Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
e Dax da ti nije ostalo koje ogledalo viska, znas ono konveksno? 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Kad pomenu ta ogledala... Pre neki dan turili ovde na jednu od najnepreglednijih raskrsnica u gradu ogledalo. Smestili ga nebu pod oblake, na jedno 3m visine, trebalo mi je vremena da ga primetim - pa i kad sam ga opazio, to je bilo samo zato što tuda prolazim skoro svakodnevno, pa sam uočio da ima nešto novo u poznatom prizoru.
Međutim, moram da priznam da je, tako postavljeno, fantastično upotrebljivo i daje odličan pregled. Došlo mi je da se zapitam da li su onda sva ostala (niže postavljena) ogledala, u suštini, namerno loše pozicionirana kako bi bila uočljivija, a na uštrb njihove efikasnosti?
(sent via Tapatalk)
Međutim, moram da priznam da je, tako postavljeno, fantastično upotrebljivo i daje odličan pregled. Došlo mi je da se zapitam da li su onda sva ostala (niže postavljena) ogledala, u suštini, namerno loše pozicionirana kako bi bila uočljivija, a na uštrb njihove efikasnosti?
(sent via Tapatalk)
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
cim je vislje vidis dalje ulicu i lakse se proceni brzina vozila neg kad je nisko i samo farove vidis..
sto se setih za pricu kad su se dva crvena juga pljasnula..svak je mislio da vidi sebe
sto se setih za pricu kad su se dva crvena juga pljasnula..svak je mislio da vidi sebe

- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- mbole
- Poruka: 14983
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
I... sta je problem?Iosis piše:Ma znakovi i bakrači...
Ne sjećam se tačno, zaboravio sam već, ali mislim da je bilo negdje u Hercegovini.
Linija puna, a na znaku dozvoljeno preticanje. Lud zbunjenog!![]()
Puna linija NE znaci da je zabranjeno preticanje. Znaci da je zabranjeno preci preko nje, a posebno je kaznjivo ako predjes preko nje i pri tom pretices.
Ako traka ima dovoljno sirine da njome mogu da prodju dva vozila, to jest ako mozes da preteknes a da ne predjes punu liniju, i ako ne postoji znak za zabranjeno preticanje, preticanje je dozvoljeno.
Sasvim je druga prica sto je uobicajeno da zabrana preticanja i puna linija idu u paru.
Djak pesak 

- acadimke
- Poruka: 1709
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Na SAT-u je bio prilog o slicnoj temi na Beogradskoj obilaznici. Puna linija na putu, kamion se sklanja desno a vozilo pretice ne gazeci punu liniju jer ima dovoljno mesta. Medjutim presretac ga zaustavi i covek dobi kaznu
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Ova: https://www.google.rs/maps/@45.26059,19 ... !2e0?hl=sr
I ova:
https://www.google.rs/maps/@45.259717,1 ... !2e0?hl=sr
Su dve najkriticnije raskrsnice na Detelinari a mozda i u Novom Sadu. Znam dosta ljudi koji obilaze dve navedene raskrsnice, jer se bukvalno svaki dan desi sudar. Licno sam par puta doziveo da mi na (fala bogu) 10m proleti neki (maj*un) kroz stop, i to onako nosalantno kao da on ima prvenstvo prolaza. Cak sam i vijao jednog taxistu jer sam u J. Veselinovica i I. Bircanina morao da se popnem na onu ogromnu bankinu sa 50km/h (ne znam kako nisam pokrivio tockove-trapove). Drugaru je prosle god izleteo stojadin sa kompletnom porodicom (i malim detetom) od siline udarca stojadin se zarotirao za 180stepeni, sva sreca bilo je laksih telesnih. Hocu da kazem, da i pored onih `planina` od lezecih policajaca masa ne konta da nailaze na znak stop, i jako cesto prolecu, bukvalno kao kamikaze. A ovi iz JKP-a nece da postave blinkere (kao sto su stavili u Rumenackoj) sa slike: https://www.google.rs/maps/@45.259879,1 ... !2e0?hl=sr kontam da bi sveli kamikaze na minimum.
To se sve desava, jer se ulica J. Veselinovica ukrsta sa 5 ulica gde ima prvenstvo prolaza pre prvog stopa, kad se prodje prvi stop, posle svega 50ak metara opet imate prvensvo prolaza, pa posle opet 100metara stop, pa posle 100metara imate prvenstvo prolaza (van pameti).
I ova:
https://www.google.rs/maps/@45.259717,1 ... !2e0?hl=sr
Su dve najkriticnije raskrsnice na Detelinari a mozda i u Novom Sadu. Znam dosta ljudi koji obilaze dve navedene raskrsnice, jer se bukvalno svaki dan desi sudar. Licno sam par puta doziveo da mi na (fala bogu) 10m proleti neki (maj*un) kroz stop, i to onako nosalantno kao da on ima prvenstvo prolaza. Cak sam i vijao jednog taxistu jer sam u J. Veselinovica i I. Bircanina morao da se popnem na onu ogromnu bankinu sa 50km/h (ne znam kako nisam pokrivio tockove-trapove). Drugaru je prosle god izleteo stojadin sa kompletnom porodicom (i malim detetom) od siline udarca stojadin se zarotirao za 180stepeni, sva sreca bilo je laksih telesnih. Hocu da kazem, da i pored onih `planina` od lezecih policajaca masa ne konta da nailaze na znak stop, i jako cesto prolecu, bukvalno kao kamikaze. A ovi iz JKP-a nece da postave blinkere (kao sto su stavili u Rumenackoj) sa slike: https://www.google.rs/maps/@45.259879,1 ... !2e0?hl=sr kontam da bi sveli kamikaze na minimum.
To se sve desava, jer se ulica J. Veselinovica ukrsta sa 5 ulica gde ima prvenstvo prolaza pre prvog stopa, kad se prodje prvi stop, posle svega 50ak metara opet imate prvensvo prolaza, pa posle opet 100metara stop, pa posle 100metara imate prvenstvo prolaza (van pameti).

- mbole
Koliko se secam (davno nisam isao obilaznicom), tamo postoji i znak za zabranu preticanja.acadimke piše:Na SAT-u je bio prilog o slicnoj temi na Beogradskoj obilaznici. Puna linija na putu, kamion se sklanja desno a vozilo pretice ne gazeci punu liniju jer ima dovoljno mesta. Medjutim presretac ga zaustavi i covek dobi kaznu
U suprotnom, sam je kriv sto ne zna zakon i sta znaci puna linija na kolovozu, kao i nazalost ogroman broj policajaca i vozaca.
Djak pesak 

- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Slična situacija je i u Bul. Kneza Aleksandra Karađorđevića kod Hajd parka u smeru ka Pinku, traka je preširoka i kad trolejbus stane u stanicu (nema uvučeno-obeleženo stajalište tj. stoji u traci) i ima mesta da ga obiđeš a ne gaziš punu liniju patrola često stoji malo ispred i zaustavlja... Pazite se...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ne, ovde nije bila široka traka, normalna širina, gdje ima prostora za 1,5 auto, znači sa pola moraš da pređeš u drugu traku, tj. da pređeš preko pune.
Isto tako je bilo na putu za Dervetnu, ali mislim da su to sada ispravili. Imaš krivinu koja je nepregledna do zla boga, tu stoji isprekidana linija. A onda tu blizu imaš blagu krivinu, koja je pregledna kilometar, tu je puna linija, a nema puteva koji se uključuju, pa da je zbog toga puna.
Neko je napravio grešku, a onaj ko je trebao da vidi grešku nije je vidio. Da li nije htjeo ili i njemu promaklo, ko će ga znati...
Isto tako je bilo na putu za Dervetnu, ali mislim da su to sada ispravili. Imaš krivinu koja je nepregledna do zla boga, tu stoji isprekidana linija. A onda tu blizu imaš blagu krivinu, koja je pregledna kilometar, tu je puna linija, a nema puteva koji se uključuju, pa da je zbog toga puna.
Neko je napravio grešku, a onaj ko je trebao da vidi grešku nije je vidio. Da li nije htjeo ili i njemu promaklo, ko će ga znati...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Znam na sta mislis.. To nismo imali na lageru, vec se porucivalo po potrebi. Retko smo ih postavljali, pa zato. Dok smo sve ostale saobracajne znakove sami pravili, ima firma svoj proizvodni pogon.milan_gt piše:e Dax da ti nije ostalo koje ogledalo viska, znas ono konveksno?
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
AhahahaDaki_81 piše:Slična situacija je i u Bul. Kneza Aleksandra Karađorđevića kod Hajd parka u smeru ka Pinku, traka je preširoka i kad trolejbus stane u stanicu (nema uvučeno-obeleženo stajalište tj. stoji u traci) i ima mesta da ga obiđeš a ne gaziš punu liniju patrola često stoji malo ispred i zaustavlja... Pazite se...
Pošto šetam Akija po tom potezu barem jednom nedeljno, nagledao sam se pandurskih sačekuša na tom pravcu.
Fora je što izlaziš iz krivine i pritom se dve trake spajaju u jednu (tu širu), pa onda direktno nailaziš na stanicu trolejbusa i što je još gore pešački prelaz.
Umesto da naprave krštenu stanicu i da je uvuku 2 metra kako treba, ti sada moraš da staneš iza trole i da čekaš.
Naravno masa ljudi tu obilazi trolejbus, što nije neka problematika jer je pregledno i ima mesta, ali je fora što gaze malo punu i to rade preko pešačkog.
Panduri se namontiraju 50-60m gore (a ne vide se od trole) i samo skidaju. Regularno ima po 2-3 auta odvojena sa strane, kada god prođem.

Umeju i noću da stoje tu za alko test, ali nemaju radar, pa više nego išta volim da ga nagazim na izlasku iz krivine koliko god mogu.

Naravno iskaču da me zaustavljaju, pa stanem uz malo jače kočenje. A oni full srećni jer misle da sam neka pijana budala, kada prc 0.0%

Vezan, trezan, registrovan, svi atesti, trouglovi, oprema, nalepnice i ostale gluposti na broju.
Uživam da gledam kako se smore posle full pregleda, potrošenih 10 minuta, a za to vreme im prođe 20 automobila.

Prednosti domaćeg terena.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- mbole
Zaboravljate da je po zakonu, kada postoji znak zabranjeno preticanje, zabranjeno preteci svako vozilo, pa i recimo motocikl.
Ako je puna linija, a nema znaka za zabranjeno preticanja, i ima mesta da ga obidjes a da ne predjes preko linije, mozes da ga obidjes.
Nemam naravno pojma dal na tom putu za Derventu mozda ima masa motocikala, pa je moguce da to samo deluje kao sasavo, a ustvari je sve OK. A naravno mozda je i cista glupost.
Ako je puna linija, a nema znaka za zabranjeno preticanja, i ima mesta da ga obidjes a da ne predjes preko linije, mozes da ga obidjes.
Nemam naravno pojma dal na tom putu za Derventu mozda ima masa motocikala, pa je moguce da to samo deluje kao sasavo, a ustvari je sve OK. A naravno mozda je i cista glupost.
Djak pesak 

-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
Ako je zabranjeno preticanje nije zaobilazenje Biciklista i motociklista-moped to je ""bilo"" dozvolje zaobici cak i u raskrsnici
Tk. je dozvoljeno i ako vozilo ometa saobracaj ,a ti procenis da moze onda opet gazis liniju bez kazne ali u slucaju necega si kriv kao da je bila lisprekidana. ne kao puna ( mada trebas imati argument )
-zato je dobro imati kameruu autu ...
Tk. je dozvoljeno i ako vozilo ometa saobracaj ,a ti procenis da moze onda opet gazis liniju bez kazne ali u slucaju necega si kriv kao da je bila lisprekidana. ne kao puna ( mada trebas imati argument )
-zato je dobro imati kameruu autu ...
- mbole
Obilazi se samo vozilo koje je zaustavljeno. Ako se krece, tada ga pretices a ne obilazis. Potpuno je nebitno da li se krece 2 na sat ili 200 na sat.
To sto se takve stvari tolerisu je druga prica. Slovo zakona je jasno.
Nemam sad zakon pri ruci (na sajmu sam, pa je net malo sporiji, a na neotebooku nemam skinut zakon), al koliko se secam definicije preticanja i obilazenja koriste "vozilo", cak ne ni "motorno vozilo". Ne secam se da postoji posebna odredba o preticanju/obilazenju "uskih" vozila, tipa motocikla, mopeda, bicikla...
To sto se takve stvari tolerisu je druga prica. Slovo zakona je jasno.
Nemam sad zakon pri ruci (na sajmu sam, pa je net malo sporiji, a na neotebooku nemam skinut zakon), al koliko se secam definicije preticanja i obilazenja koriste "vozilo", cak ne ni "motorno vozilo". Ne secam se da postoji posebna odredba o preticanju/obilazenju "uskih" vozila, tipa motocikla, mopeda, bicikla...
Djak pesak 

-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
Vacas zenske na sajmu ,a?
eh bilo na tv da ima boljh nego u zenevi ili gdevectamo...

- mbole
ma sljakam. a inace, sajam gradjevine vec duze vreme ima bolje sojke [WHITE SMILING FACE]
sent from tt
sent from tt
Djak pesak 

- Iosis
- VIP
Motocikala i nema baš nešto, bicikala još manje. Motocikala što bude, to su oni što idu ko sumanuti, pa oni pretiču auta.
Mislim da je ta greška ispravljena, nisam išao odavno tim putem.
Mislim da je ta greška ispravljena, nisam išao odavno tim putem.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- alekco
- Poruka: 178
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h
Kruzni put od Ibarske ka Rakovici kod one vetrenjace. Tu znak kaze dozvoljeno preticanje a puna linija. A kad ides u kontra smeru, pise zabranjeno preticanje a isprekidana linija.
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Jesi siguran, nisam primetio takvu glupost pa ću baš da obratim pažnju jer znam da je isprekidana linija na pravcu ka vetrenjači.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- Iosis
- VIP
Danas jedan novi momenat u saobraćaju.
Izlazim od svoje zgrade, prilazni put je dovoljno širok da se mimoiđu auta ali samo ako idu ravno. Ali ako neko stoji, kao što sam ja stajao na samom izlazu, raskrsnici, onaj ko ulazi ka zgradi mora da propusti onog ko izlazi, jer nema dovoljno prostora kada treba da namota. Pošto na samom izlazu je i parkirng, od parkiranih auta onaj ko izlazi mora da izađe skroz, pa čak i branikom uđe u ulicu. Ja sam tako došao, stao, vidim ide lik s Pasatom bez migavca. Staje na metar prije ulaza u put kojim ja dolazim. Nije mi jasno šta hoće, da li je tu stao da izađe njegov suvozač, jer vidim da mu nešto pokazuje rukom u mom pravcu. Ja i dalje čekam, jer ako on prođe, meni je lakše proći. On i dalje pokazuje rukom. Moj lijevi migavac radi cjelo vrjeme. Onda on se smilova, pa onako stidljivo upali svoj desni migavac, tek da migne 2-3 puta i opet i dalje pokazuje rukom. Meni onda bilo jasno šta pokazuje. Dok izlazim, gledam u njega, ja i sestra u autu umiremo od smjeha, on izgubljeno gleda u nas.
Al' jbg nije bitno što on ne zna saobraćajne propise, bitno je da je stavio neki nabudženi branik, maska napred je od neke žice i zinuta hauba, valjda ima ispod nešto zeznuto pa ne može da zatvori do kraja...
Izlazim od svoje zgrade, prilazni put je dovoljno širok da se mimoiđu auta ali samo ako idu ravno. Ali ako neko stoji, kao što sam ja stajao na samom izlazu, raskrsnici, onaj ko ulazi ka zgradi mora da propusti onog ko izlazi, jer nema dovoljno prostora kada treba da namota. Pošto na samom izlazu je i parkirng, od parkiranih auta onaj ko izlazi mora da izađe skroz, pa čak i branikom uđe u ulicu. Ja sam tako došao, stao, vidim ide lik s Pasatom bez migavca. Staje na metar prije ulaza u put kojim ja dolazim. Nije mi jasno šta hoće, da li je tu stao da izađe njegov suvozač, jer vidim da mu nešto pokazuje rukom u mom pravcu. Ja i dalje čekam, jer ako on prođe, meni je lakše proći. On i dalje pokazuje rukom. Moj lijevi migavac radi cjelo vrjeme. Onda on se smilova, pa onako stidljivo upali svoj desni migavac, tek da migne 2-3 puta i opet i dalje pokazuje rukom. Meni onda bilo jasno šta pokazuje. Dok izlazim, gledam u njega, ja i sestra u autu umiremo od smjeha, on izgubljeno gleda u nas.

Al' jbg nije bitno što on ne zna saobraćajne propise, bitno je da je stavio neki nabudženi branik, maska napred je od neke žice i zinuta hauba, valjda ima ispod nešto zeznuto pa ne može da zatvori do kraja...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Primećujem to sve češće u zadnje vreme, biće da je poskupelo ulje za žmigavce otkad sam ga kupio poslednji put.
pozdrav, Bojan

- alekco
Skinut znak ka rakovici
Sad i ja provalio 
Inace ocekujte snimak kako za dlaku izbegavam biciklistu

Inace ocekujte snimak kako za dlaku izbegavam biciklistu

- alekco
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h