Problem pri paljenju
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: subota, 17. jan. 2015. u 21:48h
Problem pri paljenju
Pitanje za forumase.
Pri paljenju automobila dolazi do gašenja (restarta) instrument table. Ista se ugasi potpuno pa se upale sve lampice i na kraju ugase i sve radi ok. Auto ima poteškoća kada se pali ujutru (u većini slučajeva upali iz drugog puta). Ovo zna da se desi i kada je motor vruć nije samo jutarnji problem.
Kako da znam gdje je problem (akumulatorili nešto drugo)??
Pri paljenju automobila dolazi do gašenja (restarta) instrument table. Ista se ugasi potpuno pa se upale sve lampice i na kraju ugase i sve radi ok. Auto ima poteškoća kada se pali ujutru (u većini slučajeva upali iz drugog puta). Ovo zna da se desi i kada je motor vruć nije samo jutarnji problem.
Kako da znam gdje je problem (akumulatorili nešto drugo)??
- mbole
- Poruka: 15008
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
-
Re: Problem pri paljenju
Fiesta 1.4tdci 2002
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Kod mene se to isto dešavalo dok nisam zamenio akumulator, prilikom verglanja napon je nekada padao na 7-8V i ondda računar nema struju, pa se ugasi. To može da se dogodi i ako alnasr vuče mnogo struje, jer mu je potreban remont (četkice, biksne, čišćenje, itd...). Sa novim akumulatorm je sve ok...
-
A postoji li neki metod da otkrijem je li akumulator ili alanser ?
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Postoji naravno. Elektricar ili servis za akumulatore mogu da ti provere stanje akumulatora, a oni opremljeniji i da ispitaju koliko struje vuce anlaser pri paljenju. Rekao bih da ako anlaser povuce preko nekih 250A je vec znak da mu treba servis 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend