta još ide uz to, košta oko 1000 km (500 eura)

- Lucky
- Poruka: 1083
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
nema tu dotezanja, samostelujuca je, imas problem sa sajlom negdeSerboss piše:Koliko li su amortizeri za ford mondea mk3 zadnji ?
VIdjet ću i to prve prilike, kada bude na dizalici, doduše , kada ručnu zatežem, skoro pa dodirne naslonjač za ruke, rečeno mi je da je treba malo dotegnuti
-
Kralju to manje više sa ručnom meni živce kida ovo lupkanje 

- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
To je ta cena seta.Neverujem da ces naci jeftinije.Serboss piše:...p.s nevezan za ovo, kada se nisam šokirao ,kada mi je rečeno da zamajac, lamela i šta još ide uz to, košta oko 1000 km (500 eura)![]()
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Sve ti je navedeno šta može da izazove te probleme, ipak mora da majstor to odredi, ovako preko net-a teško da ti možemo više pomoći sem da ti kažemo da menjaš deo po deo.
Reče da si bio kod majstora i da je auspuh kriv i koliko sam shvati bio je loše varen, što je donekle ispravljeno. Moguće je da auspuh i dalje pravi problem i ako je ispravljen i gumice zamenjene.
Za početak zameni gumice balans štangle, nisu skupe i lako ih je zameniti, pa vidi šta se onda dogadja. Jesi li vezao sajle ručne? Kakvi su selen blokovi? Jeste proverili sve plastike dali su dobro učvršćene?
Što se tiče ručne takav problem sam imao na svom autu. Sistem samoštelujuće ručne se pokazao kao loš i na kasnijim automobilima je stavljana štelujuća, koju sam nabavio i rešio svoj problem.
Reče da si bio kod majstora i da je auspuh kriv i koliko sam shvati bio je loše varen, što je donekle ispravljeno. Moguće je da auspuh i dalje pravi problem i ako je ispravljen i gumice zamenjene.
Za početak zameni gumice balans štangle, nisu skupe i lako ih je zameniti, pa vidi šta se onda dogadja. Jesi li vezao sajle ručne? Kakvi su selen blokovi? Jeste proverili sve plastike dali su dobro učvršćene?
Što se tiče ručne takav problem sam imao na svom autu. Sistem samoštelujuće ručne se pokazao kao loš i na kasnijim automobilima je stavljana štelujuća, koju sam nabavio i rešio svoj problem.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
-
Euromotorio Sarajevo prodaje setove kvacila LuK za tvoj Mondeo za 750 KM. Dostava 10 KM. Imas ih na Piku. U Srbiji je taj set oko 800 KM.Pančevac piše:To je ta cena seta.Neverujem da ces naci jeftinije.Serboss piše:...p.s nevezan za ovo, kada se nisam šokirao ,kada mi je rečeno da zamajac, lamela i šta još ide uz to, košta oko 1000 km (500 eura)![]()
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
-
Ajde da ne otvaram novu temu. Rijesio sam konacno dugogodisnje lupkanje odnosno vise krckanje plastike koji mi je jelo zivce godinama. Naime, iz zadnjeg kraja, tu negdje oko plastike koja pokriva gepek dolazilo je stalno kuckanje i lupkanje, narocito izrazeno tokom hladnijih dana. Uvijek sam sumnjao u neku plasiku ili tome slicno, pa sam malo podmazao sve to sa silikonskim sprejom i to se malo utisalo. Medjutim unazad jedno mjesec dana bas se pojacalo. Nikako nisam mogao da provalim sta je dok mi nije skroz otkazao amortizer gepeka. Odem u radnju i kupim nove (by the way pasu od Fiat Pailja kome bude trebalo). I covjece vracam se kuci sve u redu. Nema lupkanja nikakvog, sve 5. Da budem iskren nisam mogao provaliti na koji nacin je los amortizer pravio taj zvuk ali je definitivno jasno da je on bio uzrok toga. Eto jedno iskustvo vise.
-
Hvala bojcistv.
Uzeo sam zadnje gumice balans štangle, tako da odo u ponedeljak to zamjeniti.
Ako mi bude i dalje lupkalo ne znam šta mi je činiti dalje
Uzeo sam zadnje gumice balans štangle, tako da odo u ponedeljak to zamjeniti.
Ako mi bude i dalje lupkalo ne znam šta mi je činiti dalje

-
Kada prilikom stiskanja, tj oslanjanja i u zadnjim dijelovima auta kada stišćeš rukom cimaš ga, ako se čuje isto neko lupanje, do čega može biti onda ? Ako ljuljam, da li se kada auto stoji u mjestu i ne radi, može čuti lupkanje i osjetiti ako gumice balans štangle ne valjaju ili amortizeri i šolje?
-
Riješio sam problem sa lupkanjem. Tjerao sam svome dugogodišnjem maistoru, gumice, balans štangle su riknule posve, tako da, više lupkanja nema 
Tako da sam usput i zamjenio(morao) crijevo koje ide iz filtera u turbinu, slabo mi vuklo i puno šuštalo, tako da je to crijevo 35eura, auto bolje i vuče:D

Tako da sam usput i zamjenio(morao) crijevo koje ide iz filtera u turbinu, slabo mi vuklo i puno šuštalo, tako da je to crijevo 35eura, auto bolje i vuče:D
-
Ajd fala Bogu da si to rijesio. Zna to da nervira pravo.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Lupkala mi sajla rucne mesecima, tacno kao da je ceo zadnji trap labav totalno i da ce sve da se rasturi, nista nisam mogao da nadjem ni kod jednog majstora, stvaralo mi nervozu na duzim turama i onda neki dan slucajno nadjem..sad je tiho milina jedna..
- FrenkyVu
- Poruka: 67
- Član foruma od: sreda, 27. nov. 2013. u 21:14h
Ista stvar sa sajlom ručne. Dotezanje vezicom rešilo problem.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Sta moze da lupi nazad na levoj strani kad je auto opterecen sa 5 putnika,tupo lupi na neravnini? Jel amortizer ili moze da se desi da ono koso rame udara u krivinu od auspuha ili se to ne desava kod mondea?
To se desava samo kad je auto natovaren 5 osoba itd.
To se desava samo kad je auto natovaren 5 osoba itd.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ako udara u auspuh moralo bi da se vidi na cevki.
Jednostavno kad udari, mora bar stroku da skine.
Jednostavno kad udari, mora bar stroku da skine.
Djak pesak