Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kuda na letovanje?

Putovanja, izleti, pitanja o izboru puta, sve na jednom mestu.
Odgovori
darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Kuda na letovanje?

Poruka od darko darko » ponedeljak, 23. feb. 2015. u 19:13h

prosle godine u paraliji nisi mogao u vodu od meduza, strasno, plicak, meni se smucilo, nisam dva puta se okupao kako treba!

jel stvarno tako plicak, meni rekose da posle 50 tak metara se pliva!

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » ponedeljak, 23. feb. 2015. u 19:18h

Ebem li ga nisam merio od obale,ide daleko plicak...ali u svakom slucaju negde ces sigurno zaplivati...

http://postimg.cc/image/q4jcv200h/

darko darko

Poruka od darko darko » ponedeljak, 23. feb. 2015. u 19:30h

paralia dalje je jos plice!
Slika

RSS
Poruka: 193
Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
Kontakt:

Poruka od RSS » ponedeljak, 23. feb. 2015. u 20:55h

Uzas, fuj

Nije ovako na Kasandri.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » ponedeljak, 23. feb. 2015. u 23:47h

Ja idem u Leptokariju pocetkom juna, bagatela, za mene i suprugu vila na samoj obali mora 209 evra put i smestaj 11 dana za oboje. :woohoo: Jel bio neko, kako je tamo ???

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » utorak, 24. feb. 2015. u 07:57h

Pa tad jos traje grejna sezona lol
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 24. feb. 2015. u 08:06h

sta! meni cerka hoce da ide na skijanje sada, a ja uplatio more odavno! To je fora, par dana pre sajma turzma se rezervise, na sajmu se pokupi sve sto valja!

RSS
Kontakt:

Poruka od RSS » utorak, 24. feb. 2015. u 21:08h

+1
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » utorak, 24. feb. 2015. u 21:45h

Ja se na Tajlandu super osecam i mislim da je najbolja destinacija na svetu a gde nije skupo.
Ima dosta toga videti zanimljivog kako plaza tako i budistickih hramova a i prirode majmuna,slonova i sex turizma mrgreen
Ima za svakog po nesto zavisi sta trazite. Poznata je medijska hajka da nasi poznati pevecai letuju odnosno zimuju ovde.Pa su digli bunu mada nije toliko skupo.Zavisi koji hotel birate.Ima ih previse pa ce svako naci nesto za svoj dzep.
Karte ako se kupe 2-3 meseca onda su bagatela ja sam platio 615 € povratno za jednu osobu.Smestaj moze da se nadje i za 200 bahta odnosno 600 dinara za vece u jednom bracnom krevetu sa kupatilom i wc u sobi bez klima uredjaja.Ja sam prvo bio kod drugarice koja me je cekala kolima u bkk na aerodromu gde smo onda otisli do pattaye i tamo malo prosetate i nadjete jeftin smestaj.Svugda pise na engleskom tako da cete i sami da se sporazumete.Ima i apartmani npr sa 2 sobe bracnih kreveta xxl sa klimom sa kompletnom kuhinjom i opremom i sa klimom struja se ne placa ja sam platio za 4 dana 116€.Ali rezervacija samo 3 dana pre.Sa nekoliko meseci uznapred je i jeftinije.
Plaze su super a prevoz je bagatela. Npr 120 km udaljenost kombijem koji su dosta udobni i sa klimom kosta samo 100 bahta po osobi odnosno 300 dinara.
Hrana im je azijska ali ljuta u svako jelo stavljaju chili.Ima i buba insekata zaba na rostilju tako da mozete cak i to jesti. :bljak:
Na svakih 100 metara imate takoreci klopu na toskovima na skutere su napravili tezge i opremu za kuvanje i rostilj pa tako pridaju i prave hranu hrana im je brza odnosno pravi se u proseku od 2-3 minuta.Meni se licno njihova hrana ne svidja ima cudan ukus kiselog i ljutog istovremeno.Mada sam ja veoma izbirljiv kada je hrana u pitanju.U super marketima imate sve sto ima i kod nas.I cene su u proseku iste ili jeftine. Tako da mozete i sami spremati.Na ulicama su najvise zastupniji bataci sa rostilja koji kostaji oko 90--120 dinara. Stvarno je jeftino a ljudi su veoma topli i ljubazni i postuju strance. Za one koji zele sex odprilike je oko 10-15 eura.Stim sto necete osetiti samo obican sex vec osecaj kao da to radite sa svojom devojkom.
Ljubazan je narod a sto se tice turista najvise ima verovali ili ne Rusa tako da mozete i da se sporazumete i vise hotela su vlasnici Rusi pa nije ni cudno sto su najvise milijardera rusi.Cak i saobracajnice u nekim delovima pisu i na ruskom.
Onda idu nemci pa britanci.Nasih nema ali sam jednom upoznao hrvate koji su setali tajladnjanke ok likovi.
Ako neko planira moze slobodno da me pita poznajem skoro ceo tajland.
Sledece godine idem na filipine tamo je jos jeftinija hrana a i jeftinije da se otvori neki biznis stim sto su tamo najzastupljeni zemljotresi tako da nije bas sigurno, a i zemlja je sva u ostrvima i prevoz nije kao na tajlandu brz i jeftin.Morate ili brodom ili avionom sto i nije bas jeftino imam neke drugarice tamo pa sam ih pitao.Ali mislim da su filipinci jos ljubazniji od tajlandjana jer su previse siromasni u odnosnu na tajland su kao srbija i nemacka.Mada imaju prelepe plaze barem sto sam na internetu gledao i citao.Hrana je jos jeftinija na filipinima a smestaj je u proseku isti.
Evo par slika
Koh Larn ostrvo
Slika
khao takiab-Planina majmuna
Slika
Hram blizu Hua hin-a inace elephant village(Selo Slonova) moze se slonovati odnosno jahati slona 1800 dinara sat vremena
Slika
Slonovanje u hua hin elephant village inace moze se slonovati skoro u svakom vecem gradu.
Slika
Hua hin plaza ali nije glavna 8 kmos glavne ovde dolaze samo ljudi sa hotela Inace je sve jedna plaza moze da se seta plazom sve do te planine majmuna koja je odprilike 15 km odavde
Slika
Khao Takiab-Planina Majmuna
Slika
Kineska Nova godina pre par dana steta sto kod nas ne proslavljaju prelepo je
Slika
Pocetak Planine majmuna
Slika
Ispred jedne diskoteke u Pattayi inace grad sex turizma
Slika
Floating market udaljeno od grada ali jefinije
Slika
Pattaya hram-statua velikog Bude
Slika
auto put prema pattayi thumbsuph
Slika
Spski Bar nisam bio nisam zurio sam samo sam slikao ici cu sledece nedelje kada budem isao u pattayi
Slika
Pattaya glavna plaza
Slika
Poslednja izmena: Ford_III, na dan utorak, 24. feb. 2015. u 23:39h. Ukupno izmenjeno 3 puta.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » utorak, 24. feb. 2015. u 22:12h

darko darko piše:sta! meni cerka hoce da ide na skijanje sada, a ja uplatio more odavno! To je fora, par dana pre sajma turzma se rezervise, na sajmu se pokupi sve sto valja!
Ako je ovo odgovor na moj post,mislim da se nismo razumeli. :) Hteo sam da kazem da je u junu,po meni rano ici na more.... :) Ako nije odgovor na moj post,izvinjavam se. :)

edit:ford_III@ Zanimljivo :) Lepo izgleda more thumbsuph .Je l' ovo neka farma ovih zivuljki? :D
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Ford_III

Poruka od Ford_III » utorak, 24. feb. 2015. u 22:24h

Nije farma vec planina majmuna.Nema svugda majmuna.Zavisi gde si.Onaj hram sto je na slici je na toj planini majmuna ali nije daleko od grada.
Prva slika je Koh larn ostrvo kod pattaye po meni najlepsa plaza i najcistija voda od pattaye se ide brodom kosta samo 90 dinara u jednom pravcu voznja od prilike 45-60min.Ima i oni jet brodovi sa njima se stize za 15 min cena oko 1200 dinara u jednom pravcu.
Druga slika Hua hin lepo mesto.
Peta slika je pocetak te planine majmuna blizu hua hina odprilike 5 km.
Nego ovde se toliko skupili zato sto su ih hranili kukuruzom.
Neki majmuni silsze i do plaze pa se malo brckaju
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Apolon

Poruka od Apolon » utorak, 24. feb. 2015. u 23:23h

Pančevac piše: Hteo sam da kazem da je u junu,po meni rano ici na more.... :)

Mozda je rano, ali je puno povoljnije, a i nije tako vrelo kao u julu i avgustu kada se ne preporucuje boravak na suncu od 11h do 17h. Poznajem dosta ljudi koji idu u junu i septembru, i niko se ne zali da je hladno.

Ford_III

Poruka od Ford_III » utorak, 24. feb. 2015. u 23:46h

Ja idem u januaru i februaru pa se ne zalim. :D
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Apolon

Poruka od Apolon » utorak, 24. feb. 2015. u 23:53h

E to je poso thumbsuph

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 24. feb. 2015. u 23:57h

Pančevac piše:
darko darko piše:sta! meni cerka hoce da ide na skijanje sada, a ja uplatio more odavno! To je fora, par dana pre sajma turzma se rezervise, na sajmu se pokupi sve sto valja!
Ako je ovo odgovor na moj post,mislim da se nismo razumeli. :) Hteo sam da kazem da je u junu,po meni rano ici na more.... :) Ako nije odgovor na moj post,izvinjavam se. :)

edit:@ Zanimljivo :) Lepo izgleda more thumbsuph .Je l' ovo neka farma ovih zivuljki? :D
ma bre opusteno, grcka je topla za jul, i avgust, po meni, najace je za seprtembar, mada nekada zna da bude los, kraj juna pocetak jula je uglavnom od 34 pa vise stepeni, taman!
ford_III, samo je karata skupa nista vise, jel si presedao negde avionom?
Poslednja izmena: darko darko, na dan sreda, 25. feb. 2015. u 00:39h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Apolon

Poruka od Apolon » sreda, 25. feb. 2015. u 00:07h

Pitanje si postavio fordu III predpostavljam thumbsuph

Ford_III

Poruka od Ford_III » sreda, 25. feb. 2015. u 05:42h

darko darko piše:ford_III, samo je karata skupa nista vise, jel si presedao negde avionom?
Jesam mora presedanje ma bilo gde da letite iz evrope
Let je bio Air serbia do Abu Dhabija pa onda emiratima abu Dhabi-Bangkok.
Stim sto sam prezadovoljan nasih aviona i usluga po prvi put u zivotu.Niti su bucni a i nije bilo kasnjenja.
Dok u emirate najmanje sto sam se nadao jaka aurokompanija letu sam trebao cekati 3 sata u aba dhabiju a ono svi letovi kasnili oko 10 sati.Tako da sam cekao 7 sati vise a jos ova guska iz aviokarte.org rekao sam 2 meseca pre letenja da mi rezervise mesto pored prozora sto je ona i ucinila ali mesto pored prozora koji je zatvoren.Em nisam mogao nista da vidim em sam cekao 10 sati.Emiratima vise nikada.Cak sam i let promenio ne letim u povratku sa njima jeste da me je kostalo 170 € ali bolje nego da letim sa debilima.
Ima let isto sa 3 presedanja BG-Abu dhabi-Mumbai-Bangkok.
Karte jesu malo skuplje jbg mada nije skupo ako pogledas koliko kosta jedan smer do nemacke npr.
Na dan letenja moja karte je bila 1200 €.Sto je previse jbg kada se pogleda nije skupo nego je nas standard u srbiji usran.
I da mora viza da se izvadi najbolje preko agencije gea turs jer uzimaju proviziju samo 5-10 €. Ili morate sami do zagreba ili slanje pasosa DHL sto je previse skupo oko 11 000 dinara samo Kurirska sluzba sa povratkom. :(
Sto se tice stanovanja mozete i appartment ili kucu da iznajmite privatno na mesec dana sve zavisi lokacija i udaljenost.Ali eto npr udaljenost 2 km gde je mirno i moze da se spava kosta oko 10 000 dinara.Sa nebitno koliko osoba.
Ako vam je to daleko mozete iznajmiti skuter 600 dinara za dan em cete ustedeti em mozete ici gde god pozelite.
U svakom slucaju ko dodje nece se izneveriti i nece mu biti krivo zbog novca koji se potrosi.Za 500 € mozete sa porodicom mesec da uzivate naravno cena je bez karata i vize.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

RSS
Kontakt:

Poruka od RSS » sreda, 25. feb. 2015. u 09:10h

Ja uvek kraj avgusta i septembar.
Dan jeste nesto kraci, ali kada si sa decom ona i nemaju snage za vise.
Ustajem u 8h po njihovom, jedemo i krecemo, mi smo vec oko 8.45 na plazi.

Jun po meni nije losa varijanta, prosle godine je bila, ali je isto tako padala kisa u julu i avgustu. Ja bih isao kraj juna i kraj avgusta po 10 dana, to mi je prava mera.
Jedini problem je posao jer u junu meni pocinje sezona pa moze da me kosta letovanje 3000eur a da sam kuvam :D
Tako da je ostao septembar kao resenje manje UV zracenje, manja temperatura... taman.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 25. feb. 2015. u 09:42h

Ja se nesto mislim da ovog leta odem do Svabije na mesec dva, da prenesem koji dzak, spojim lepo I korisno. Em letujem u inostranstvu, em zaradim nesto.

Ford_III

Poruka od Ford_III » sreda, 25. feb. 2015. u 16:11h

Ok je to samo ako imas kod kog jer na gradjevini tesko na crno sada ima mnogo kontrole pa se i poslodavci plase.A i pala je cena rada ovi rumuni i bugari napravili balkansko trziste gore jbg.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

popovicvl
Poruka: 5655
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 13. apr. 2015. u 21:22h

Da ne otvaram novu temu, nije letovanje, ali svako lepo putovanje.

Ovog malog raspusta sam se otisnuo u planine, na Taru. U prvom momentu iznenadjenje, sneg na letnjim gumama. Nije bio problem, putevi su cisti i suvi uglavnom, negde u jos uvek bljuzga.

Kao i uvek, planina, priroda, svez vazduh, ima sta da se vidi. Nekako se potrefio momenat kad se priroda budi, a vreme za pozeleti. Za tri dana sve se rastopilo, samo po vrhovima se vidi sneg. Putevi na Tari su iznenadjujuce dobri, onako 8/10, ali u pravcu Loznica - Ljubovija nema puta. Katastrofa. Posle sam se vracao Bajina Basta - Valjevo, do pola minsko polje, od pola moze da se dise. Tockovi su izdrzali, bar ja mislim. Svratio sam i do Zlatibora, onako, vasar u Rumi 3. u mesecu sve isto.

Slika

Slika

Slika

Slika

I naravno prljavstina je neizostavni deo putovanja.
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 13. apr. 2015. u 21:56h

Heh, zanimljvio kako izgleda zaovinsko jezero sa malo vode, totalno drugacije :) Uvek sam bio leti kad je puno.
Za zlatibor se totalno slazem, izgubio je svaku draz koju je imao ranije, bar u mojim ocima. Tara je mnogo lepsa.

Ova tema me podseti: jel putovao neko ko koristi plin u Grcku, kakva je situacija, jel moze da se nadje plin po autoputu? Treba da idem opet na lefkadu, prosli put pre 3 godine sam isao busem i nisam ni obracao paznju kakva je situacija sa pumpama.

Mislim nije katastrofa ni ako budem vozio na benzin. Nego mi lancer na benzin ne radi kako treba preko 50% gasa, ima negde neko zacepljenje, pa da ne sredjujem ako ne moram lol
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 13. apr. 2015. u 22:40h

Nadji u sat-ovim putesestvijama na rts sajtu

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » ponedeljak, 13. apr. 2015. u 22:42h

Tara je još uvek velikim delom netaknuta i po mom ukusu najlepša planina!
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » ponedeljak, 13. apr. 2015. u 22:58h

I ja Dule planiram Lefkadu, nije predaleko, ostrvo a ne treba trajekt, otvoreno Jonsko more, prelepe plaze, ima gde da se i zaguzelja lol racunam nema greske, inace Sat naravno obradio tu liniju lol..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Odgovori

Povratak na „Putovanja“