Dragi forumasi pomagajte. Focus pobrljavio.
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Re: Dragi forumasi pomagajte. Focus pobrljavio.
Nesto udara... remenica se cak jos jace cuje..znam kako je bilo kad mi je stradala remenica alternatora... sipao sam aditiv za dizne pa cemo videti...
-
Danas mi se ponovo zagusio, posle 500m, ja u prvu a on poce da purnja pozadi... Ljudi moji oseca se miris kao na paljevinu!!!!!!
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
turbina?
opravdala bi onaj zvuk i crni dim, skini crijevo kuciste filtera zraka-turbina pa vidi ima li lufta
opravdala bi onaj zvuk i crni dim, skini crijevo kuciste filtera zraka-turbina pa vidi ima li lufta
-
- Trovač foruma!
jesi siguran u ovih 1,5 imao sam 2 dana kod sebe delphi klon dijagnostiku, na leru mi pokazuje 1 bar, odnosno 105kPaacadimke piše:Pritisak turbine prevelik, treba da bude 1.5.
- Mimika
- Poruka: 37
- Član foruma od: sreda, 25. jun 2014. u 23:04h
- Kontakt:
-
- Trovač foruma!
To je senzor raila druze, mjeri pritisak goriva
Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk
-
Mislite da je taj senzor otisao? Gde se nalazi isti?
-
- Trovač foruma!
Ma nalazi se na railu ali prijavio bi ti gresku, a i ne bi mogao da upalis auto bez njega, ne vjerujem, probaj zamijeniti s nekim
Opet ne bi lupalo onako da on ne mjeri dobro, jesi gledao turbinu
Opet ne bi lupalo onako da on ne mjeri dobro, jesi gledao turbinu
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Veljo mislim da turbina na leru ne pravi uopste pritisak dok je maximum 1.5 bara.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
- Trovač foruma!
105 kpa pokazuje na leru, 150 kad dam gas
- Mimika
- Poruka: 37
- Član foruma od: sreda, 25. jun 2014. u 23:04h
- Kontakt:
imao sam problema sa tim senzorima ali nemoze niko da bude ovde siguran dok se auto licno ne pogleda,samo mozemo da nagadjamo do sutra
-
Nikakvu gresku nije izbacio... jedino sto mi sad pada na pamet je da je nesto pisalo ne kao greska nego u nekom prozorcetu 'kalibracija turbine' pa je to zatim nestalo... pre 3 dana sam ga vozio 150... leti auto. Stao na dva sata i kad sam krenuo posle pola km poce da lupa, dimi i nece da ide. Ugasio upalio i ceo dan se vozio bez ikakvih problem. Juce sve ok. Cak sam ga i razvlacio malo ne bi li produvao malo turbinu i dizne... ide ko metak 100 u trecoj postize i to sa klimom na 4500 obrtaja... sta li ga to zeza?
-
- Trovač foruma!
http://www.aliexpress.com/item/2014-new ... 85549.html
dzaba para, ovo smo trebali svi da si kupimo pa uporedjujemo
da nije malo mnogo 4500 u trecoj za 100 km/h, bas cu probati sutra ako se sjetim, ja sam malo testirao na autoputu prije 10-ak dana, 160-170 km/h i kad stisnem u pod osjetim na sicu da ubrzava, do 180 i onda je mrtav, nije da ga hvalim, to je jedan smet koji je pojeo odrzavanja vise nego sto vrijedi al tako vuce
cisto da negdje spomenem, otpala mi jedna zica sa dzeka sto ide na el ventil egr-a i odmah je prijavio gresku, zaboravio sam sifru al recirkulacija izduvnih gasova, tako da cisto sumnjam da ti je nesto od elektronike na sistemu ubrizgavanja otislo a ne prijavljuje gresku...
dzaba para, ovo smo trebali svi da si kupimo pa uporedjujemo

da nije malo mnogo 4500 u trecoj za 100 km/h, bas cu probati sutra ako se sjetim, ja sam malo testirao na autoputu prije 10-ak dana, 160-170 km/h i kad stisnem u pod osjetim na sicu da ubrzava, do 180 i onda je mrtav, nije da ga hvalim, to je jedan smet koji je pojeo odrzavanja vise nego sto vrijedi al tako vuce
cisto da negdje spomenem, otpala mi jedna zica sa dzeka sto ide na el ventil egr-a i odmah je prijavio gresku, zaboravio sam sifru al recirkulacija izduvnih gasova, tako da cisto sumnjam da ti je nesto od elektronike na sistemu ubrizgavanja otislo a ne prijavljuje gresku...
-
Toliko je. 100 na 4500 obrtaja. S tim sto od 4000 mozda i manje prestaje da vuce.
-
Danas predjem 70 km. Dodjem do jedne raskrsnice ispred koje ima blagi uspon kao i na kojoj je veca neravnina tako da se ceo auto zatrese tokom prelaska. Stanem... i kad sam krenuo auto izgubi snagu i standardni problem... ugasim upalim i sve ok... posle dva sata obrnem krug po gradu od 4km. U povratku opet na istu raskrsnicu i opet sve isto... ima li neko neku ideju sta bi moglo biti? Majstori nagadjaju... te egr, te sto si ga zatvorio... te dizne... te map senzor... a da menjam sve napamet to necu...
-
Sta sam jos primetio, kad mi se javi problem, stanem i ugasim auto i cujem kako se mucka gorivo u rezervoaru nakon gasenja motora, i to se bas cuje. Probam posle dok auto regularno ide, stanem i odmah ga ugasim, nista se ne cuje.
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Za početak ja bih izbegavao tu raskrsnicu
.
Malo šale, nego jesi radio self testna autu i ima li kakavih grešaka koje mogu da pomognu?

Malo šale, nego jesi radio self testna autu i ima li kakavih grešaka koje mogu da pomognu?
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Meni takvi gremlini najvise lice na neki los kontakt u elektricnoj instalaciji. E sad, gde je...
Djak pesak 

- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Samo da ti kazem, ovo nista ne znaci. Meni je pokazivao da su korekcije +-0,01 na 3 cilindra i 0.09 na cetvrtom, ali to apsolutno nije imalo nikakve veze sa diznama, dizne 2 bile otisle, a ta u cetvrtom cilindru je u okvirima tolerancije.shakalkv piše:Sad sam dosao sa dijagnostike.
- Auto nema nijednu gresku.
- Sve dizne imaju svoje kodove
- Pritisak pumpe na leru je 230 a u voznji 1340 (verovatno bara)
- Pritisak turbine 2.5.
- EGR 0 obzirom da je zatvoren
- E sad te famozne dizne...
Na leru 1. -0.40 2. 0.03 3. +0.60 i 4. +0.10
U toku jace voznje 1. -0.60 2. 0.1 3. +0.84 i 4. +0.20 idmah je napravio poblem, izgubio snagu i poceo da baca dim. Ugasen-paljen i kao nov.
Sipao sam aditiv za ciscenje dizni u nadi da ce pomoci...
Otidji kod bosiste, neka ih skine, i onda na masini testira. To ti je oko 1000 rsd po dizni ili tako nesto. A tu ti je najvazniji preliv i sam ventil na dizni, drugo nema sta da joj bude.
Sad sam procitao temu do kraja i ne moras dalje ni gledati, to su ti dizne 1000%. Isto takve simptome sam imao, samo u pocetku retko, pa posle sve cesce i cesce. Moguce da je samo 1 ili vise komada. Stvarno jako brzo se to da proveriti.
I kad budes radio dizne uradi odma i pumpu (oko 18000) da budes siguran da ne baca opiljke.
-
Sad sam opet bio u servisu. Kacen na dijagnostiku i izbacio je 2 greske jedna je za EGR sto je majstor kaze normalno jer je zatvoren a druga je 1664 i pisalo je problem pumpa/ubrizgavanje. Od proslog puta obzirom da sam sipao aditiv za dizne prva o treca su sada na leru 0.3 a pre su bile vise... druga i cetvrta su na 0. E sad Dragomir kaze da ta greska nema veze sa vezom... Uglavnom nista mi drugo ne preostaje nego da u sto skorijem roku posetim dr. Dragomira.
Poslednja izmena: shakalkv, na dan utorak, 21. apr. 2015. u 17:30h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Dalmatinac
- Kontakt:
Otidji kod bosiste. Automehanicar ti ne moye pomoci sa ubriygavanjem.
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Ne volim da se ponavljam, ali i ja sam napisao još pre dve nedelje da je samo dobar bošista prava adresa i da pomoću onih menzura izmeri prelive dizni. Kada sam ja imao problem, dijagnostika kaze cetvrta dizna problem, majstor ukuca kod i to bude ok neko vreme, pa ponovo, a onda sam otisao kod bosiste koji mi je na licu mesta izmerio prelive, kad ono 1, 2 i 4 dizna lose. Sredjene te tri dizne, jer za trecu koja je bila potpuno ok nije hteo da uzima pare i da je bez potrebe radi, proverena pumpa, ona je bila ok i evo vise od godinu dana fokus prede.
-
Sutra sam oko 12 kod Dragomira. Javljam rezultate
- Dalmatinac
- Kontakt:
[youtube][/youtube]

hehehe
Nadam se da nisu dizne zbog tvojih finansija
ali sigurno jesu

hehehe
Nadam se da nisu dizne zbog tvojih finansija