Nov sam ovde na forumu i kao neko ko se jaaako lose razume u automobile morao sam da potrazim pomoc i savete od svih vas koji imate iskustva sa Fordovima, posebno sa modelom C-max.
Kao sto sam vec rekao, razumem se jako slabo, ali znam sta i za sta mi treba i sta mi se svidja (i to je nesto za pocetak)

Mozgam vec neko vreme koji porodicni auto da kupim, alergican sam na karavane tako da je to odma otpalo, a MiniVanovi su mi skroz ok!
Za budzet koji imam (do 3800e) su u konkurenciju usli Zafira, Scenik, Picaso i C-max. Cinjenica da sam po struci dizajner govori odma zasto je Zafira otpala (stvar ukusa naravno), a neko je u vec slicnim temama vezano za C-maxove spomenuo da im se ljubav sa lepim scenikom i Picasom raskidala bas zbog preterane kolicine digitalizacije, a i svasta sam cuo o francuzima...nema nista dok kazaljka ne poskoci!

Iz tog razloga izbor je pao na Focus C-Max

Situacija je takva da mi treba auto za porodicu, ne da divljam sa njim i prelazim ne znam koje kilometre pri ne znam kojoj brzini, tako da verujem da je onda verzija motora 1.6 tdci 80/109 sasvim ok za moje potrebe?
Medjutim video sam na nekoliko mesta da se spominje cinjenica da je iz ove serije najbolje uzeti 1.8 mozda cak i 2.0, da su bolji motori. Potrosnja mi je bitna kao i registracija naravno. Koliko sam video reg za 1.6 je skoro 10k manje nego za verziju 2.0?
Da ne davim vise, smorio sam... Eto zamolio bi Vas za vasa iskustva, komentare, svaki savet i komentar je dobrodosao, pa cu vam posle kad se neko ukljuci u temu pokazati modele sa polovniautomobili koji su mi zapali za oko!

Hvala u napred!