Imam Sierru 1.8 benzinac . Veoma dugo nije vožena . Počeo sam da je sređujem (ulje , filteri , antifriz , kočnice) i primetio sam da grejanje radi očajno , tj. da tek malo smlači vazduh . Takokođe , pri promeni antifriza sma primetio da je 'slepo crevo' na vodenoj pumpi bilo bušno , pa sam ga zamenio sa crevcetom u koje sam ubacio deblji šraf . Sa strane sam napunio vodu u rezervoar i primećujem da ni malo ne vraća kroz povratno crevo .
Moja pitanja su :
1) Da li posle zamene rashladne tečnosti (a prvo sam isputio sve) treba da se radi neka orzaka sistema i kako se radi ? Pri tome moram da napomenem da je skala za temperaturu u autu stalno u donjoj trećini od 'normal' .
2) Koliko je komplikovano da se zameni termostat i da li on može biti uzrok ? Creva koja vode ka glavnom hladanjku budu poprilično topla kad se motor zagreje , dok ona koja idu ka kabini i ne toliko .
Grejanje za Sierru
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 26. sep. 2014. u 18:26h
- mbole
- Poruka: 15008
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Grejanje za Sierru
Na matorom autu koji je dugo stajao, ja bi pre posumnjao da ti je zabagrela cesmica (ako je ima, ne znam kako izgleda grejanje na sieri), ili da je zacepljen mali hladnjak.
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Grejanje za Sierru
Zapušen mali hladnjak, a česmu-ventil imaju samo Sierre sa klimom. Vrlo je moguće i da termostat otvara ranije ili ne zatvara potpuno, a menja se jako lako.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове