Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od alekco » sreda, 25. mar. 2015. u 16:26h

Sa leve strane. Trotoar, nema nikog. Ja naravno obracam paznju na pesacki prelaz. Periferno vidim dvojicu biciklista i kola koja idu u suprotnom pravcu. Jedan lik na bajsu staje, a drugi opusteno ispred Forda i mene. Jos taj koji se zaustavio, smeje se...njemu smesno. Da sam ga cuknuo, gledali bi ste snimak malo drugacije sadrzine.

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » sreda, 25. mar. 2015. u 17:16h

Mislim da se vise smejao koliko ovaj drugi nije normalan..
Sad krece sezona ludaka na biciklistickim stazama, trotoarima. Sto ovih sto voze dvotockase (namerno kazem dvotockase, racunajuci i vozace motora), sto zbog setaca po biciklistickim stazama.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » sreda, 25. mar. 2015. u 17:18h

Opet ozbiljan udes sa poginulima na Kružnom putu a pre par meseci su nedaleko odatle poginuli svi u reno kliu kada su podleteli pod turski šleper... Taj deo puta kao da je uklet!
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 25. mar. 2015. u 17:31h

Što kaže moj kolega... "više se gine na putevima nego na ratištu".
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 25. mar. 2015. u 17:50h

Ma ja mislim da nije ulje za migavce, nego to što ta sijalica troši enormnu kolilinu energije, za samo jedno paljenje migavca, potrošiš 10 litara goriva. I zamisli ti, migne 5 puta, od 50 litara. Skupo je to. Još trajnost sijalica, one 10 puta mingu i gotovo, moraš da mjenjaš, a jedna košta 500€.

Ulje za migavce tu ispada najmanji problem, ono može traje čak i 50 miganja.

Nisam popio drogu, neko lupetam od muke! cekicko :ozid:

Za te poginule, ako se često dešavaju karamboli na tom djelu, onda nešto definitvno ne štima sa tom dionicom. Ne poznajem taj put ili ulicu.
Ali znam kod nas blizu Doboja, put ka BL, ali onaj preko Stanara. Često se dešavaju saobraćajke na jednoj ''S'' krivini. Problem je što je to lokalni put, i nije nešto posebno projktovan. Da bude gore uz tu krivinu ide rjeka. Tako je prije 7-8 godina poginula od moje drugarice majka. Išla je kroz tu S krivinu, naišao šleper i pošto je krivina takva da šleper mora malo da zasječe krivinu, odbio je njen auto točkovima prikolice u rjeku. Taj u šleperu nije ni primjetio. Nju su našli nekad poslje, prevrnutu u rjeci.
Isto prije toga je na istom mjestu izginula četveročlana porodica, završili u ledenoj rjeci. Ne znaju kako, ali predpostavlja se da je nekog izbjegavao, jer je krivina jako nepregledna.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Daki_81

Poruka od Daki_81 » sreda, 25. mar. 2015. u 18:30h

Pa ovde je pravac sa nagibom, isprekidana je linija ali previše kamiona jer ovo je obilaznica i svi koriste priliku da pretiču...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 25. mar. 2015. u 18:35h

Onda bi trebalo proširiti, napraviti po dve trake za svaki smjer. Bar bi tako ja uradio.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Daki_81

Poruka od Daki_81 » sreda, 25. mar. 2015. u 18:45h

Pa nema baš uslova na celoj deonici za proširenje ali nama ne bi pomogle ni tri trake u smeru... Pre 15-tak dana na novoj deonici kod Pupinovog mosta (Zemun-Borča) gde su 3 trake za svaki smer i mesta da komotno sleti avion dva kretena su uspela da se sudare a bolji su uslovi nego na auto-putu... Iz daleka sam pomislio da su u kvaru ali kad sam prišao gomila tragova od guma, ko zna koliko su divljali idioti...

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » sreda, 25. mar. 2015. u 19:22h

Definitivno donositi drakonske zakone za divljake u saobracaju. Kao sto neko rece gine se vise u saobracaju nego u ratu. Ja to mogu da potvrdim. Stravicno je koliko je mladih ljudi poginulo na putevima unazad 15 godina. Sigurno jedna lijepa varosica.
Oduzimati automobile, oduzimati vozacke, slati na ponovno polaganje vozackih, dugogodisnje zatvorske kazne, ludacke novcane kazne (u Kanadi voznja u pijanom stanju povlaci zatvor, oduzimanje auta, 10.000 dolara, ponovno polaganje vozacke dozvole nakon isteka dugogodisnje zabrane voznje auta i tako dalje). Ako se ovako nastavi uz ovaj prirodni prirastaj ne treba nam nikakav drugi neprijatelj.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 25. mar. 2015. u 19:27h

Sad cu da budem pogan, ali...
Ima to i svojih prednosti. Smanjuje se broj budaletina, i njihovi geni se ne prenose na sledece generacije.
Djak pesak :)

bojcistv

Poruka od bojcistv » sreda, 25. mar. 2015. u 19:43h

Bas si pogan. Najgore je sto najcesce ne stradaju te budale i kreteni vec nevini ljudi na koje nalete svojim cuniranim golfovima, bemvejima i audijima 80....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Daki_81

Poruka od Daki_81 » sreda, 25. mar. 2015. u 20:38h

+1 thumbsuph

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 25. mar. 2015. u 21:18h

Kad smo već kod divljanja, večeras idem s drugarom na kafu, idemo ulicom i u istoj ulici na semaforu stoji nekih 7-8 auta u koloni. Pali se zeleno, ali zbog kilavosti vozača i spred, kroz semafor prođe samo njih 3-4. Posljednji u koloni je bio Golf 5. I gle čuda baš taj Golf 5, prilikom paljenja crvenog svjetla, daje gas, prelazi u suprotnu traku, prolazi kroz crveno i zamalo udara u Golf 2 koji je ostao u raskrsnici i želi da skrene lijevo. Sreća da je pogledao u retrovizor i stao, jer je već krenuo da skreće.

Ali jbg, to je svjest većine wagen vozača u Bosni, da su glavni na putu i da im je sve dozvoljeno, jer oni voze najskuplji polovan auto!

I ja nekad poludim u saobraćaju, jer je saobraćaj katastrofa u Doboju, ali ne mogu zbog greške vlasti i nadležnih, kao i pacijenata koji voze 25-35, da nekog povrjedim i da divljam autom.
Mada izgleda da divljam kad vozim, jer vozim 50 i sve pretičem. lol

bojcistv

Poruka od bojcistv » sreda, 25. mar. 2015. u 22:32h

Ma situacija sa golfom i inim ostalim VAG vozilima kod nas imas na tone. Ja sam par puta mogao izginuti od raznoraznih ludaka u raznim Passatima, Golfovima, Audijima i Skodama, tako da kada vidim nesto od toga na cesti ili pored ceste u glavi mi se ukljucuje "presafe" i dobro pazim sta cu i kako cu.
Da se neko ne uvrijedi, nije da generalizujem da su samo vozaci VAG proizvoda ludaci (mozda su i veci u BMW-ima) ali iz mog iskustva u voznji (preko 20 godina aktivnog vozackog staza) statisticki gledano u najvise pogibeljnih varijanti na cesti upravo su ucestvovala ta vozila.

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » sreda, 25. mar. 2015. u 22:45h

Da li je iko možda čuo za Darvinovu nagradu? Gomila likova koje znam je zaslužuje. A što se tiče vagena izgleda da prosječan golfas misli da je po čvrstoći vagen u klasi sa bvp-2 i brdm-om ;-) Ma samo udri,Her Hans je to pravio nema da fali, krilo 20 kermi u Velasu.

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 25. mar. 2015. u 22:53h

Pa to, najveće gluposti prave vozači njemačkih vozila, VW, Audi, BMW, Mercedes, a sada su im se prključili i vozači Škode, jer mnogi nemaju pare za VW, ali eto kao Škoda je jeftiniji VW.
Ima i vozača koji voze neka druga auta, prave gluposti i bahate se, ali takvih je jako malo u donosu na vozače pomenutih proizvođača.

Druženjem s ljudima, par puta sam naletao na ljude koji imaju takav mentalitet. Da ti je samo vidjeti njihovu priču, tako se osjećaju osiono, kao da su samo oni bitni, a svaka druga rječ im je njihov auto, sa naglaskom da je to VW, Audi ili šta već. Potpuno im je to normalno da on naparavi prekršaj ili neku ludost jer on vozi skup njemački auto, a svi ostali moraju da mu se sklone s puta. Opravdano je da on parkira gdje mu se ćefne.
Tome je čini mi se kriva malograđanština, kao ono, kupio sam skup auto, ja sad vrjedim više od onog ko je kupio jeftiniji auto.

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » sreda, 25. mar. 2015. u 22:56h

Komentar za vozace Dacia vozila? :D

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 25. mar. 2015. u 22:57h

Dacia čega? (kad se već sprdamo i generalizujemo)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

acadimke
Poruka: 1709
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » sreda, 25. mar. 2015. u 23:10h

Ocigledno da svima manja strpljenja, to je najcesci razlog nesrecama.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » sreda, 25. mar. 2015. u 23:32h

Razlog tome su nasa vozacka nekultura i bezobrazluk, ali ima dosta i onoga sto je Iosis napisao. Kad se primitivac docepa "skupljeg" Golfa ili BMW-a, pa od takvih nema gorih.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 26. mar. 2015. u 00:13h

Upoznao sam i korektnih vozača njemačkih vozila, ali takvi su u manjini. Ili ja naletim na pajsere. Šta je zanimljivo, kada kažeš nrp. nekom vozaču Renoa, da ti se ne sviđa neki Reno, prihvati to, kaže svoje argumente zašto je Reno dobar i to je to.
Kada kažeš vozaču VW, da ti se npr. Golf ne sviđa, u najbolje slučaju će ti reći da si idiot, da je to najbolji auto koji postoji, te da su sva ostala auta najveći krš.
A ima i onih koji dobiju napad agresije, pa žele da te udaraju, počnu da pominju familiju, to malo ređe, ali obavezno prođeš sa nazivom idiot, budala, kre*en, te da si glup, ćorav i da nemaš pojma o životu, te naravno ne znaš šta pričaš. A glavni argument je to, kako je taj auto najskuplji kod nas i kako ih u Evropi prodaju 700k godišnje. Ali kada pomenem da npr. Ford proda 700k F-150 u Americi, to nema veze, Amerika se ne računa. Naravno da je najbolji mu je rekao majstor Đura, koji zna da popravi samo Golf 2 i Audi 80.
Ili kad kažeš da ako će mo računati po prodaju, pa ispada da je Porche, Aston Martin i slični, najgori krševi, jer ih se proda manje od npr. Golf, pa čak i Yugo ispada bolji, jer ga je prodano više nego nrp. AM DB9...

Najgori je jedan lik koji je mi je rekao: Zar ti misliš da Ford nešto vrjedi kad mu je Fiesta jedini model?
Ja prvo nisam mogao da vjerujem, prvo sam se šprdao, ali vidim da je on mrtav ozbiljan. On vozi Passat 6. Ja ga onda pitam, je li se to ti zaebaš ili si ozbiljan?
Kaže da je ozbiljan. Pitam jesi čuo za Focusa, Mondea? Redam modele, a on me gleda kao tele. Nisam htjeo ništa dalje da pričam, reka sam mu da smo završili diskusiju o autima.

Profil vozača Dačije, pa šta znam, ja koliko sam vidio, uglavnom nesigurni u sebe, kilavi, voze kao babe, plašljivi i pomalo smotani. Čini mi se da su to uglavnom ljudi koji nisu ni imali potrebu za autom, ali eto po nekad zatreba, pa ću da kupim nešto jeftino. Slično je i sa vozačima Punta classic ili Zastave 10. Čini mi se da su se vodili istom logikom prilikom kupovine auta.
Bar sam ja stekao takav utisak.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 26. mar. 2015. u 00:53h

alekco piše:Komentar za vozace Dacia vozila? :D
"Novo je novo" :D
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » četvrtak, 26. mar. 2015. u 01:07h

hahahaha thumbsuph
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » četvrtak, 26. mar. 2015. u 08:46h

VW i derivatu su medju najrasprostranjenijim u Srbiji , dakle najveca koncentracija kretena po vozilu otpada na tu grupaciju.
Vrlo tesno drugo mesto zauzimaju vozaci BMW-a , oni su katastrofa , obicno nakurceni i ni jedan BMW nije BMW ako nema 6 cilindara haha
Malo nize na trecem mestu su vozaci Audi-ja , oni su prica za sebe , obicno nadobudni i sve gledaju s visine , k'o da su iz zlatne p.... ispali.
Vozaci Mercedesa su penzioneri hahahaha
Eto malo stereotipa i od mene , iako sam veliki Audi ljubitelj , a vozio sam i BMW , VW , Alfa (vozim) itd...Nisam kre*en i volim automobile.
Jedino sto mi je onako posebno upalo u oci je Audi forum koji je ubedljivo najgori koji sam u zivotu video , cenim da je jedno 85% maminih i tatinih sinova registrovano , tamo nema skoro ni jedne normalne konverzacije.
Ali inace nemam problema ni sa jednim od vozaca bilo koje grupacije jer ih jednostavno iskuliram , iako su neki kreteni i stoka , ne dozvoljavam da me to dotice thumbsuph
A kada je to tacno Dacia postala automobil ? Vazda su bili jeftin i drljav Renault sto su i danas.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

bojcistv

Poruka od bojcistv » četvrtak, 26. mar. 2015. u 09:01h

Sto bi rek'o moj kum prije jedno desetak godina "Golf 2, Nokia telefon i Samsung televizor = poremecen um!" Koliko sam ga se samo puta sjetio u saobracaju.....

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“