Poruka
od mbole » petak, 12. jun 2015. u 12:50h
Otprilike, to jest, kod benzina je uveden zbog toga sto mora, a kod dizela nije bilo potrebe.
A ko i svaka fabrika na svetu, ako nema potrebe, ne stavljaj, posto su to manji troskovi, puta broj proizvedenih automobila=cista zarada.
EDIT
Ustvari...
Sad malo bolje gledam seme... i nigde ne vidim elektricnu pumpu goriva ni na Mk1 ni na Mk2 TDCI dizelima. Jel ona uopste postoji, pa ja ne mogu da je nadjem, ili je jednostavno nema, pa nema svrhe ni da postoji prekidac koji je iskljucuje?
Sad cu bas da pitam ove moje, posto je to u sustini isti motor kao u PUG.
EDIT EDIT
Malo sam razjasnio.
Ovo vazi za PUG, al trebalo bi da je jako slicno i kod Forda
Postoje po neki koji imaju pumpu, ali kod delfija i simensa je izgleda nema, vec je isla samo na bosch pa i tu ne na svaki.
No, bez obzira na pumpu, prekidac ako postoji, moze da bude vezan i na regulator pritiska, al opet nemaju ga svi.
Neke godine, je i tamo gde je bio prekidac ukinut, i cela prica prebacena u Air bag modul. Nema "tastera" vec jednostavno nakon sto se odspoji napajanje (klema s akumulatora)i ponovo poveze, cela stvar se resetuje i nafta ponovo moze da ide.
Posto je njemu zamenjen ceo racunar, a sigurno je bio odspojen s akumulatora, plus ponasanje kakvo ima, nema veze sa time. Neki drugi problem je u pitanju.
Djak pesak